11. Sınıf Öğrencileri YGS ve LYS'ye Nasıl Hazırlanmalı?

Yazar:



Sitenin yoğun olarak kullanılan bölümlerinden bir tanesi de YGS-LYS kategorisindeki yazılarımızdır. Her ne kadar YGS-LYS ağırlıklı bir içeriğe sahip olmasak bile, sınava hazırlanan öğrencilerin tavsiylerimizi beğeniyor olmaları ve sınava hazırlık konusunda bize sürekli olarak gerek mail adreslerimiz üzerinden, gerek iletişim sayfamız üzerinden, gerekse de sosyal medya üzerinden sorular sorması sebebiyle, bu ilgiye karşılık verebilmek açısından en çok sorulan sorulara göre "sınava hazırlık" konulu yazılar yazmaya devam ediyoruz.

YGS-LYS hazırlık tavsiyeleri ile ilgili tüm yazılarımızı görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz.


Sınava hazırlanan öğrenciler kadar, hazırlanacak öğrenciler de bize sürekli olarak "ilerisi için nasıl çalışmalıyım?" tarzında sorular soruyorlar ve en çok sorulan sorulardan biri de şudur :  "11. sınıf öğrencisiyim, YGS-LYS'ye nasıl hazırlanmalıyım?"

Bunun için çok basit ve bir o kadar da etkili bir çalışma yöntemi var. Eğer ki henüz sezonun başındaysanız ve bu yazıyı okuyarsanız kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Öncelikle 11. sınıf boyunca, derslerinize çok iyi çalışıp 11 sınıf konularınızı çok iyi öğrenmenizi tavsiye ederim. Ek olarak da 11. sınıf boyunca YGS çalışmanızı öneririm. Haziran ayına kadar böyle devam edin. Böylece haziran sonunda hem 11. sınıf konularını iyice öğrenmiş olursun hem de YGS'yi halletmiş olursun. Hazirandan itibaren ki 3 aylık yaz tatilinde ise sadece LYS çalışmanı tavsiye ederim. Böylece YGS ve LYS'nin büyük bir çoğunluğunu halletmiş olursun.

Lise-4 gireceğiniz sırada ise yeni sezonun başlamasıyla beraber diğer arkadaşlarınız henüz konuları yeni yeni kavramaya çalışırlarken, siz onlardan bir adım önde olacaksınız. Dersane ve okul çalışmalarınızda ise size düşecek olan tek şey ise konuları tekrardan çalışıp tekrar yapmak ve açıklarınızı gidermek olacaktır.

Benim bu konuyla ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Ekstra sorularınız için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz. Yorumlarınıza elimden geldiğince cevaplar veriyorum zaten.. İyi çalışmalar...

YAZIYA YAPTIĞINIZ YORUMLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İlginiz için öncelikle hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Yazıya attığınız yorumların veya yardım isteklerinin yoğunluğundan dolayı, yeni yorum atan arkadaşların yorumları gözükmemekte. Hatta bazen size verdiğim cevaplar bile gözükmeyebiliyor. Bunun için yorumların alt kısmından "Daha fazlasını yükle" ifadesine tıklamanız gerekmektedir. Yorumunuz gözükmemeye devam ederse tekrardan aynı işlemi uygulayabilirsiniz. Yorumu gözükmeyen arkadaşlar bu dediğimi yaptıkları takdirde, yazdığınız yorum benim onayımdan geçip yayınlanmışsa eğer, verdiğim cevapla beraber yorumunuz gözükecektir. Yorumunuzu ve size attığım cevabı halen göremiyorsanız, birkaç gün sonra, yorum attığınız yazıyı tekrardan ziyaret ederek aynı işlemleri uygulayabilirsiz.

Bakınız :



397 yorum:

  1. Bizde de öyle 11'deyken başlayanlar vardı ama en çabuk bırakanlarda onlar oldu. Dengeyi iyi kurmak lazım ya. Adamlar hem 11'i halledemediler hem de YGS yi... Kesinlikle şu söylediklerine katılıyorum ama dengeyi iyi kurmak lazım.
    Bu arada bende sınava hazırlanmaya başladığımda yazdığın yazının baya bir faydasını görmüştüm. Onun içinde teşekkür etmiş olayım hem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi denge önemli. Onu da kişi kendine göre ayarlamalı. Ders dışında başka faliyetlerde olmalı ama günlük çalışmalar da aksatılmamalı. Hepsine yetişeceğim diye ders çalışma konusunda kişinin kendine aşırı derecede yüklenmesi, o öğrenciyi çok çabuk bıktırabilir. Bunun için iyi bir program hazırlanmalı ve 2-3 gün boşladıktan sonra, bir günde 5-6 konu bitirmek yerine, her gün biraz biraz, aksatmadan ve istikrarlı bir şekilde çalışılmasını öneriyorum bende. Bu da bambaşka bir konu tabii. Bu tavsiyeleri de ayrı bir başlık altında değerlendirmek gerek. :)

      Ayrıca olumlu geri dönüşün için ben teşekkür ederim 3gen. Yardımcı olabilmişsem ne mutlu bana. Bu tarz olumlu ve güzel geri dönüşler beni de mutlu ediyor. Birilerine faydalı olabilmek güzel bir şey... :)

      Sil
    2. Hangi kitaplara calismaliyim ?

      Sil
    3. merhaba ben 11.sınıfım okuma kursuna gitmeyi düşünüyorum acaba 11.sınıfta gitsemmi daha etkili olur 12.sınıfta gitsemi

      Sil
  2. ben ygs ye nasıl calısmam gerektıgını soruyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

      Sil
  3. kız meslek lisesi 11.sınıf öğrencisiyim eşit ağırlığım bölümümü okumayı düşünmüyorum insan kaynakları bölümünü okumak istiyorum LYS ye nasıl hazırlanmam gerek 4 yıllığı kazanmam zormu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda zaten 11. sınıf öğrencilerinin nasıl çalışması gerektiğine dair gerekli bilgiler yer alıyor. Ayıca sen çalıştıktan sonra zor değil. Hatta üniversitenin yada istediğin bölümün kendisini kazanmak bile zor değil. Yeter ki şu YGS-LYS'yi ve "üniversite kazanma" olayını gözünüzde çok büyütmeyin ve günlük çalışın.

      Sil
  4. Ben hemşirelik okuyorum ve ygs de çıkacak hic bi konuyu derste islemiyoruz bi yandan okul dersleri bi yandan da staj olunca ygs calisamiyorum nasil calisabilirim bana yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin durumdaki her öğrenci ders çalışamamaktan şikayetçi oluyor haklı olarak. Vallahi bu tür durumdaki öğrencilere yapabileceğim en iyi öneri boş zamanlarınızı sadece ders çalışmak için değerlendirin derim. Çünkü okul + staj yapınca boşa vaktiniz kalmıyor. Dolayısıyla en ufak bir boş zamanınız bile sizin ders çalışacak bir fırsat olmalı. Bu şekilde düşünmelisiniz. Eğer boş zamanlarınızda da çalışmıyorsanız o zaman sıkıntı çekersiniz.

      Sil
    2. Ygs çalışma yöntemi nedir hangi kaynaklar alınmalı kitaptan mi gidelim nasl yani

      Sil
    3. Hangi kaynaktan gidersen git bu önemli değil pek. Senin durumunda olan bir öğrenci için önemli olan zamanı iyi kullanmak ve çalışmak için kendine zaman yaratabilmektir. Bunun için her gününü planlı ve programlı bir şekilde ayarlayıp bu programı uygulamalısın. Disiplinli olmalısın.

      Sil
  5. Ben 11.sınıfım dershaneye gidiyorum yazılı zamanları felan ygs tekrarlar ve test çözme duruyo yapamıyorum yetiştiremiyorum lütfen yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım ygs yi bitirme lazim bu sene

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılı zamanları dediğin 2 hafta sürüyor zaten en fazla. 2 hafta içerisinde yazılılarına odaklanırsın. Sonuçta yazılıları da zaman kaybı olarak görmemek gerek. Onları çalışırken de aslında LYS çalışmış oluyorsun. Biliyorsun ki 11. sınıf konuları LYS konularını da içerir aynı zamanda.

      Sil
  6. Ben 11. sınıf meslek lisesi sayısal bölüm öğrencisiyim. Fizik Kimya Biyoloji Geometri dersleri görmüyorum. Yarıyıl tatiline de girdik nasıl ders çalışmalıyım? YGS ve LYS açığımı nasıl kapatmalıyım? Önerdiğiniz bir program var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS'ye az bir zaman kaldı... Bence eline bir kağıt kalem al ve eksik olduğun konuları bir kenara yaz. Tatil boyunca da bu eksikliklerini gidermeye çalış.

      Sil
  7. Öncelikle merhaba.
    Şuan 11.Sınıf öğrencisiyim. 9.Sınıfta ortalamam 54'tü , 10.Sınıfta 72, şuan 11.Sınıf ilk döneminde ise 78. Eşit ağırlık öğrencisiyim. Sözel konuları gayet iyi yapabiliyorum edebiyat, dil anlatım , coğrafya , tarih gibi konular gayet iyi. Matematik ve geometrim ise oldukça kötü lys ve ygs sınavının bilincine yeni yeni varıyorum nereden dönsem kardır.
    Şuan yapmam gereken adımlar neler ?

    Ve hangi yayın kitabını önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumda Matematik ve Geometri derslerine ağırlık vermen gerektiğini söylememe gerek yok o zaman. Özellikle eksik olduğun konuları tesbit et ve bu iki ders ile ilgili tüm eksikliklerini gidermeye çalış. Zaten daha 11. sınıf olduğun için bol bol zamanın var ve bu zamanı iyi değerlendir. Şuanda ne yapsan kârdır. Bir daha böyle rahat olamazsın. İyi olduğun derslerle ilgili ise hafta bir kez tekrar yapsan iyi olur.

      Ben liseyi bitireli bayağı oldu. Benim okuduğum zamanlarda en çok Esen Yayınları'nı beğenirdim ben. Çünkü hem konu anlatımı hem de soru bankası tarzında olan bir kitap ve konular detaylarına kadar anlatılmaktadır. Onun dışında kitaplara bağlı kalma sadece. Matematik ve Geometri dersleri için www.ekolhoca.com sitesinden faydalanmanı öneririm. Matematik ve Geometri konu anlatımı konusunda çok sağlam bir sitedir.

      Sil
  8. 11. Sınıf yarıyıl tatilinde nasıl çalışmalı mesela ygs eksiklerimi tamamlayayım diyorum ama çok eksiğim var ve eksiklerimi bi türlü toparlayamadım moralim de bozuldu ama bu yıl ki lys derslerim çok daha iyi suan onları tekrar ediyorum dengeyi ne zaman nasıl kurucam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha 11. sınıfsın neden moral bozuyorsun? Yazıda yazdıklarımı uygulamanı tavsiye ederim. Hazirana kadar YGS eksiklerini tamamla. Yaz tatilinde de 3 ay boyunca sırf LYS çalışmanı tavsiye ederim.

      Sil
  9. Ben düz lise öğrencisiyim fakat okulda birinciyim. Duyduğuma göre okul birinciliği üniversite yerleştirmelerinde büyük avantaj sağlıyormuş. Doğru mu? Birde ben çok çalışıyorum ama çevremimin bakış açısıyla bir düz lise öğrencisi Tıp ı kazanamaz diyorlar. Bana yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, okulda birinci olmak sana avantaj sağlar tabi.

      Düz lisede okuyup da tıp kazanan çok öğrenci var. Bizzat da şahip oldum. Sana bunu diyenler resmen saçmalıyorlar. Düz lisede okuyup da tıp kazanan da var; anadolu lisesinde okuyup da bir baltaya sap olamayan da var. Her şey öğrencinin kendisinde bitiyor. Sen TIP kazanacak kadar gayret gösterip çalışırsan elbetteki kazanırsın. Düz ve Anadolu liselerinin hiçbir farkı yok. Tek fark öğrenci farkı. Orada rekabet daha fazla. Bunun dışında bir fark yok. Böyle saçma sapan şeyleri kafana takma derim ben. Sadece çalışmalarına odaklan. :)

      Sil
  10. ygs denemelerinde süreden dolayı yetiştiremiyorum ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece bildiğin ve kolay yapılan soruları çöz ve geç. Yapamadığın sorularla inatlaşma. Yapabileceğin ama zaman kaybettirecek sorulara işaret koy. Dediğim gibi yaptığın zaman zaten bolca zamanın artacaktır. Artan zaman içerisinde o işaretlediğin sorulara dönersin.

      Sil
  11. ben 11.sınıf öğrencisiyim bugünden itibaren üniversite sınavına çalışmaya başlayacağım bana ne tür bir kitap önerirsiniz ygs kitabımı lys kitabımı yoksa lys+ygs kitapları var onlardan mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben liseyi bitireli bayağı oldu. Benim okuduğum zamanlarda en çok Esen Yayınları'nı beğenirdim ben. Çünkü hem konu anlatımı hem de soru bankası tarzında olan bir kitap ve konular detaylarına kadar anlatılmaktadır. Onun dışında kitaplara bağlı kalma sadece. İnternette çok güzel video anlatımı yapan hocalar var. İlla ki konu anlatımlı kitap alacaksın diye bir şey yok. Videoları izleyip öğrenersin, daha sonra da soru çözerek pekiştirirsin.

      Sil
  12. beni sınav konularında bilgilendiren hocalalrım yok sorunca değişik değişik konusuyorlar hiçbir halt anlamıyorum. bu site iyi anlatıyor evet tesekkür ederim ama ben tam olarak ne çalışacağımı bilmiyorum ygs-lys konuları ee ama ne oluyo onlar ? Çalışma adına aklıma gelen tek ders MATEMATİK ?? ve çalışma isteği gelince süperde aniden gidişine ne ypcam hiç bilmiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen daha dersleri bile ayırt edememişsin. İlk önce eline kağıt ve kalem al, hangi dersler YGS dersleri, hangi dersler LYS dersleri onları yaz. Bazı konular ortaktır zaten her ikisinde de. İnternette aratırsan bulabilirsin zaten. YGS konularına çalışmanı öneririm yaza kadar. Yazın LYS çalışırsın. Yani sitede anlattığım gibi.

      Sil
  13. Merhaba ben 11.sınıfım dershaneye gidiyorum sayısal öğrencisiyim ygs yi yaza kadar nasıl yetiştiricem bilmiyorum ygs ye çalışırken dersane ve okul arasındaki dengeyi kuramıyorum öğlenciyim zaten zamanım yetmiyor ne yapabilirim kaç saat uyumalıyım
    ÇOK TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki 11. sınıf derslerine ağırlık vermen daha iyi olacaktır ama onun haricinde bulduğun boş vakitlerinde YGS çalışabilirsin. Eline bir kağıt kalem al ve "benim boş zamanlarım ne zaman?" diye yaz. Boş zamanlarından kastım, okul derslerine çalışmadığın zamanlar. Ayrıca ben konuda yaza kadar YGS bitirin demişim. Evet, bitirmeniz faydanıza olur ama; illa ki bitireceğim diye de stres yapmayın. Bitirebildiğiniz kadarını bitirmeniz bile sizin için kârdır.

      Sil
  14. 11.sınıfım 2.döneme geçtik ygs nin hemen hemen yarısını toparlıyo gibiyim yetiştirmek için yazılı haftaları hariç ygs ye kaç saat çalışmalıyım öğlenciyim bi de yazın LYS ye günde kaç saat çalışmalıyım zamanımı iyi değerlendirmek istiyorum Lütfen yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaç saat çalışacağına ben karar veremem. Herkesin çalışma tarzı ve süresi farklıdır. Sana ne kadar yeterli olabileceğini yine sen bilirsin. Bünyen ne kadarını kaldırır bir günde? Bunu hesapla. Ayrıca plan yap. "Her gün bu derse bu kadar çalışsam tam şu gün tüm YGS konularını bitireceğim" gibisinden. Yani uzun süreli bir plan yap ve planına göre belirlediğin tarihte tüm konularını bitir. Aynısını LYS için yap. LYS derslerini 3 aya yayarak bir plan yap. Örneğin bu planına göre ağustosun sonunda tüm LYS dersleri bitmiş olsun. Böyle bir plan yaparak ayrıca hedef de belirlemiş olursun.

      Sil
  15. Merhabalar ben ygs konularını ve bu sene gördüğümüz LYS konularını tekrar etmek için özetler çıkarıp bunlara çalışıyorum ve çıkmış soruları çıkarıp çözüp bi dosyada tutuyorum en azından yazın bi bakar unutmam diye bu bana fayda sağlar mı sizce ya da baska bir sey önerir misiniz bi de düz liseye gidiyorum sayısal ım bu arada ben de çalışıyorum ama kendimi yeterli görmüyorum korkuyorum yardımcı olun lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence güzel yapıyorsun. En azından ilerisi için sana zaman kazancı sağlayacaktır. Tüm konuya en baştan bakmak yerine özetlere bakmak, tekrar hatırlamak açısından zaman kazandıracaktır sana.

      O tarz düşünceleri aklından at bence. Seni olumsuz etkiler. Sürekli olarak pozitif düşünmeye bak. Sen bir şeyler başarabilirsin aslında ama seni kötü düşünmeye yiten tek şey ise stresli olman. Gelecek kaygısı taşıman. Bu da iyi bir şey. Biraz kaygılanmak demek, seni çalışmaya iter. Sorumluluklarının farkında olmayı sağlar ama kaygının fazlası zarar. Kötü düşündürmeye sevk eder. Sende biraz fazla var. Azalt. Pozitif düşünmeye çalış. Başarırısın. :)

      Sil
  16. Merhaba ben 11. sınıf öğrencisiyim 9. sınıfta 86 10. sınıfta 84 ve bu yarıyıl yine 84 ortalama ile bitirdim okulu. En başlarda hem 11. sınıf tekrar hemde YGS gidiyordum ama okulun saçma düzeni bu sene sınav haftasını 4 hafta yaptığı için ygs çalışmadım o aralarda ama ygs'min o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum sınıfta dershanede ygs gören arkadaşlarımın yapamadığı bazı soruları yapabiliyorum ayrıca 2013 ygs'sinin fen bölümünde bio dan 2y 1b fizikten 1y 1b yapmıştım. Dershanenin yaz programına kayıt oldum Nisanda başlayacakmış ve Okul dönemine kadar sadece lys anlatacaklarmış. Ben Nisana kadar yeniden ygs ye başlamalı mıyım? Sizin diğer yazılarınızı okuyarak yazın 5 gün lys 2 gün ygs yapmayı planlıyorum. Hedefim Ege Bilgisayar Müh. 37bin ile alıyor. Sizce bu çalışma yeterli olacak mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer 11. sınıf dersleri sebebi ile YGS çalışmaya zaman bulamıyorsan elbetteki 11. sınıf derslerine önem vermen senin için daha iyi olacaktır. Yaz ayına kadar tüm YGS konularını bitiremesen bile ne kadar yaparsan kârdır mantığıyla çalışmanı öneririm şuan için YGS'ye. Böylece 5 gün lys 2 gün ygs programını da daha rahat uygulayabilirsin. Yani kısacası yaz ayına kadar, ne kadar az YGS dersi bırakırsan o kadar iyi olacak senin için. Çünkü yazın tamamen LYS'yi bitirmen gerekeceği için, YGS derslerinin seni olabildiğince az etkilemesi gerek.

      Sil
    2. Cevap verdiğin için teşekkürler, artık neler yapacağımı daha iyi biliyorum :)

      Sil
  17. ben 11, sınıf ogrencısıımve daha sınava hazırlanmadım sızce ıse dırek testcozerek mı başlamalıyım yoksa konulara calısıpoyl mı test cozmelıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyu biliyorsan, direkt test çöz. Bildiğin konuya tekrar çalışmak zaman kaybettirir. O yüzden diretk test çözmeye geçebilirsin ama... Konu ile ilgili bir bilgin yoksa veya o konu hakkında kendini eksik hissediyorsan eğer, önce konu çalışıp sonra test çöz.

      Sil
  18. Ben de 11. sınıf öğrencisiyim. Anadolu lisesinde ve eşit ağırlık bölümünde okuyorum. Seneye dershaneler kapatılıp kolejlere dönüştürülüyor. Bu durumun sonucunda da birçok arkadaşım koleje geçiş yaptı. Ben koleje geçmeyeceğim fakat okullarda YGS'ye hazırlık olarak pek bir çaba gösteridiğini düşünmüyorum bu yüzden nasıl çalışırsam onlardan geri kalmam bunu bilmiyorum. Bu konuda bana yardıcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dersaneler kapanacak diyorlar ama halen başka adlar altında çalışıyorlar. Bence sen kendin yaz ayına kadar YGS çalış. Sonrasında yazın LYS çalışırsın zaten. Konuda da yazdığım gibi. Ayrıca teknloji gelişti. İnternette videolu olarak ders anlatımı yapan bir sürü hoca var. Onlardan da faydalanabilirsin. Bir de kendin soru çözüp, çözemediklerini de hocana sorarsın.

      Sil
    2. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Bir de ne kadar çalışırsam çalışayım bu sınav stresinden kurtulamıyorum. Bunun nasıl üstesinden gelebilirim bilmiyorum bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

      Sil
  19. 12. Sınıf konularını yaz döneminde özel ders alarak mı bitirmeliyiz yoksa okulla paralel mı gitmeliyiz.Cevap yazarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın bitirmek faydana olur. Hatta bana kalırsa yazın tüm LYS derslerini bitir. Ama bunun için özel derse gerek yok. Kendin de çalışabilirsin. Paran bol ise, orasına bir şey diyemem. :)

      Sil
  20. Merhaba,öncelikle ben 11.sınıf öğrencisiyim ve anadolu otelcilikturizm meslek okulu okuyorum tabi MEB'in kararıyla şuanki adı mesleki ve teknik lisesi.. Okulumda yiyecek-içecek hizmetleri okuyorum ve gastronomi üzerinden bi üniversite istiyorum aklımda Gazi üni. var. M.T.O.K diye bir sistem öğrendim geçen gün sanırım aynı bölümü okuyanlar daha düşük puanlarla yerleştiriliyor? Ayrıca ne şekilde ders çalışacağımı bilmiyorum.Sözelden daha çok puan almam gerek özellikle tarih inkılap vs ezber mi yapmalıyım yoksa okuyup geçsem bana yeter mi ? Ve son olarak bizde 2 yıllık geçiş hakkı var ya işte onu ygs ve lysye girip düşük puan alırsam dahi kullanabiliyor muyum yoksa sınava girmeden mi girmem gerekiyor 2 yıllıklara? yardımcı olursanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet doğrudur. Nasıl çalışmalıyım konusuna gelince ise, "sen nasıl öğrenebiliyorsan, öyle çalış" derim ben sana. Son sorduğun soru ile ilgili ise net bir bilgim yok. Onun için, okulundaki veya dershanendeki rehber hocalarına bu konuyu danışman daha doğru olacaktır.

      Sil
  21. Merhabalar. Şimdi ben yaklaşık bir haftadır falan ygs çalışıyorum. Gittim güzel güzel soru bankası aldım çözüyorum. Fakat sorun şu ki aldığım matematik soru bankasını çözünce sorular kolay gelmeye başladı. Bu kaynağı çözmek bana zaman mı kaybettirir yoksa konuyu daha iyi anlamamı mı sağlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözebiliyorsan, konuyu biliyorsundur. Bu da iyi bir şey. Çözmeye devam et. "Zor soru bankası daha iyidir" diye bir şey söylemek yanlış olur. Asıl önemli olan, sana "konuyu kavratacak" olan ve "sınava yönelik sorular içeren" sorubankasıdır.

      Sil
  22. 11.sınıfım ve anestezi okuyorum. ,Lİseye 1.girdim.(434 ortalama) ama 10 ve 11. sınıflarda fizik , kimya, biyoloji, geometri ve matematik görmedik . (11 de görüyoruz matematik). İstediğim bölüm tıp. Nasıl bi çalışma, program başarı sağlar? Sayısalım ortaokulda çok iyiydi ve sağlam bir temelim de var.

    YanıtlaSil
  23. ben henüz 10.sınıfım ama sağlık meslek lisesinde okuduğumdan 11 ve 12.sınıfta staja gideceğim 2 gün okulda olacağım ve sadece cumartesipazarınm boş olacak matematiğim çok iyi değil 11.sınıfta matematikte görmeyeceğim belki seçmeli görebilirim ama çok kaygılıyım zaten zamanım az olacak bunu da matematiğe mi ayırmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikide. Kendini eksik gördüğün dersler üzerine yoğunlaşman faydana olacaktır.

      Sil
  24. ben 11.sınıf eşit ağıtlık bölümü imamhatip lisesi öğrencisiyim okulum zor bir okul arapça ve kuran-ı kerim ağırlıklı ve derslerin zorluğuyla ygs çalışamadım şimdi ygs çalışmaya başlamaya karar verdim amam istediğim bölüm ilahyat ve ilahyat ygs den alıyo ben hep ygs mi çalışmalıyım bu bölümü kazanmam için birde test çözme alışkanlığını nasıl edinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS'den alıyorsa elbette sadec YGS çalışman gerekiyor. Test çözmek içinnden gelmiyorsa muhtemelen konulara hakim değilsindir ve bu yüzden de test çözmekten korkuyorsundur. Test çözmeden önce, çözeceğin teste ait konuyu iyice öğren, ondan sonra o testi çöz. Göreceksin ki test çözmek sana zevk verecektir. Hatta bulmaca veya bir bilgi yarışması gibi eğlenceli gelecektir.

      Sil
  25. öncelikle merhabalar.
    11.Sınıftayım Düz lisede okuyorum TM bölümünde okulum pek iyi sayılmaz.
    hedefim hukuk kazanmak tabiki her tm cinin en yüksek hedefi oldugu gibi.
    Arkadaşlar temelim pek yok sayılır yani zaten düz liseye gittigimden anlaşılır.9.sınıfta çok çalışmıştım ondan şimdi biraz matematikde falan zorlanmıyorum 10.sınıfta biraz çalışma tempom düştü karne ort 9 da 70 10 da 69 du abilerim ablalarım ben nerden başlayacagımı bilmiyorum YGS - LYS çalışmak istiyorum fakat nasıl başlayacagımı nerden başlayacagımı bilmiyorum okul derslerine çalısıyorum zaten günlük tekrar yapıyorum onun yanında ygs lys başlamak istiyorum artık biyerden başlamak lazım fakat o başlayacak noktayı bulamıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle bu sayfada bulunan yazıyı iyice oku ve uygula. Nerede başlayacağın konusuna gelince ise, tüm dersleri ve konularını bir kağıda yaz. Bildiğin dersleri ele. Eksik olduğun dersleri ayrı bir kağıda geçir ve en baştan başlamak üzere ilgili derse ait tüm YGS konularını haziran ayına kadar bitir. Yaz ayında da, yazıda da belirttiğim gibi LYS çalışmanızı öneriyorum zaten. Şuan için YGS'den başla ve eksik olduğun derslerde ve konulardan başla ve tüm eksiklerini gidermeye çalış.

      Sil
  26. ben 11.sınıf öğrencisi anadolu lisesi sayısal öğrencisiyim fakat hemşire olabilmem için kimya biyoloji fizik matematik yapmam gerekli ama bunları okul kapanana kadar nasıl yetiştiricem ki ben ? çok korkuyorum .s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlere göre çalışılacak derslerini programlayabilirsin. Böylece dersleri tam istediğin tarihte bitirebilecek şekilde ayarlayabilirsin.

      Sil
  27. Merhaba Ben 11.Sınıf Sayısal Hemşirelik Öğrencisiyim
    11.Sınıfa başladıktan sonra ailem bana üniversiteye hazırlanmam hakkında baya baskı yapmaya başladı her gün 1,5 saat yol çekiyorum haftanın 3 günü staj 2 günü okul olduğundan çok yoruluyorum yarıyıl tatili bitti ve ben hala başlayamadım kitap aldım fakat yorgunluktan başlayıp çözemedim hafta sonu vaktim oluyor fakat bir türlü bismillah deyip başlayamıyorum acaba YGS konularını 1,5sende nasıl bitirebilirim bana yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Staj yapanlar için zaman sıkıntısı oluyor doğrudur. İşte bu yüzden boş bulunduğun her zamanını değerlendirmelisin. Bunun için haftalık çalışma programları yapabilirsin.

      Sil
  28. Çok Teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. Merhaba Ben 11.Sınıf Sayısal Hemsirelik Öğrencisiyim
    11.Sınıfa başladıktan sonra ailem bana üniversiteye hazırlanmam hakında baya baskı yapmaya başladı her gün 1,5 saat yol çekiyorum haftanın 3 günü staj 2 günü okul olduğundan cok yoruluyorum yarıyıl tatili bitti ve ben hala başlayamadım kitap aldım fakat yorgunluktan başlayıp çözemedim hafta sonu vaktim oluyor fakat bir türlü bismillah deyip başlayamıyorum acaba ygs konularını 1,5sende nasıl bitirebilirim bana yardımıcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  30. Merhabalar, fen lisesinde okuyorum fakat ygs için önce konu mu çalışmalıyım yoksa direkt test mi çözmeliyim bu konuda karar veremiyorum ygs kimya kitabını konu çalışmadan yarıladım ancak bu direkt olarak soru çözme bana yarar sağlar mı yoksa önce konu mu çalışmalıyım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer konuyu biliyorsan, tekrar çalışmakla zaman kaybetmek mantıksız olacaktır. Bildiğin dersler ve konular için direkt olarak soru çözmek senin için daha faydalı olacaktır. Konu çalışmalarını sadece bilmediğin dersler ve konular için yapman daha iyi olacaktır.

      Sil
  31. Merhaba.. ben 11. sınıf öğrencisiyim ve meslek lisesindeyim kimya,geo,mat,biyoloji,fizik derslerini sadece 9. sınıfta gördüm ve ben LYS ye girmeyi düşünmüyorum sadece YGSye gireceğim ama hiç görmediğim dersler var ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef ki bilmiyorum diye bir şey söz konusu olamaz Asena. :) ÖSYM "bu kız bu konuyu bilmiyor" demez. Herkesi eşit değerlendirir. Bilmiyorsan oturup kendin çalışarak öğreneceksin. Bunun için konu anlatımlı kitaplar olduğu kadar internette de konu anlatımı yapan bir çok video var. İnternet sadece sosyal medyadan ibaret değil. Bu tür faydalı şeyler için kullanmayı öğrenmelisiniz.

      Sil
  32. Merhaba ben 11. Sınıf ögrencisiyim sbs puanim 470 ti iyi bir anadolu lisesindeyim her sene takdir aldim YGS konularını az da olsa hatırlıyorum ama daha extra bir çalışmaya baslamadim YGS için sizce çok mu geç kaldım güzel bir tempoyla yetişebilir miyim tavsiyeleriniz nelerdir lütfen yardininiza ihtiyacım var etrafımdaki herkes moralimi bozuyor hedefim tip .tip için geç mi kaldim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle iyi bir yer kazanmak istiyorsan etraftaki konuşmalara kulağını tıkayıp sadece hedefine odaklanmalısın. YGS konularını az-çok biliyorum demişsin. Derslere göre bildiğin ve bilmediğin konuların bir listesini çıkar. Bilmediğin derslerin konu anlatımlarına çalışıp eksiklerini giderirsin. Bildiğin konular için ise direkt olarak soru çözümü yaparak kendini bildiğin konular üzerinde daha da geliştirebilirsin. Çünkü bildiğin konular için tekrardan konu anlatımı çalışmanın bir mantığı yok. Bu senin için zaman kaybı olur.

      Sil
  33. Öncelikle Merhaba ..

    Hocam ben 11.sınıf sayısal anadolu lisesi ogrencısıyım ve benım 9. ve 10. sınıf da hıc bırsey ogrenmedım desem yeridir. Ben nasıl çalışacam nerden başlıyacam bilmiyorum şimdi 11.sınıfı da ogrenmedn ygs calısmak ta mantıksız gelıyor bana ama bir de şöyle dusunuyorm ben sımdı ygs matı hazırana kadar bıtırsem ondan sonra ki 3 ay boyunca lys calısıp lys yı bıtırsem 12 sınıftada 12 ve gerıde kalan ygs konularını çalıssam ama off cok zaman alır yetişmez dıye dusnuyorm su anda ders calısma hevesi sıfır hele dunku o ygs cok zordu dıyenlerı gordukten sonra resmen çöktüm içime bir sıkıntı gırdı çook sıkılıyorm stres aşırı mıktarda var hocam nolur bana yardımcı olun nerden nasıl başlıyacam hıc bılmıyorm

    Cevabınızı sabırsızlıkla beklıyorm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyi çalışmayı insanın kendisi bilir. Çünkü insanı en iyi yine kendi tanır. Benim burada yazdığım sadece bir öneriydi. Eğer senin aklındaki plan senin için daha uygun olacaksa öyle yap. Ders çalışma isteğinin olmaması ise hedef belirleyememekten kaynaklıdır. Sitede onunla ilgili de bir yazım var. Buradan bakabilirsin : http://www.blogkafem.net/2014/08/kendinize-gercekci-olmayan-hedefler-belirlemeyin.html

      YGS zor geçmiş yada kolay geçmiş. Bu seni ilgilendirmesin. Çünkü herkes aynı sınava geçiyor. Zorsa herkese zor, kolaysa herkese kolay. Son durumu kişinin kendi çalışmaları belirleyecektir. Sen çalıştıktan sonra zor olsa ne olur?

      Sil
  34. Ben 10. Sınıf öğrencisiyim ygs ve LYS sınavından korkuyorum bunun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum ama nasıl olacak orasını bilmiyorum sınava nezaman çalışmam gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar erken çalışmaya başlarsan o kadar iyi. Şimdiden YGS konularını bitirmen, ilerisi için bir avantaj olacaktır senin için.

      Sil
  35. merhaba ben 11. sınıf öğrenci eşit ağırlık öğrencisiyim sbs ortalamam 480 iyi bir lisedeyim ygs konularını az çok biliyorum ama tam değil seneye temel liselere geçmelimiyim sizce yoksa okulumda mı kalmalıyım son bir soru daha hangi dersten ygs çalışmaya başlamalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışmaktan en çok hoşlandığın dersten başla. Ama dikkat et en iyi bildiğin ders demiyorum, çalışmaktan hoşlandığın diyorum. Derslerin listesini yap ve içinden gelen herhangi birinden başla. Çünkü başlangıç önemlidir. Pek hoşlanmadığın bir dersten başlarsan çabuk sıkılabilirsin.

      Sil
  36. Merhaba ben 10. sınıf öğrencisiyim. Bu yaz tatilinde neye çalışmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10. sınıf öğrencisi olarak bu yaz tatilinde tüm YGS konularına çalışıp bitirmen senin faydana olacaktır.

      Sil
  37. Merhaba ben 11.sinif sayisal ogrencisiyim ygs nasil calismaliyim ? Simdi 90 net yapiyorum ygs den onbirinci sinifi bastan tekrar yapa yapa mi devam etmeliyim yoksa ygs ye mi baslamaliyim nnasip devam etmeliyim ygs kursu baslayacak dersanede mayisin sonunda dersaneyi bekleyip mi baslayim yoksa kendim simdiden mi baslasam cok mu gec kaldim yoksa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt olara konuda da bahsettiğim gibi YGS'den başla. Dershaneyi de bekleme derim ben. Dershaneden önde git hatta. Dershane bir kez daha işleyince hem tekrar etmiş olacaksın hem de açıklarını kapatmış olacaksın.

      Sil
  38. Tüm ygs konularını bitirin diyorsunuz ama daha hepsini işlemedik o zaman napcaz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders çalışmak için dershanenin yada okulun o konular işlemesini beklemeyin. Onlar koskoca konuyu 1 haftada bitirler. Sizin ise o konuyu anlamanız belkide normalden daha uzun sürecektir. Dolayısıyla bu da konuları kaçırmanıza sebep oluyor çıoğu zaman. Sonra bir bakmışsınız ki dersane yada okulda işlenen konular almış başını gitmiş ama siz geride kalmışsınız. Böyle bir senaryonun olmamaması içini bir önceki yorumumda da dediğim gibi dershaneyi de bekleme derim ben.. Dershaneden önde git hatta. Dershane bir kez daha işleyince hem tekrar etmiş olacaksın hem de açıklarını kapatmış olacaksın.

      Sil
    2. Ama bizde sistem birazdaha farkli degilmi cunku bazi konular eklendi veya cikarildi yani yine bildigimiz standart ygs konularini mi calisalim veya 9 10 falanmi?

      Sil
  39. Merhaba ben anadolu lisesi 11.sınıf öğrencisiyim YGS de fazla eksiğim var onları nasıl halletmeliyim ? Çok mu geç kaldım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kalmadın. Konuda yazdıklarımı uygulamaya çalışsan senin için faydalı olacaktır.

      Sil
  40. 11.sınıf dil okuyorum ama sayısaldan girmeyi çok istiyorum nasıl bir çözüm bulabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fen ve Matematik derslerine ağırlık vererek işe başlayabilirsin. Her ne kadar eşit ağırlık öğrencisi olsan da sayısalda iyi bir puan alabilmek için Fizik, Kimya, Biyoloji konularına tamamen veya kısmen de olsa hakim olman gerek. Aynı şey Geometri ve Matematik dersleri için de geçerli tabi.

      Sil
  41. Merhaba.11.sınıf öğrencisiyim ve Anadolu lisesinde okuyorum,hedefim hukuk.Öncelikli olarak matematikte bu sene gördüğüm konulardan karmaşık sayılar hariç hepsini hallettim sayılır.Ama ygs altyapım pek sağlam değil gibi.Geçen yıl çok iyi öğrendiğim trigonometri konusunda bile bu sene zorlanıyorum ve tekrar o konulara dönüp bakmak benim canımı sıkıyor.Sizce nasıl bir çalışma programı izlemeliyim?.Sözellerim (Türkçe,Tarih,Coğrafya,Felsefe) dersane denemelerinde fule yakın gidiyor.Tek sıkıntım matematik 10 neti çok nadir geçiyorum.Sizce çalışmakta geç mi kaldım ? Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır çalışmakta geç kalmadın. Matematikte kendini ilerletmek istiyorsan ve öğrendiklerinin kalıcı olmasını istiyorsan çok fazla test çözmeni tavsiye ederim. Ne kadar çok soru çözersen Matematik konuları aklında o kadar kalıcı olur ve bu da netlerine olumlu olarak yansır.

      Sil
  42. Merhabalar keşke yazınızı senenin başında okusaydım ama olmadı . Önümüze bakmak gerek şimdi nasıl bi çalışma planı yapmalıyım agustos da temellise başlıyacak ygs için bu sene açıkçası derslerim ne kötü ne iyi kıvamda neler yapmalıyım bu agustosa kadar ki süreçte ? Cevaplarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derslerinin iyi olmadığından bahsetmişsin. Bu durumda sana otur YGS-LYS çalış diyemem. Madem 11. sınıf öğrencisisin sana tavsiyem olabildiğince çok çalışıp derslerine düzelt öncelikle. Zaten sen bunu yaparken hem yazılılarına ve aynı zamanda sınava da çalışmış oluyorsun. Yaz aylarında ise LYS derslerine çalışmanı tavsiye ederim.

      Sil
  43. merhaba öncelikle böyle bir sayfa açtığınız için teşekkürler ben kendi bölümümü semek istiyorum yani tek ygs ye girmem yetiyor benim ygs ye nasıl alışmam gerekiyor matematik ve corafyamda iyi değil bunlar içinde öneri yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle iyi olmadığın derslerine yoğunlaşman faydana olacaktır. Matematik ve Coğrafya derslerine kavrayabilmek için ise, bu derslerin herbir konusuna çalıştıktan sonra bolca soru çözmeni öneririm. Soru çözmek, öğrendiğin bilgilerin kalıcı olmasını sağlayacaktır.

      Sil

  44. Ben 11. Sınıf fen lisesi öğrencisiyim benim çalışmam çok ters oldu 9 10 da çok çalıştım bu senenin başında da fena değildi şu an ise sıkıldım bıraktım.su an hiç çalışmak istemiyorum nasıl hallederim hiç fikrim yok

    YanıtlaSil
  45. merhaba 11.sınıf öğrencisiyim yaz tatilinde ygsyi bitirmeyi düşünüyorum ancak 11.sınıf konularında cok eksiğim var nasıl çalışmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana yazın LYS çalışmanı öneririm. Dönem bitene kadar ise 11. sınıf konularını ne yap et, hallet ve iyice öğrenmeye bak derim.

      Sil
  46. merhaba ben 10.sınıf öğrencisiyim bu yaz ygs çalışmalarına başlamak istiyorum biraz geç kaldım 9 ve 10.sınıf konuları birikti ve 3 ayda nasıl yetiştireceğim bilmiyorum . ayrıca okul açılınca dersler , sınavlar olacak ve çalışamayacağım , aradaki açıklık daha da artacak . Knedime defalarca program hazırladım , profesyonel kişilerle hazırladık ,ilk başta uyuyorum sonra ipin ucu kaçıyor . devamı gelmiyor ,ipin ucu kaçınca da haliyle çalışasım hiç gelmiyor, e kaçtı gitti ne de olsa . hayatta toplayamam , olmuyor işte napıcam ben? diyip duruyorum . lütfen yardım edin ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabit programlar yaparsan uygulayamazsın. Her gün sabah kalk ve sadece o gün için, günlük programlar yap kendine. 2-3 günlük de olabilir. En fazla bir haftalık olsun ama daha da uzun olmasın. İnsanız biz, robot değiliz ki sabit bir program yapıp ona uyalım. Öyle değil mi? :) Önceki yorumlarda da bu tarz tavsiyelerde bulundum. Onları da okuyabilirsin. Daha 10. sınıfsın. O kadar telaş yapma. Bence 3 ayda 9 ve 10. sınıf konularını rahatlıkla yetiştirebilirsin.

      Sil
  47. merhaba
    ben 11.sınıf öğrencisiyim.Dediğiniz hibi yapmak için çok geç kalmış hissediyorum yazınızı yeni gördüm.Ben çalışıyorum ama doğru çalışmadığımı hissediyorum.tıp istiyorum bu arada sizce şimdi de başlamalı mıyım ygs ye yoksa geç mi kaldım bir de sınavlar da başlıyor.Tıp için nasıl değerlendirmeliyim yaz tatilimi sizce?
    teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şimdi sınavlarına/yazılılarına odaklan. Yaz ayının başlaması ile beraber LYS çalışmaya başla. Konuda da bahsettiğim gibi.

      Sil
  48. 11. sınıfım tıp istiyorum ama temelim çok iyi değil.Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz aylarında kendine temel oluşturabilmen için hem YGS hem LYS'yi beraber yürütebilirsin. Haftanın belli günlerini YGS ve belli günlerini LYS'ye ayırabilirsin.

      Sil
  49. Merhaba Ben 11.sinif öğrencisiyim.Yaz tatilinin ilk 2 ayinda lys calismayi düşünüyorum.Kalan 1 ayda ise ygs mat-geo kursuna gidicek gibiyim.1 ay boyunca gunde 4 saat ders olacakmış. Eve verilen odevlerle birlikte lys ye neredeyse hic vakit kalmiyor.sizce bu kursa gitmeli miyim.(maddi yonu de var tabi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok mantıklı düşünmüşsün. 2 ay da olsa LYS'ye zaman ayırman güzel bir şey. Kursa gidip gitmemen konusunda ise son kararı senin vermen gerekiyor. İşin maddi boyutu olduğu için ben sana kesin bir şey söyleyemem. Buna sen ve ailen karar verebilirsiniz ancak.

      Sil
    2. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

      Sil
  50. merabaaa
    11 sınıf bitti sayılır 2 hafta kaldı işte peki yazı boş geçirmemiz gerek ne yapmalıyı 11 sınıftada aşiri yuklenmemissek lys bitirmeek dışında bece ygs de bakmak gereklii gibi tabi zaman önemliii açıkcası kitap okumay vakit bile olmuyo nasıl baslamalıyız yazı nasıl degerlendirmeliyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda da belirttiğim gibi ben LYS çalışmanızı öneriyorum. YGS'ye de bakmak istiyorum dersen eğer haftanın 5 günü LYS 2 günü YGS bakabilirsin veya 4'e 3 olacak şekilde her iki derse zaman ayırabilirsin. Bunun dışında 2 ayını LYS'ye ayırıp yaz tatilinin son 1 ayını YGS'ye ayırabilirsin. Bu da farklı bir alternatif çözüm yolu olabilir senin için. Hangisi senin için uygun ise onu uygula. Benim sadece benm önerilerim. İlla ki uygulamak zorunda değilsin. Bunların dışında kendin de her iki sınava zaman ayırabilecek şekilde alternatifler üretebilirsin kendince.

      Sil
  51. Ben bir veliyim.Önerilerinizi ve görüşlerinizi dikkatle takip ediyorum.Oğlum bu yıl 11.sınıfı bitiriyor.Bu yıl okulun hafta sonu YGS kuslarına güvendiğimiz için çocuğumuzu bir dershaneye vermedik ama çok pişman olduk.Çünkü dershaneye giden arkadaşlarının hepsi ondan 3-5 adım öndeler.Bu hatamızı telafi etmek için onu yaz dönemi için iyi bir dershanenin 2,5 aylık hızlandırılmış YGS-LYS kursuna kayıt ettirdik.Haftada 6 gün toplamda 400 saate yakın.Benim size sorum: "bu kadarlık bir sürenin YGS ve LYS hazırlığına ciddi bir katkısının olup olmayacağı."Yani umarım paramızı sokağa atmadık.Bir de bu süreçte başarılı olabilmesi için çocuğun nasıl bir yol izlemesi gerekir,Kurs bittikten sonra da nasıl bir program uygulamalı?.Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Velilerin de yazılarımı takip ediyor olması benim adıma sevindirici. Umarım sizlere faydam dokunuyordur.

      Konuya gelecek olursak ise 2.5 aylık bir yaz kursunda oğlunuzu zor günler bekliyor diyebilirim. Çünkü günde 6 saat ders görecek. Günde 6 saat ders ile 2.5 ayda YGS + LYS dersleri vermeyi hedefleyen bir kurum büyük ihtimalle dersleri çok hızlı işleyecektir. Çünkü normal şartlarda dersaneler bunu 9 aya yayıyorlar. Bu durumda kurstan maksimum performansı alabilmek, tamamen oğlunuzun performansına bağlı olacak. Dersler çok hızlı işlenecektir muhtemelen ve oğlunuz dersanenin bu hızına ayak uydurabilmeli.

      Normal sezonda 1 haftada her dersten 1 konu işleyecek kadar vakti olabiliyor hocaların ama yazın 1 haftada herbir dersten hocalar belkide 2-3 yeni konu bitirecekler. Oğlunuzun bu kurstan yeteri kadar fayda görebilmesi için mutlaka dersane ile beraber gitmeli. Yani dersanede 1. ünitenin konuları işlenip bittiyse, oğlunuz da kendi çalışmalarında 1. üniteyi o hafta bitirmeli. Dersane 5. ünitedeyken, oğlunuz kendi çalışmalarında halen 2. üniteyi kavramakla meşgul ise, bu çocuğunuzda daha çok stres yaratıp derslerden daha çabuk soğumasına ve kurstan istenen verimi alamamasına neden olabilir. Bir de bütün bunlara yaz sıcağı da eklenince zaman zaman ders çalışmak bile istemeyecektir. Oysa 2.5 ay gibi kısıtlı bir sürede dersane ile beraber gidip, tüm konularını kavrayabilmesi için her gün onun için değerlidir. İlla ki aralarda fireler olacaktır. Anlaşılmadan geçilen konular olacaktır yaz sürecinde. O yüzden benim size tavsiyem kurstan yeteri kadar verim alınmak isteniyorsa, olabildiğince çok fazla konuyu kavraması faydasına olacaktır. Örneğin bir derste toplamda 20 ünite var ise bu ünitelerden en azından 14-15 tanesini yazın kavraması bile kendisi açısından büyük avantajdır. Her ders için bu böyledir. Çünkü YGS + LYS olarak düşündüğümüz zaman tüm konuları tek bir yaz ayında bitirmesi zor gözüküyor. Tamamen kavrayamadığı konular olacaktır illa ki ama en azından, eğer derslerine günlük çalışırsa, her dersin herbir konusu için kendine bir temel oluşturabilir bu yaz sürecinde. Öğrencilerin daha sonra yapacağı çalışmalarda zorlanmamaları için, her ders için belli bir temel oluşturması önemli bir şeydir. Temel oluşturmaktan kastım da şudur. Mesela Matematikten tamsayılar ile ilgili belki yeteri kadar soru çözemeyebilir, yeteri kadar soru çeşidi göremeyebilir ama en azından genel hatlarıyla bu konunun mantığını kavraması bile yaz kursunun kendisine kattığı bir artı olacaktır.

      Kısacası, kurstan öğrencinin maksimum verimi alabilmesi, yine öğrencinin elindedir. Eğer o kursa sadece git gel yapıyorsa ve günlük çalışmalarını gerçekleştirmiyorsa öğrenci, kurstan yeteri kadar verim alamaz. Eğer ki öğrenci öğrenmek için çabalarsa, çalışmalarını günlük yapıp, öğretmenlerine takıldığı yerleri sorarak öğrenmeye hevesli olursa o kurstan iyi bir verim alabilir.

      Sil
  52. Merhabalar Ben 10.sınıfa gidiyorum bu Ygs-lys konuları nelerdir yani ygs-lys kaçıncı sınıflardan çıkıyor.Ben bu yaz tatilinde sizce ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS konularında ağırlıklı olarak 9. sınıf konuları bulunur. LYS konularında ise ağırlıklı olarak 10-11-12. sınıf konuları bulunur. Hatta çoğu konular ortaktır bazen. Hangi konuların olup olmadığını internetten araştırarak öğrenebilirsin. Bu konuları detaylı olarak yazan siteler var.

      10. Sınıf öğrencisi olarak sana bu yaz 2 farklı tavsiyede bulunabilirim. İkisinden birini yapman faydana olacaktır.
      Tavsiye 1 ) 9. sınıf ve 10. sınıf konularını iyice bir tekrar etmeni tavsiye edebilirim.

      Tavsiye 2) 9. sınıf ve 10. sınıf konularını tekrar etmek yerine eğer isetersen, direkt olarak YGS konularının tamamını bu yaz bitirebilirsin.

      Hangi tavsiye sana daha cazip geliyorsa onu uygula. Sonuçta hangisini yaparsan yap yine benzer konulara çalışacaksın. Her ikisinin de sana faydası olacaktır. İyi çalışmalar.

      Sil
    2. siteleri söyleyebilirmisiniz

      Sil
    3. Ararsanız bir sürü bulursunuz. Örneğin matematik ve geometride en iyilerden biri www.ekolhoca.com'dur bana göre.

      Sil
  53. Merhaba ben 11 sinif ogrencisiyim. Yazinizi okudum ve gercekten cok yarari oldu tesekkur ederim. Ama bir sorun olacak eylule kadar ygs ve lys den konularda ne kadar iilerlemeliyiz .yani nekadari tamamen bitmis olmali. Bide cevremdeki herkes yazin tamamen ygs calismayi düşünüyor. Bu yanlis demi . Be de sizin dediginiz gibi 3 gun lys 4 gun ygs calismayi dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana tüm konuları bitir dersem, bir de buna yaz sıcağı ve tatili de eklersek ve eğer tüm konular bitmezse bu sende stres ve baskı yaratabilir. Ben sana tavsiyem, ne kadar çok konu bitirebilirsen bu senin faydana olacaktır. Eğer hepsini bitirebilirsen bitir, baktın hepsi bitecek gibi değil, bitirebildiğin kadarını bitir. Stres yapıp hepsi bitecek diye kafana takma ama bitireceğin her konunun da ilerisi için senin faydana olacağını unutma bu yüzden de konularda ilerleyebileceğin kadar çok ilerlemeni tavsiye ederim.

      Tüm yazı YGS'ye harcamak yapılabilecek en büyük saçmalıktır. Ben kendi tecrübelerime dayanarak 11. sınıfı bitirmiş öğrencilere diyorum ki "kesinlikle ama kesinlikle" tüm yaz ayınızı YGS'ye harcamayın! Hatta full LYS çalışın derim ben. Ama her ikisini de beraber götürebilirim derseniz 4 gün LYS, 3 gün YGS tarzında haftanın belli günlerini YGS'ye ve belli günlerini de LYS'ye ayırabilirsiniz.

      Sil
  54. Merhaba
    Ben meslek lisesi öğrencisiyim bi dersanenin yazz kursu na kayıt oldum ygs ve lys eğitimi veriliyo ama ben matematik ve geometriden hiçbişey anlamıyorum diğerlerni zaten kendim çalışıyorum ne yapmam gerekiyo çok üzülüyorum anlamadıkça ağlıyorum bir yol gösterin nolur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matematik ve Geometri ilgi isteyen bir ders. Kesinlikle yılmadan çalışman gerek. Konuyu çok iyi anladıktan sonra bolca test çözmen lazım. Matematik ve Geometri'de ne kadar çok soru çözersen konuları o kadar iyi kavrarsın. Çözemediğin soruların çözümlerini ise, kesinlikle öğrenmeyi ihmal etme. Çözemediğin sorular için gerek hocalarından gerekse de çözümünü bilen arkadaşlarından yardım alabilirsin. Ne kadar çok soru tipi ve çözüm yöntemi görürsen senin için o kadar iyi.

      Sil
  55. Öncelikle merhaba 11.sinif sosyal bilimler lisesi ogrencisiiyim 9 10 11 de pek calismadim sinavlardan 1 2 gun once calistim ama konulara yabanci degilim dersleri dinledim her zman fakat ygs ve lys ye dönük calismam olmadi hic sizce simdi baslasam hukuk kazanma ihtimalim var mi(zeki bi ogrenciyim kavrama yetenegim cok iyi ayrica az calismama ragmen derslerimde iyi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeki bir öğrenci olduğun söylemişsin. O halde çalışmayı sakın elden bırakma. Derslerine yeteri kadar odaklandığın takdirde elbette kazanabilirsin.

      Sil
  56. Merhaba ben 10 sınıfım Daha doğrusu artık okul kapanacak 11 sayılır şimdi ben bu yaz ygs bitirelim çünkü arkadaşlarım hep başlıcak bazıları başladı bile ben bu yaz ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10. Sınıf öğrencisi isen, yani 11'e henüz yeni gireceksen eğer sana bu yaz 2 farklı tavsiyede bulunabilirim. İkisinden birini yapman faydana olacaktır.
      Tavsiye 1 ) 9. sınıf ve 10. sınıf konularını iyice bir tekrar etmeni tavsiye edebilirim.

      Tavsiye 2) 9. sınıf ve 10. sınıf konularını tekrar etmek yerine eğer isetersen, direkt olarak YGS konularının tamamını bu yaz bitirebilirsin.

      Hangi tavsiye sana daha cazip geliyorsa onu uygula. Sonuçta hangisini yaparsan yap yine benzer konulara çalışacaksın. Her ikisinin de sana faydası olacaktır. İyi çalışmalar.

      Sil
    2. Merhaba ben 12ye gecicem ve suan bir dershanenin yaz kursuna gidiyorum hatta ygsnin ilk konularini bitirdik sayilir ve benim lysye ne zmaan ve nasil calisacagim konusunda hic bir fikrim yok arkadaslarimin cogu özele gidiyor ben okul birincisiyim bir anadolu lisesinde ve bu yuzden ozele gitmek istemiyorum acikcasi daha ilk kez olan birsey oldugu icin gitme taraftari degilim o yuzden de yaz kursuna yazildim yazin ygs ve yetistirebildigmiz kadar lys islicez dershanede ve benim aslinda temelim saglam 9 sinifta calismayi cok seviyordum günde 10 saat calistigim bile oluyordu o zmn kendime güvenim tamdi herseyi yparim havasindaydim ve tip istiyorum ve kazanirimda diyordum ama simdi oyle degilim sinav yaklastikca kendime güvensizligim artiyo neeyi nasil yapacagimi bilmiyorum seneye tek basimbasima lysyi halledebilir miyim bilmiyorum sizde yazinizda yazin lys bitirin demissiniz ama ben 11. Sinif boyunca pek ygs calismadim bilmiyorum ne yapacagimi herkes coktan baslamis calismaya onlar her seyi yaparmis da ben yapamazmisim gibi geliyo aslinda derslerine özen veren bir ögrenciyim ama bu düsünceler beni yiyip bitiriyor ve ders calsmami engelliyor bu arada sayisal ögrencisiyim ne yapmam gerekir bana yardimci olur musunuz??

      Sil
    3. Madem kursa gidiyorsun, kursla paralel giderek ders çalış derim ben. Öyle gereksiz kaygılara kapılmana da gerek yok. Daha bol bol zamanın var ve konularu yetiştirirsin merak etme. Herkes çoktan başlamış diye de düşünme. Her çalışan bir şeyler yapıyor olsaydı herkes sınavı ful çekerdi. Önemli olan sağlam ve düzgün çalışmak. Bayağı da çalışkanmışsın zaten. Aynı şekilde çalışmaya devam et, başaracaksın! Gereksiz düşünceleri kafana takma. Bırak kim ne yaparsa yapsın, başkalarıyla kıyaslama kendini. Sen hep kendinle yarış. Hep kendinin nasıl daha iyi şeyler yapabileceğine yoğunlaş. Başkalarından nasıl daha iyi olabilirim diye düşünme. Sen kendin hep daha iyi oldukça zaten otomatikmen başkalarından da daha iyi olacaksın. ;)

      Sil
  57. Ben 11.sınıfa gidiyorum ve hic calismadim ve yaz tatline girmek uzeriyim bunun icin nasil bir calisma programi yapabilirim yardimci olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  58. Ygs 9.sinif agirliklimi yoksa sadece 9.sinifmi

    YanıtlaSil
  59. ben 11.sınıfı bitirmiş bulunuyorum artık 2.dönem ygsye başlamıştım fakat bu sefer okulda 1.sınavlar baya düştü sonra ygsyi bırakıp 2.sınavlara çalışmak zorunda kaldım bu yaz ygs için geç değil dimi ? Ve nasıl nerden başıcamı bilmiyorum (An L. MF)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır geç değil. Bu yaz LYS'yi bitirmeye bak. Normal sezon açılınca zaten YGS çalışmaya başlayacaksın.

      Sil
  60. Merhaba ben 11 sınıf öğrencisiyim 9-10-11 sadece derslerime odaklandım konulara pek yabancı sayılmam notlarım iyi şimdi ben bu haftadan itibaren ygs çalışmaya başlamayı planlıyorum yazın zamanım yettiğince ygsyı bitirip kalan zamanda lys çalışmayı planlıyorum tüm hocalarda yazın kesinlikle ygsyı bitirin diye tembih etti fakat siz yazın lys çalışın demişsiniz sizce ben şimdi ygs mi yoksa lys mi çalışmaya başlamalıyım bir de şimdi dershanelerde kapatıldı özel ders alma gibi bir imkanım yok yazın hızlandırılmış kurslara da gidemeyeceğim matematik geometri internetten izleyebileceğim güzel videolar var fakat ben fizik dersine nasıl çalışmalıyım fizik dersimde pek iyi sayılmaz bir öneride bulunur musunuz şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten normal sezon açılınca okul/dersane ile beraber bolca YGS çalışacağın yazın LYS'yi hallet derim ben. Çünkü normal sezonda LYS çalışmaya pek vaktin olmayacak. Yinede sen bilirsin. Eğer yazın her ikisini de bitirebilirim diyorsan, o da iyi bir fikir ama seni çok yorar. Bayağı bir çalışman gerek ikisini de bitirmek için. Fizik konusuna gelince ise, fizik dersini kavramak için, fiziğin herhangi bir konusuna çalıştıktan sonra bolca örnek çözmelisin ve ayrıca bolca örnek çözümü görmelisin. Bu sebeple çözemediğin soruları mutlaka çözebilen birine danışarak sormalısın. Ne kadar çok soru tipi çözümü görürsen, o kadar rahat kavrarsın fiziği.

      Sil
  61. Ben bu dönem bitince 11. Sınıf öğrencisi olacağım.Hedefim de Allah nasip ederse büyük hedeflerim var. Fakat nasıl ders çalışmam gerektiğini bilmiyorum. Ban yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda yazdıklarımı uygulamanı tavsiye ederim. Ders çalışma programı hakkında sana önerim ise; tek bir program yapıp sürekli ona uymaktansa haftalık veya günlük çalışma programları yapmalısın. Hangisini yapacağına da sen karar ver. Haftalık yapacak isen, her pazar bir sonraki hafta için yeni bir program hazırlamalısın. Günlük programda ise, günlük çalışman bittikten sonra her gece bir sonraki gün için bir program hazırlamalısın. Programın esnek olsun. Örneğin kendine 1 gün içinde 2 saatlik boş zaman ayır. O 2 saatte de gün içinde çalışamadığın derslere çalışırsın.

      Sil
  62. Merhaba bunu söylemek baya erken ama şimdiden teşekkürler :D
    Şimdi ben meslek lisesi öğrencisiyim ve 9. sınıftayım ve ortalamam 70.3...
    ama artık 10. sınıfa geçtim benim sorum şu: ben tıp okumak istiyorum hem de çok sizce olabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi olabilir. Daha yolun başındasın. İşi şimdiden sıkı tutarsan olur, neden olmasın? :)

      Sil
  63. Merhaba ben 11.sınıf öğrencisiyim Meslek lisesi öğrencisiyim fakat okuduğum bölümü istemiyorum eşit ağırlıktan sınava girip psikoloji okumak istiyorum altyapım iyi sayılmaz bu Yüzden yazın hazırlanmaya başlamak istiyorum dershaneler de kapandı nerden başlamam gerektiğini hiç bilmiyorum yönlendiricek kimse yok maalesef yardımcı olur musunuz nasıl,nerden başlamalıyım çalışmaya ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal şartlarda LYS çalışmanı isterim ama alt yapım yok demişsin. Bu yüzden de YGS'den başlaman daha doğru olacak. Hatta elinden geliyorsa ikisini de halletmeye bak. Çünkü dersaneye gitmediğin için ekstra çalışman lazım ve yaz tatilini iyi değerlendirmen lazım. Günde gerekirse 8 saat çalışman lazım. Ders çalışma programı hakkında sana önerim ise; tek bir program yapıp sürekli ona uymaktansa haftalık veya günlük çalışma programları yapmalısın. Hangisini yapacağına da sen karar ver. Haftalık yapacak isen, her pazar bir sonraki hafta için yeni bir program hazırlamalısın. Günlük programda ise, günlük çalışman bittikten sonra her gece bir sonraki gün için bir program hazırlamalısın. Programın esnek olsun. Örneğin kendine 1 gün içinde 2 saatlik boş zaman ayır. O 2 saatte de gün içinde çalışamadığın derslere çalışırsın.

      Sil
  64. Ben 11.sinif ticaret meslek lisesi ogrencisiyim,açıkta kaldigim icin bu liseye gittim. Ebelik veya hemsirelik okumak İstiyorum. mf den giricem sinava ama sadece 9.sinifta fen matematik biyoloji dersi gorduk ve de temelim yok.sözelim iyi. Yavas yavas biyolojiye basladim yaz kursuna yazildim sizce ise yarar mi yoksa evde video dinlemem daha mi yararli olur? Yardimci. Olursaniz sevinitim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz kursu tabii faydalı olur ama yaz kursuna gidiyorum diye tedbiri elden bırakma. Eve geldiğinde günlük tekrarını yap ve günlük çalış. Kursta anlamadığın derslerin tekrarını eve gelince videolardan da dinleyerek pekiştirebilirsin. İkisi arasından seçim yapma yani. Kursa gitmen, videolardan da faydalanamayacağın anlamına gelmiyor. :) Ayrıca konuları iyice kavramak için bol bol soru çözmeni tavsiye ederim.

      Sil
  65. Meraba bende 10.sinif oldum ve açıkçası konuları nasıl dağıtmam gerektiği konusunda sorunlarım var sayısal öğrencisiyim ve konular biraz ağır yardimci olursaniz sevinirim bide acaba ygs çalışmadan ygs denmesi çözmek ne ka da r mantikli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10. sınıf öğrencisi olarak yaz ayında YGS'yi bitirmeni tavsiye ederim. Ders çalışma programı hakkında sana önerim ise; tek bir program yapıp sürekli ona uymaktansa haftalık veya günlük çalışma programları yapmalısın. Hangisini yapacağına da sen karar ver. Haftalık yapacak isen, her pazar bir sonraki hafta için yeni bir program hazırlamalısın. Günlük programda ise, günlük çalışman bittikten sonra her gece bir sonraki gün için bir program hazırlamalısın. Programın esnek olsun. Örneğin kendine 1 gün içinde 2 saatlik boş zaman ayır. O 2 saatte de gün içinde çalışamadığın derslere çalışırsın. Konu dağılımı yaparken de bu programı yaparken konuları dağıtırsın. Mesela şu günün şu saati şu dersin, şu konusuna çalışacağım dersin. Böylece hepsini dengeli bir şekilde yürütebilirsin.

      Sil
  66. Merhaba!
    Ben 10.sinifi bitirdim.11'e baslayacagim.Bu yaz YGS calismak istiyorum.Ablam YGS'ye girdigi icin nasil calismam gerektigini ona sordum.Bana Matematige calismam gerektigini soyledi.Sozelleri unutursun dedi.Bende matematige baslayip bitirdikten sonra fizige baslamayi dusunuyorum.Sizce de sozellere calismamak iyi olur mu? Bi de cografyayi ne yapabilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayısal öğrencisiysen eğer, ablan doğru demiş. Sayısal derslere öncelik vermelisin.

      Sil
  67. Merhaba ben kırıkkale de iyi bi anadolu lisesinde okuyorum bu yıl 10.sınıfı bitirip 11.sınıfa geçtim ve sayısal alanını seçtim ilerde inşallah İTÜ Bilgisayar mühendisliği istiyorum puanı yüksek bi bölüm ben 9.sınıfta bazı sebeplerden dolayı okula önem veremedim ve tamamen eksik bu yıl hem yurtçu olmamın avantajlarını kullandım biraz daha önem verdim 9.sınıf ortalamam 78 civarı 10.sınıfsa 84 benim size iki sorum olacak ben yaz tatilini boş geçirmek yerine dolu dolu ders çalışmak istiyorum ve nasıl bi yol izlemeliyim yardımcı olun lütfen 2. sorum okul başladığı dönemde nasıl bi yol izlemeliyim çünkü istediğim bölüm yatarak kazanılacak bi bölüm değil o yüzden gerçekten çalışmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 11. sınfıı başarıyla geçmeye çalış ve aynı zamanda YGS konularını bitirmeye çalış. Hatta YGS'ye şimdiden başla. 11. sınıf bittiği zaman ise, yaz ayının gelmesiyle beraber LYS'yi bitirmeye çalış.

      Sil
  68. Merhaba, ben 10.sınıfım ve bu yaz ygs konularını mı bitirsem yoksa 9. Ve 10. Sınıf derslerine mi çalışsam bilemedim. 9 ve 10 derslerinden hemen hemen hiçbir şey hatırlamıyor gibiyim direk ygs çalışmaya başlasam da ilerisi için çok iyi olacak. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim, iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9 ve 10'un tekrarını yap ama tekrar yap derken okuyup geçme. Konulara çalış ve ardından da pekiştirmek için test çöz.

      Sil
  69. merhaba ben de 11.sınıfı bitirdim ve daha ygs ye başlamadım bu yaz ygs yi halletmek istiyorum ama yazınızdan okuduğum kadarıyla lys yi de halletmek gerekiyor bir de dershanenin yaz kursuna gidicem o da sadece ygs ye yönelik bütün hepsini nasıl halledebilirim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kursların yazın YGS dersi vermesi büyük sıkıntı aslında. Çünkü zaten normal sezon boyunc da YGS çalışacaksınız, o sebeple yazın LYS çalışın demiştim konuda ama madem kursun YGS konusunda dersler verecek o halde sen de öyle yaparsın. Kursla paralel gitmeye çalış. Öğrendiğini hemen evde çalış ve testlerini çöz. Haftanın 4-5 gününü YGS'ye kalan 2-3 gününü de LYS'ye ayırabilirsen eğer ikisini de beraber yürütebilirsin gibime geliyor ama eğer yürütemem diyorsan kendini de çok fazla kasma ve kurs ile paralel gitmeye çalış.

      Sil
  70. okullar kapanalı 2 haftaya yakın oluyor. 10.sınıf bitti 11. sınıfa geçtim açıkcası bu yazı dolu dolu geçirmek istiyorum 9. sınıf derslerim ve 10. sınıf derslerim iyi değildi ortalamam düşüktü bu yaz gözüm açıldı diyebilirim :D nasıl bi çalışma önerirsin ve bide lys ve ygs konuları her sene aynı mı oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynı. Eğer alt yapın varsa biraz da olsa, konuda yazdıklarımı uygula yani, LYS çalış. Alt yapın zayıfsa YGS çalış ama yazın LYS çalışmanın faydasını herkes LYS çalışacağı zaman görürsün.

      Sil
  71. Öncelikle iyi günler. Çok güzel açıklamalarda bulunmuşsunuz.11.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim bölümüm bilgisayar,herkes çok güzel olduğunu söylüyor ama ben o bölümü okumakta kararsızım,bildiğiniz üzere dershaneler okul oluyor ve oraya geçmek istiyorum ama oraya geçersem meslek lisesi diplomamdan vazgeçmiş olacağım ve okul kendi bölümümü seçersem okul baya puan veriyor sizce ne yapmalıyım dershaneye geçersem daha başarılı olma ihtimalim var mı? Sonuçta babamın parasının boşuna gitmesini istemiyorum.Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer belli bir alt yapın yoksa ve denemelerden öyle çok iyi puanlar yapmıyorsan dersaneye (özel okula) gitme. Meslek lisesinde kal, senin için daha iyi. Çünkü alt yapı 1 sene içerisinde olacak iş değil. Ama önceden bir alt yapın varsa ve deneme sınavların iyise, "ben zaten çok iyi puan yapıyorum, kendimi daha da geliştirecem" diyorsan git özel okula. Ama durum bunun tam tersiyse, boş yere özel okul (dersaneye) gitme parana yazık edersin. Kendi bölümünde kalıp, kendi mesleğini okuman daha iyi olur yani. Karar senin.

      Sil
  72. Ben11 .sinif ogrencisiyimm önümüzdeki yol YGS lys kesin varmi yoksa önümüzdeki sene YGS lys kalkacakmi lütfen bu konuya bir aciklama getirin bizde ona göre kendimizi ayarlayalimm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YGS-LYS 2015-2016 sezonunda da olacak. Olmayacağını kim söyledi?

      Sil
  73. Merhaba ben 11. sınıfa geçtim. Yaz tatilinde ygs çalışcam. Sayısalı çalışıp test çözcem. Fakat sözeli sadece tekrar edicem. Test çözmeyeceğim. Unuturum diye. Test çözmedikten sonra anlamı kalmaz mı ? Test çözmeyip sadece tekrar edeceğime hiç sözele çalışmasam mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer sayısal öğrencisi isen tabiki de önceliğin sayısal derslerini bitirmek olsun. Ama eğer sözeli okumak için zamanın yetiyorsa, test çözmeden de ne okusan ve ne öğrensen kâr mantığıyla çalışabilirsin fakat senin de dediğin gibi test çözmedikten sonra muhtemelen tekrar unutacaksın.

      Sil
  74. Merhaba öncelikle yazdıklarınızın hepsini takip ediyorum ve bu beni baya aydınlatıyor 12.sınıf öğrencisi oldum ve felakete bir adım daha yaklaştım bu yaz tatilinde ygs ve lys konularını beraber yürütmek gibi bir yol izlemek istiyorum çünkü ikisindede eksiklerim var fakat bu konuda biraz kaygı içindeyim birine yüklenmek ikisine yüklenmekten daha az kafa karıştırıcı gibime geliyor doğal olarak lys ye yüklenmek istiyorum ama bu seferde ygs yi bitiremiyeceğim endişesine kapılıyorum anlayacağınız kafam çok karışık yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LYS çalış. Normal sezon başlayınca zaten YGS çalışacaksın sınava kadar.

      Sil
  75. Merhaba
    Benim okulum agustosun sonu gibi baslayacak. Ben baslamadan biseyler calismak istiyorum ama kafam cok karisti 11 imi bitirmem gerekiyo ygs mi calismam gerekiyor yoksa lys matematikmi calismam gerekiyor anlamadim . 11 i cok eksigim var iyi bilmiyorum yardimci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. LYS çalış. Zaten LYS dersleri 11. sınıf konularını da kapsıyor.

      Sil
  76. Merhaba, benim kızım meslek lisesinde bilişim bölümünde. Bu Eylül'de Anadolu teknik olarak 10. sınıfa başlayacak. Üniversitede ise uzak doğu dillerinden birini okumayı düşünüyor. Tabi Dil-3 de YGS puanları neredeyse LYS-5 de gelecek puandan bile önemli. Lisede teknik bölümde olduğundan sayısal ağırlıklı okuyacak. Ama YGS de istediği bölüm için ağırlıklı puanlar Türkçe-Sosyal ve İngilizceden olacak.
    YGS de istediği bölüm için en iyi puanı alabilmesi için ben çalışmaya 10. sınıftan itibaren 9. sınıf konularını tekrar edip bol bol test çözmesi gerektiğini düşünüyorum. İngilizce gramer ve kelime bilgisi içinde 11. sınıfta özel bir eğitim aldırayım diye düşünüyorum.
    Tüm bunları düşünmeme rağmen sizden değerli tavsiyelerinizi rica ediyorum. Öğrencimizi istediği alan için en etkin nasıl YGS ve LYS ye hazırlayabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuanda 10. sınıfa yeni geçeceği için komple 9. sınıf derslerini tekrar etmesi iyi olacaktır. 10. sınıftan itibaren ise 10. sınıfı tekrar etmesini tavsiye ederim ben. Yani neden 10. sınıftan itibaren 9. sınıfı tekrar edip, 9. sınıfın sonundaki yaz aylarını boş geçirsin ki? Tekrar etmekten kastım ise öyle konuları okudum geçeyim tarzında olmasın. Zaten önceden gördüğü konuları daha çok pekiştirmesi açısından bu yaz aylarında, sezon boyunca gördüğü konularla ilgili bolca test çözmesini öneririm.

      Sil
  77. Merhaba ben 10.sınıf öğrencisiyim daha doğrusu 11 oldum. Mimarlık istiyorum izmir sizce bu yaz ne yapmalıyım nasıl çalışmalıyım bu yaz dinlenip sene başında özel derslerle birlikte mi başlayayım mimarlığı kazanmak için hangi yoldan gitmeliyim ne olur bana rehber olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem henüz 11'e yeni gireceksin o halde sana tavsiyem sen bu yaz YGS konularını bitirmeye çalış.

      Sil
  78. Ya ben bu sene 11 i bitirdim. Yaz tatilinin de bir ayını boş yedim. Konsantre sorunu çekiyorum çalışırken. Ama artık bir raya oturtmam lazım. Nasıl yetiştiricem günde ne yapmam gerekiyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsantre sorunu için şu yazıyı oku : http://www.blogkafem.net/2014/08/kendinize-gercekci-olmayan-hedefler-belirlemeyin.html

      Ders çalışma programı hakkında sana önerim ise; Tek bir program yapıp sürekli ona uymaktansa haftalık veya günlük çalışma programları yapmalısın. Hangisini yapacağına da sen karar ver. Haftalık yapacak isen, her pazar bir sonraki hafta için yeni bir program hazırlamalısın. Günlük programda ise, günlük çalışman bittikten sonra her gece bir sonraki gün için bir program hazırlamalısın. Programın esnek olsun. Örneğin kendine 1 gün içinde 2 saatlik boş zaman ayır. O 2 saatte de gün içinde çalışamadığın derslere çalışırsın.

      Sil
  79. Merhaba, bu sene 10. Sınıf bitti 9 ve 10. Sınıf ortalamalarım kötü birisi 73 diğeri 67 ve dersleri boşladığıma çok pişmanım o yüzden bu yaz 9 ve 10 konularını tekrar edip günlük 50 soru çözüyorum, tıp kazanmak için notlarım çok mu düşük yani bunları düzeltmeye uğraşıyorum. Sbs de %8 deydim şuada o durumdan çok daha düşüğüm ve %8'den de yükseğini yapmam gerekiyor. ygs-lys stresi başladı bende günde 50 soru yeterli mi yaz için ve 11'de nasıl çalışmalıyım ://

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir program tutturmuşsun bence. Öyle devam et. Çalışmanın yeterli gelip gelmediğini ise kişinin kendi bilir. 11'in sonuna gelince ise LYS çalışırsın.

      Sil
  80. Selamlar Ben şuan 11.sınıfa geçtim yani 10 dan 11e geçmenin yaz tatili ygs-lys kaynaklrını aldım limit türev integral falan var yani görmediğim konular ne yapayım netden videoylamı çalışayım yoksa okulda hoca anlatınca mı çözüyümm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben konuda, 11. sınıftan 12'ye geçenler için yazın LYS çalışın dedim. Sen daha 11'e yeni geçtiğin için sana tavsiyem sen bu yaz YGS konularını bitirmeye çalış. 11. sınıfın sonundaki yaz tatilinde ise LYS konularını bitirmeye çalışırsın.

      Sil
  81. Eşit ağırlık okuyorum hukuk istiyorum ama matematik sıfır ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz boyunca oturup matematiğini geliştirmeye çalış o zaman. :) Bol bol konu anlatımlı video var internette. Mesela ekolhoca.com var. Onu takip et. Ders videolarını ve soru çözümü videolarını izle ve ardından sen de bol bol test çöz çalıştığın konuyla ilgili. Dediklerimi uyguladığım takdirde matematiği kavrarsın.

      Sil
  82. selam ben 10.sınıfı bitirdim önümde su an 2 ay yaz tatili var bu 2 ayı ygs ve lys açısından en verimli nasıl geçirebilirim fen lisesinde okuyorum henüz ygs ve lys çalışmaya başlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 9 ve 10. sını tekrarlarını yapabilirsin. Ayrıca şuana kadar gördüğün 9. ve 10. sınıf konuları arasından en çok sıkıntı yaşadığın ve kendini eksik gördüğün konulara yoğunlaşarak bu eksikliklerini gidermeni tavsiye ederim. Çünkü ileriki zamanlarda bu eksikliklerin sana ekstra yük olabilirler.

      Sil

    2. Öncelikle merhaba .
      11.sınıfa geçtim ve sayısal öğrencisiyim. Anadolu lisesinde okuyorum. 9 ve 10.sınıfım iyi geçmedi. Ortalamam 70 di. Daha doğrusu çalışmak istemedim. Hata etmişim bunu anladım.
      Ve şuan hedefim Diş Hekimliği okumak. O kadar çok istiyorum ki orayı kazanamazsam ölürüm gibisinden.
      Şuan ygs çalışmaya başladım. Evet geç oldu ama bu 1 ay içerisinde eksiklerimi kapatmaya çalışacağım. 11.sınıfa geçtiğimde de ygsyi yaza kadar halletmek amacım. Sonrasında sıkı bir şekilde lys çalışacağım. Tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım. Içimde zerre kadar sosyal biri kalmadı.
      Düşündüğüm tek şey Diş Hekimliği okumak için elimden geleni yapmak.
      Ailem bana pek fazla destek çıkmıyor. Daha yeni aklım başıma geldiği için gülüp geçiyorlar. Ama ben en son bu kadar hırs yaptıgımda iyi bir lise kazanmıştım.
      Kendime %100 güveniyorum. Ve sizin yorumunuzu çok merak ediyorum. Dedigim gibi çalışmayla sizce de alır mıyım?
      GÖRÜŞLERİNİZ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. TEŞEKKÜR EDERİM:)

      Sil
  83. Meraba 11.sinifa gectim. 9 da ort 83 ,10.sinifta ise 87oldu.Iyi bir anadolu lisesinde okuyorum, sayisal ogrencisiyim..okullarin acilmasina az kaldiBen ilk olarak 9.sinifin kumeler konusundan calismaya baslamistim video izledim konu hakkinda test cozdum anlayamadim herhangi bir kursada gitmiyorum.Dersanelerde kapandi kendimYgs yi halledemicem galiba.ne yapmaliyim ve hangi derdten nasil baslicam.yaz tatili bitti nerdeyse. Anlayacaginiz baya kaygiliyim .Simdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaygı yapmaya gerek yok. Daha 11. sınıfsın. Sezon boyunca hem 11 derslerini halledip hem de haziran ayına kadar YGS derslerini bitirmek için bayağı vaktin olacak. Sayısal öğrencisiysin matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji derslerine ağırlık vermelisin. Hangisini ilk önce başlayacağın ise sana kalmış.

      Sil
  84. Merhabar ben 11 olacagim bu sene size sormak istedigim su an planim yaklasik 2 ay kala ornegin tarih cografya edebiyat derslerinde gelebildigim yere kadar calismak.Okul baslayinca da dersler ilerlerken calistugim dersleri hem tekrar etmis olacagim hem de onceden o dersleri calistigim icin matematige daha fazla zaman ayirabilecegim ama bir arkadasim 9 ve 10sinjfi oncelikle halletmem gerektigini soykedi sizce ne yapmaliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen bildiğin yoldan git. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler ya hani. Çünkü her insanın plan ve programı kendine özeldir. Sonuçta sen YGS çalışırken de 9 ve 10. sınıf konularına da otomatikmen çalışmış olacaksın. YGS dersleri 9 ve 10'dan farklı değil ki.

      Sil
  85. Merhaba ben 12. Sınıfa geçecem yazın şimdiye kadar ygs matematiği yariladim paragraf çözdüm ve biraz da tarih baktim şuan onumdeki yol sizce lys mi olmalı ya da bir ygs dersi mi bitirmeli ve normal bir yaz tatilinde calisan öğrenci gunde kaç saat çalışıir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışma saati kişinde kişiye değişir. Kendisine kaç saat yettiğini kişinin kendisi bilir. Normalde ben 12. sınıfa geçecek öğrencilere yaz ayı boyunca LYS çalışmalarını öneriyorum. Çünkü normal sezon başlayınca zaten sınava kadar YGS çalışacaksın, yazın ise LYS çalışacaksın. Bana kalsa okullar açılana kadar LYS çalışmanı isterdim ama madem YGS'de belli bir yere kadar gelmişsin aynı şekilde de devam edebilirsin. Sen kendin için nasıl uygun buluyorsan öyle yap bence ama eğer ki şuanda haziran ayında olsaydık, eylüle kadar sadece LYS çalış derdim.

      Sil
  86. Merhaba
    Ben Anadolu lisesi öğrencisiyim 11. Sınıfa yeni geçtim yani bu yıl başlayacağım yaz tatili devam ediyor ama ben tatili sadece kitap okuyarak geçiriyorum hiç ders çalışmadım soru çözmedim sayısal bölümünü seçtim bu yıl kitap okumayı azaltacağım çünkü ben sabah dörde kadar kitap okuduğum ve bir günde bir kitap bitirdiğim oluyor ama artık gerçeklerle yüzleştim iyi bir üniversite ve istediğim bölüm için gerçekten çok çalışmam gerekiyor bir de ben ben asla morelimi bozmam bir şeyi istersem yaparım yapanların benden ne fazlası var diye düşünürüm her zaman pozitif biriyimdir bana yapamazsın diyen çok kişi var ailemde bile ama ben bunlara rağmen yaparım diyorum asla pes etmem. Bu yıl nasıl ders çalışmalıyım? İlk olarak ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuda gerekli açıklamaları yaptım Merve. Eğer okuduysan Ek olarak hangi 11. sınıf boyunca YGS çalışın demişim. Hangi dersten başlamanız gerektiği size kalmış. Kendini en zayıf gördüğün dersten başlayabilirsin. Bir sayısalcı için en önemli dersler Matematik ve Fen derslerleridir senin için. Matematik, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji derslerinden başlayarak çalışmaya başlayabilirsin.

      Sil
  87. Ben 11. sınıfa geçtim anadolu lisesindeyim eşit ağırlık sectim edebiyatim çok iyi tarih cografyada fena değil ama matematiğim kotu şuan antrenmanlarla matematik cozuyorum pdr istiyorum sizce matematik için ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu durumda Matematik ve Geometri derslerine ağırlık vermen gerektiğini söylememe gerek yok o zaman. Özellikle eksik olduğun konuları tesbit et ve bu iki ders ile ilgili tüm eksikliklerini gidermeye çalış. Zaten daha 11. sınıf olduğun için bol bol zamanın var ve bu zamanı iyi değerlendir. Şuanda ne yapsan kârdır. Bir daha böyle rahat olamazsın. İyi olduğun derslerle ilgili ise hafta bir kez tekrar yapsan iyi olur. Matematikte kendini ilerletmek istiyorsan ve öğrendiklerinin kalıcı olmasını istiyorsan çok fazla test çözmeni tavsiye ederim. Ne kadar çok soru çözersen Matematik konuları aklında o kadar kalıcı olur ve bu da netlerine olumlu olarak yansır. Matematik ve Geometri ilgi isteyen bir ders. Kesinlikle yılmadan çalışman gerek. Konuyu çok iyi anladıktan sonra bolca test çözmen lazım. Matematik ve Geometri'de ne kadar çok soru çözersen konuları o kadar iyi kavrarsın. Çözemediğin soruların çözümlerini ise, kesinlikle öğrenmeyi ihmal etme. Çözemediğin sorular için gerek hocalarından gerekse de çözümünü bilen arkadaşlarından yardım alabilirsin. Ne kadar çok soru tipi ve çözüm yöntemi görürsen senin için o kadar iyi. Unutma, matematik ve geometri de sadece konuyu öğrenmek yetmez. Öğrendikten sonra bolca soru çözmek ve çözemediklerinin nasıl çözüldüğünü öğrenmek önemlidir. Ancak bu şekilde matematik ve geometri derslerinde iyi bir yol katedebilirsin. Ayrıca matematik ve geometri için konu anlatımı sıkıntısı yaşıyorsan www.ekolhoca.com sitesini sana öneririm. Matematik ve Geometri derslerini videolu olarak çok iyi anlatıyor. Ayrıca soru çözümleri de videolu olarak var.

      Sil
  88. Merhaba ben 12.sınıfa geçtim ve tm yim.Okuldaki hocam bana sizinde dediğiniz gibi lys çalış dedi ve en zor konulara bakmamı istedi.Okullar başlayınca ygs ye zaten çalışcaksın dedi.Bende yaz boyunca öyle yaptım.Ama ygs ye çok az bakabildim.Sizce bundan sonra nasıl devam etmeliyim? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocan doğru demiş. Ben de yazımda aynı şeyleri söyledim zaten. O yüzden aynı şekilde devam et. Eylülden itibaren veya okullar başladıktan sonra YGS çalışmaya başlayınca, YGS sınavına kadar bir daha hiç LYS bakamayacağın için şuanda LYS çalışman daha doğru. Hocanın da dediği gibi okullar başlayınca YGS'ye başlarsın. Şuan için LYS konularında ne kadar çok yol katedersen, senin için sana o kadar çok iyi olacaktır.

      Sil
    2. Merhaba öncelikle iyi günler bu sene 11. Sınıfa geçtim ne yalan söyleyim 9 ve 10. Sınıfta hiç çalışmadım 9. Sınıf yıl sonu ortalamam 62.55
      10, sınıf 57.01 ve bu sene dil bölümü seçtim dilim normal seviyenin biraz üstünde kendime güveniyorum ama bu zamana kadar aklım nerdeydi bilmiyorum sınava yönelik bir adım bile atmadım aklım başıma yeni geldi vebu sene çok sıkı çalışmaya başlayacağım...

      Ingilizcem iyi 80 soruda en az 60 yaparım türkçeme güveniyorum 40 sorudan minimum 35 yaparım matematik en fazla 5 yaparım fen en fazla 10 yaparım sosyal 30 yaparım 450 gibi bir puan almak istiyorum sizce nasıl çalışmalıyım

      Sil
  89. Merhaba ben 11. Sınıf bitirdim ve ygs çalışmalarına 2. Dönem itibarıyla başlamıştım ama öyle yogun bir şekilde değil ufak ufak başladım ve artık hızlanmaliyim hem ygs için hem de LYS için ama bir çok endişem var ve bir türlü tempomu artıramiyorum ne yapmalıyım. ??

    YanıtlaSil
  90. Merabalar hocam ben 11. Sınıfa gidiyorum okulun açılmasına çok az kaldı biraz geç oldu ama ben YGS ye başladım fakat bir baktim ki bazı konular 11. Sınıfın konuları ben nasıl bir program hazırlamalıyımki gysyi bu sene bitirebildi birde bu sene dershaneye gitmeyi düşünüyorum fakat hem YGS hem okul dersleri hemde dershane olur mu bilmiyorum şimdiden teşekürler hocam

    YanıtlaSil
  91. Merhaba ben Sağlık Meslek Lisesi ATT öğrencisi yim. 11. sınıfa geçtim. Hukuk istiyorum. Haftada 2 gün staj yapicaktim fakat yapmicam. Oklda bi kac saat eğitim görüp serbest kalicaz. Ben okulda da çalışmayı dusunuyorum. Nasil bi program hazirlayabilirim. 9. sinifta karne ortalamam 71 di mat ortalamam 87 ydi. 10. sinifta karne ortalamam 72 mat ort 95 ti. Kaynaklarimi nasil ayarlayabilirim. Dershaneye maddi kaynaklardan dolayi 4. sinifta gidicem. Bu sene Bakanligin kursuna gitmeyi planliyorum. Dusuncelerinizi alabilirmiyim. Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  92. Merhaba ben 11 . sınıfa gectim benim kafam cok karıstı 9. ve 10 sınıflara mı calısayım yoksa ygs mi ???

    YanıtlaSil
  93. Ben 12 gectim.Hukuk kazanmak istiyorum sizce okullar baslayinca hem ygs hemde lys mi calismaliyim yoksa sadece ygs mi? Eger sadece ygs ise, lys icin cok az zaman kalmiycak mi ? Cunku ygs sinavindan sonra 3 aylik sure kaliyo lys icin)

    YanıtlaSil
  94. ben bu sene 11. sınıf öğrencisi oluyorum. daha bir ay kadar bir süre var ve ben hiç bir konuya çalışmadım. sizce lys mi çalışıp yavaş yavaş başlamalı mıyım yoksa ygs çalışıp 11de de konuları iyi pekiştirip 11in yazında sadce lys mi çalışayım?

    YanıtlaSil
  95. Ben 11.sinif ogrencisiyim 11. Sinifta derslerinize calisip ygs'yi halledin diyorsunuz lutfen yardim edin ygs'ye calismak icin esit agirlik ogrencisi hangi kitaplari almali,nasil calismaliyim son sneye birakmak istemiyorum ama nasil calisacagimi neye calisacagimi bilmiyorum yardim edin...

    YanıtlaSil
  96. Bn suan 12. Sinif oldum ve hem ygs hem de lys çalışıyorum ama bi sure sonra konular birikiyo bi onceki konunun ayrıntılarini unutuyorum bunun icin ne yapabilirim yardimci olursaniz cok sevinirim şimdiden tesekkurler .

    YanıtlaSil
  97. Meraba, 11.sınıf tm olacağım 1 ay sonra. Bu yaz sadece coğrafya ve tarihten9.sınıfın yarısına kadar özet çıkarabildim. Pişmanım daha cok yapabilirdim ama yapamadım. Ankara hukuku herkes ister ama benim için cok zor olabilir hiçbir zaman kendime güvenim olmadı. 9.sınıf ortalamam 77 10.sınıf ortalamam 84 bir türlü ders çalışma konusunda kafamı toplayamıyorum ve arkadaşlarım özetle uğraşma direk test çöz diyor ama konularım eksik yani nasıl test çözeyim ki. Nasıl çalışacağım konusunda hiçbir fikrim yok açıkcası😣

    YanıtlaSil
  98. meraba ben anadolu imam hatip lisesine gidiyorum eşit ağırlık bölümünü seçip aşçılık yada çocuk gelişim okumak istiyorum nasıl çalışmalıyım

    YanıtlaSil
  99. Merabalar bn 11 . sınıfa gececem yaklaşık 20 günlük ni surec kaldı ve siz 10 dan 11 geçenler için tatilde YGS yı bitirmeyi onerdiniz de bn çok mu geç kaldım şimdi matematiğe başladım dokuzuncu sınıf 11 .sınıf boyunca ygsyi bitirmeye çalışacam inşallah sizce çok mu geç kaldım ve sayisalciyim

    YanıtlaSil
  100. Merhaba ben 430 puamlik bir anadolu lisesinde okuyorum. 11.sinifa gectim. 9 ve 10.siniflarda 93 94 ortalama ile okul 1.si oldum. 9 ve 10 da duzensız calistim. Suan sanki 9 ve 10 dan hicbirsey hatirlamiyor gibiyim. Oyle hissediyorum kendimi. Hedef olarak iyi bir tıp kazanmak istiyorum. Sence bunu basarabilir miyim? Ayrica bana ders calismam konusunda tavsiyeler verebilir misin?

    YanıtlaSil
  101. Meraba ,
    Ben 11. sinifa gecmis bir fen lisesi ogrencisiyim.
    Ben bu yaz ygs kursuna gittim cok ozet ve hizli gectikleri icin pratik yapamadim ama tekrar oldu. Bu hafta kurs bitecek okullara kadar ki bir ay da ygs matematigin yarisini ygs kimyayi ve ygs biyolojiyi halletmek hedefim sizce 1ay ufak bir tekrar ve test pratigi icin yeterli olur mu? 11.siniftada ygs matematigin diger yarisini geometriyi ve fizigi halletmeyi dusunuyorum gunde kac saat ygs calisirsam biter bu konular sizce? bir de ygs cografya ve tarihi yaza birakiyim dedim sozel ya unuturum diye sizce boyle mi yapayim yoksa onuda 11 de halledeyim mi? Tıp istiyorum ve bu yuzden cok endiseliyim yardimci olursaniz sevinirim.Tesekkurler

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim