Ne Bu AMK? [AMK Gazetesi Çıktı!]

Yazar:




İnternette bayağı ses getiren AMK gazetesi bugün itibariyle ilk sayısını çıkararak yayın hayatına başladı. Merak ettim ve ben de aldım. Çok merak edilmesi ve ilk sayısı olması sebebiyle alamayanlara veya alma fırsatı bulamayanlara elimden geldiğince gazetenin bu ilk sayısı ile ilgili izlenimlerimi aktaracağım. Bakalım neymiş bu AMK?

İlk önce açılımdan bahsedeyim. AMK gazetesinin açılımı üstteki resimden de gördüğünüz gibi : Açık , Mert , Korkusuz kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta. Gazetenin basılmasına günler kala yaptıkları videolarla ve internet sitelerine verdikleri reklamlarla sanal alemde bayağı dikkat çekmeye çalıştılar  ve başarılı da oldular aslında..

Gazeteyi saat 11.40 gibi almaya gittiğim zaman sadece 3 tane kalmıştı. Kapışılmış desek yeridir. İlk gün için büyük rağbet göreceği belliydi zaten. Gazetenin ismini ilk duyanlar, Zaytung'un gazete halimi çıkıyor falan diyenler olmuştu ama gazete diğer spor gazetelerine göre daha ciddi ve asparagas haberlerden uzak. Birkaç tane de fotoğraf çektim gazeteden. Yukarıdaki de bu fotoğraflardan bir tanesi. Yaratıcı bir isim bir de ucuzmuş AMK. :)

Gazete 32 sayfa ve bu kadar kalın olmasının sebeplerinden biri de gazetenin boyutunun dergi boyutunda olması ayrıca iddaa ve at yarışları ekinin içinde olmasından kaynaklanıyor.

Gazetenin ilk sayfasında ve ondan sonraki sayfasında Selçuk İnan, Arda Turan ve Burak Yılmaz'la yapılan röportaj var. Ondan sonraki sıralarda ise Galatasaray, Beşiktaş haberleri, EURO 2012, NBA, tenis, TFF 1.lig, Süperlig, Trabzonspor ve son olarak Fenerbahçe haberleri yer almakta. Bu haberler yukarıda da dediğim gibi asparagas haberlerden uzak. Çok fazla yalan yanlış transfer söylentilerinden çok doğru haberlere yer vermişler. Transfer haberi olarak da sanal alemde ve medyada  ençok öne çıkan transfer söylentilerine yer vermişler gibime geldi. Bu yönüyle diğer gazetelerden ayrılıyor denilebilir. Ama önemli olan bu çizgide gidebilimek. Bunu da ne kadar başabilecekler bunu da zaman gösterecek tabi.

4 sayfa iddaa eki ve 4 sayfa da at yarışları eki var. Bu ekleri pek incelemedim İddaa ekine bir göz attım. EURO 2012'yi detaylarıyla incelemeye çalışmışlar. İddaa kadrosunda Olcay Şahin, Tayfun Tuncer ve Emre Bayraktar adında 3 isim bulunmakta. Twitter'da dolaşan söylentiler gibi iddaa ekinde pek kelime oyunu yapılmamış bakınız :



Fakat; at yarışı ekinde "KOŞ AMK" şeklinde bir kelime oyunu yer almakta. Bu tip kelime oyunları da ençok gençlerin ilgisini çekmekte ve bu isminden de kaynaklı olarak bu tip kelime oyunları sayesinde sosyal medyada ünü de hızla yayılmakta olan bir gazete..

İşte at yarışı ekinden bir görüntü :



Gazeteyi alırken bir de video çekeyim bloga koyarım dedim. İçerik zengin olsun maksatlı. Kuzenime kamerayı verdim ama berbat bir video çekimi ile video çekimi işini beceremedik. Sadece 5sn. çekmiş. Ondan sonra nasıl olmuşsa kamerayı durdurmuş istemeden.. Neyse kısmet değilmiş dedik video işinden vazgeçtik. Çünkü bir daha kamerayla bakkala girersek bakkaldaki kadın durumdan şüphelenebilirdi.

Gazete hakkında yazacaklarım bu kadar son 2 fotoğraf karesiyle konuyu da bitiriyorum.. Aşağıdaki ilk fotoğraf gazetenin ilk sayfasından bir tam görüntü ve 2 . fotoğraf da gazetenin 2. sayfasından yani Selçuk, Arda, Burak röportajından bir görüntü.





İşte günlerdir "Ne bu AMK?" denilen şey buymuş. Aslında ençok ilgi çeken tarafı da hiç şüphesiz ismi oldu bence. Blogkafem olarak yayın hayatına bugün başlayan AMK'ya başarılar dileriz.

10 yorum:

  1. Çok iyi başlangıç yaptı. Bu şekilde devam edecek mi bakalım.

    YanıtlaSil
  2. Çok harbi bir gazete yapmışlar. Özellikle radyolarda bangır bangır reklam yaparak kendilerini iyi duyurdular

    YanıtlaSil
  3. Bunların sloganları mı komik ve ilgi çekici, zaten böyle bir sloganları, isimleri olmasaydı satış ve reklam yapacbileceklerini sanmıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Evet size katılıyorum. Sloganları sayesinde bu kadar çok ilgi gördüler. Amaçları da buydu zaten. Farklı bir isimle, farklı bir sloganla, farklı şeyler çağrıştırıp aslında ondan bahsetmeyerek dikkat çekmeti ve bunu da başardılar.

    YanıtlaSil
  5. diğer spor gazetelerinin aynısı ilk başlarda sosyal medyada iyi bir reklam yaptılar ama gazete çıktı aynı fanatik, fotomaç

    YanıtlaSil
  6. Bu isimle nasıl yayına izin verdiler anlamadım. Ama herkesin içi bizim gibi fesat değil usta :D Teşekkürler yazı güzeldi ;)

    YanıtlaSil
  7. :) :) Yazıyı beğenmenize sevindim. Siteme her zaman beklerim. :)

    YanıtlaSil
  8. İsmi ne kadar kötü olsada gayet güzel bi gazete :D

    YanıtlaSil
  9. Bana göre ismi gayet ilgi çekici ExpLasioN dostum. :)

    YanıtlaSil
  10. Değişik bir isim, özellikle internet'te insanların sıkça kullandığı bir kısaltmayı açğırıştırıyor

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim