Turkcell ve Vodafone Facebook Paketlerine Dikkat !

Yazar:




 Biliyorsunuz ki facebook paralı olduktan sonra operatörler normal internet paketlerinden daha ucuz olacak şekilde Facebook paketleri çıkarmaya başladılar ama pakete ödediğimiz ücret yetmiyormuş gibi birde paket olmasına rağmen hesaptan ücret düşme durumuyla karşı karşıya kalıyoruz..

Turkcell bu durum da daha acımasız. 0.facebook.com zamanın da bile ücretsiz olması gereken site, Turkcellilere sözde ücretsiz denip hattında TL olduğu sürece sürekli 50 kuruş gidiyordu. Turkcell'i arıyoruz adamlar bunu inkar ediyorlardı olan bize oluyordu. Facebook ücretli olduktan sonra paket almaya başladık. (Gerçi facebook için paket almam ama ilk ay 1TL kampanyası varmış yararlanayım dedim) Ama almaz olaydık. Ha bire kafasına göre hattında TL olduğu sürece TL gitmeye başlıyordu.

Neyse Turkcell'in pahalı olması sebebiyle ve açık açık konuşmam gerekirse attığı kazıklar sebebiyle Vodafone geçtim 3 ay önce. Al birini vur ötekine. Yukarıda da dediğim gibi facebook için paket almam normalde. Ama Vodafone'daki kampanya Turkcell'den daha cezbediciydi.

Vodafone'da Facebook + Twitter paketine abonelikte ilk ay ücret almıyorlarmış. Ne güzel dedim yav Facebook + Twitter 2 si bir arada bir ay iyi olur. Abone oldum. 1 ay ücretsiz kullanmak için. Dedikleri doğru çıktı. Ücret almadılar. Facebook'a ilk başlarda girişlerde sorun olmuyordu ama Twitter'a girmek; tüm TL'lerini feda etmek demek. Girdiğin an ve her sayfa yüklenmende TL gidiyordu. Neyseki erken farkına vardım. Zarar 5 TL oldu benim için ama durumu benden daha vahim olanlar var. Sırf bu yüzden 14 TL'si boşa gidenler de gördüm. Twitter'sız idare ederim dedim. Sadece facebook kullanmaya başladım. 2-3 gün sonra her facebook'a girişimde 10kuruş, 20 kuruş gibi azar azar TL düşmeye başladı. Sebebini anlamadım anlık hatadır falan zannettim. Bu TL'ler birike birike 1,65TL oldu. Yuh dedim!

Vodafone'nun resmi forumunda herkes bu paketten şikayetçiydi ama yetkililer herkese aynı cevabı veriyorlar; "telefonun kendi tarayıcısını kullan, htttps güvenli gezinmeyi kapat..." gibisinden önerilerde bulunyorlar. Lan olmuyor olmuyor! Dediklerinizi yaptım ama TL'ler su gibi gidiyor!

Müşteri hizmetlerini aradım. Neyseki bunlar Turkcell yetkilileri kadar umursamaz değiller. Onlar ısrarlar sorunun bende olduğunu iddaa ediyorlardı. Neyse Vodafone hata kaydı oluşturdu. Sorunla ilgilenecez dediler ama 2 hafta oldu halen adamlardan ses yok. Havaya giden TL'leri geri istedim ama faydasız.

Sorun benim telefonda mıydı? Kesinlikle hayır! Bir kaç kişiye sordum hem çevremde hem de internette de rastladım ve hepsinde aynı sorun vardı. Paket facebook paketi falan değil resmen dolandırıcılık paketi. Tüm internet ayarlarını sildim telefondan internet kullanmayacam dedim cepten. Yaşasın cepten wirelles! Bilgisayarda olmadığım zaman öyle idare ediyorum.

Size de önerim, bu adamlara inanıp da facebook paketi almayın. Eğer sadece facebook + twitter takılacaksanız. Gidin 20 - 30 - 50 veya 100MB'lık mobile internet paketleri alın. Kafanız rahat etsin. Milletin fotolarını çok fazla dikizleyenlerden değilseniz ve video izlemiyor sadece mesajlaşıp durum güncelliyorsanız bu paketler size rahatlıkla yeter.

Hiç avea'dan bahsetmedim dikkat ederseniz çünkü avea hiç kullanmadım ben. Aynı sorun var mı yok mu bilmiyorum. Hatta avea'nın facebook paketi var mı onu da bilmiyorum. O yüzden Avea hakkında bişey diyemeyeceğim.

3 yorum:

  1. Zaten turkcell'in namı dillere destan, bence turkcell den her konuda uzak durulması lazım

    YanıtlaSil
  2. @Benvenet
    Haklısınız bu tür olaylara Turkcell'de çokça rastlamak mümkün aslında. Sırf bu tür olaylar yüzünden Vodafone geçmiştim zaten. Onda da aynı sorun oldu. Ama Vodafone yetkililerini arayınca adamlar ilgilendiler ve boşa giden TL'lerimin hepsini hattıma geri yüklediler. Turkcell ise bunu da yapmıyordu.

    YanıtlaSil
  3. ah vodafone ah..

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim