Blogger’in Yeni Kontrol Paneline Bir Türlü Alışamadım!

Yazar:



Blogger yeni kontrol paneli (arayüz).
Nerede o eski, alıştığımız Blogger paneli bee!.. Çok sade ve çok rahattık onunla. Bu yeni güncellemeyi bir türlü beğenemedim. Alışkanlıklarımızdan kolay kolay vazgeçememektendir belkide ama aradan hemen hemen 1 aydan daha fazla bir süre geçmesine rağmen ben halen alışamadım..

Facebook kullanıcılarının bir çoğu beğenmese de Mark Zuckerberg’in , Facebook profillerine zaman tünelini kullanıcılara dayadığı gibi, Blogger’de bize bu paneli dayadı. Adamlar resmen yiyorsa kullanma diyor. Biz de mecburen “Tamam abi, büyüksünüz.” demekten başka bişey yapmıyoruz. Mecburek kullanıyoruz. Emir büyük yerden. Ne yapalım abi… Katlanacaz artık. Bu paneli de zamanla sevebilirim belki ama; buradan Blogger'e seslenerek : “Allah için bir daha değişiklik falan yapmayın.” demek istiyorum buradan ama beni sadece Google’un botları anlıyor maalesef… 

Eski kontrol paneli (arayüz)  (Bu fotoğraf bana ait değildir.)
Onlar (Google botlar) sitenin fertlerinden biri gibiler zaten. Aradan bir gelip takılırlar burada.. Yazılarımı falan okurlar. Artık bizden birileri gibiler.. Ailece, beğenerek ve severek okuyorlarmış ama herşeyi de eksiksiz olarak Google amcaya sunuyorlarmış. Hıh! Bakın biri yanımızdan geçti sanırım... :) Bu yazımı da sunacaklardır elbet Google amcaya ama kim bu Blogger sisteminin en alt katman çalışanları olarak takar ki biziiiiiiii....

14 yorum:

  1. Diğeri çok sadeydi ama bazı özelliklerinden dolayı değiştirmek yenilenmek zorundaydılar.Alışmak lazım:)

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Mr.Cilalibo, alışmaktan başka çaremiz yok. Uzunca bir süre kullanıp alıştıktan sonra, bunu da değiştirmek zorunda kalmazlar umarım. :)

    YanıtlaSil
  3. WordPress le rekabet yapmak icon sick sick guncelleme yapacak.

    YanıtlaSil
  4. üstteki yorum da ben bile ne yazdığımı anlamadım:))tabletten yazdım dil ingilizceydii böyle bişey ortaya çıktı:)

    YanıtlaSil
  5. Sorun değil Mr.Cilalibo, ben anladım. :) Aslında haklısın. Rekabet olayı var ortada ve sık sık güncelleme yapmaları şart. Tamam güncelleme yapsınlar fakat; benim burada bahsettiğim şey komple bir arayüz değişikliği yapmaları. :)

    YanıtlaSil
  6. Bence bu işe önce yorum formundan başlamalılar. Wordpressteki gibi bir yorum formu şart. Bu şekilde insanlar heleki blog işleriyle haşır neşir olmayanlar yorum formunun nasıl çalışacağını çözemeden blogdan çıkıyorlar.

    İkinci olarak bence kontrol paneli geliştirilmeli. Ayarlar bize verilmeli vb. Çünkü kontrol tamamen bizde değil.

    YanıtlaSil
  7. @tinlamazmodunda
    Yorum formu kısmında sana tamamen katıldığımı söyleyebilirim dostum. Eğer değişiklik olacaksa yapılacak ilk değişikliğin yorum formuna yapılması gerektiğini düşünenlerdenim bende..

    Kontrol paneli konusuna ise sana tamamen katıldığımı söyleyemem. Eğer ayarlar tamamen bize verilirse, bu işlerden anlamayanlar kullanım konusunda zorluk çekebileceğinden daha da basite indirgendiğini düşnüyorum. Blogger'in amacı da budur bence. Bu işlerden anlayan/anlamayan herkesi düşünürek bir panel hazırlanmış. Dediğin gibi olursa zaten WordPress'ten bir farkı kalmaz. Bir websitesi diğerlerinden farklı olabiliyorlarsa ayakta kalabilir diye düşünüyorum. Bloggerde bunu çok iyi başarıyor. Herkesin anlayabileceği bir sistem oluşturulmuş. Bilenler zaten Blogger'de de iyi işler çıkartabiliyorlar.

    YanıtlaSil
  8. Admin siz domain mi satın aldınız aldıysanız ne kadar ve şu alttaki paneli nasıl oraya koydunuz...

    YanıtlaSil
  9. Evet domain satın aldım. Domain fiyatları da satın alacağınız yere ve alacağınız domainin uzantısına göre değişiklik gösterebiliyor. Ben isimtescil.net sitesinden aldım domaini. Oraya girerek almak istediğiniz domaini sorgulatabilirsiniz ve fiyatını da bu şekilde öğrenebilirisiniz..

    Alttaki toolbarı nasıl yaptığımla ilgili daha önce blogda bir yazı yazmıştım. Yazıya şu linkten göz atabilirsiniz : http://www.blogkafem.net/2010/03/web-sitenize-bloggere-toolbar-cubugu.html

    YanıtlaSil
  10. eski panel çok daha iyidi arkadaşlar ya bu yeni panel cidden berbat ötesi.

    YanıtlaSil
  11. Aslında birçok kişi beğenmedi "lfs yamaları" adlı arkadaşım ama; yeni panele alışmaktan başka çaremiz de yok malesef.

    YanıtlaSil
  12. aRKADAŞLAR GERÇEKTENDE YENİ KOMANDA PANELİNE BEN DE ALIŞAMADIM ŞİMDİ BLOG SİTEME GİRECEKTİM BİR TÜRLÜ GİREMİYORUM BU SEBEPTEN SİZE KATILIYORUM . DAHA ÖNCE ESKİ KOMANDA PANELİ VAR İKEN ŞİFREMİ GİRER GİRMEZ KOMANDO PANELİ ÇIKARDI BEN DE KOLAYCA SİTEMİ ZİYARET EDERDİM ŞİMDİ İSE AKLA KARAYI SEÇİYORUM ÇOK BUNALIMDAYIM KOMAANDA PANELİ YÜZÜNDEN KOLAY KOLAY SİTELERİMİ ZİYARET EDEMİYORUM

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar gerçektende bloger çok büyük bir yanlışlık yaptı eski komando panelinin görünümü de çok iyiydi hemde hemen çıkardı bu bilmeyenler için çok zor lütfen bütün blog severler birlik olalım eski komando panelimizi isteyelim .

    YanıtlaSil
  14. Benimle aynı görüşte olan insanları görmek hoş tabi ama her ne kadar alışamasak da Google'a isyan etsek de değiştireceklerini sanmıyorum. Şirket olarak tüm Google hizmetlerinde bir değişikliğe gittiler. O yüzden eskisine dönmeleri söz konusu olmayacaktır bana göre.. Bu panele alışmaya çalışıcaz artık arkadaşlar. Başka çaresi yok.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim