Google Artık Yandex Gibi Websitelerini Yeni Sekmede Açıyor

Yazar:



İnternet aleminin en çok bilinen 2 aramam motoru devi Yandex ve Google rekabetinde Google her ne kadar önde gitse bile, bazı konularda Yandex'ten de bir şeyler kapmıyor değil.


Bildiğiniz üzere Yandex, yayın hayatına başladığı ilk günden beri, arama sonuçlarındaki siteleri, arama sonuçları üzerine değilde, yeni sekmede açıyor olmasıyla dikkat çekmişti. Google ise bunu yapmayıp siteleri arama sonuçlarının üzerine açıyordu. Bunun neticesinde ise, aradığımız bilgiyi ilk girdiğimiz sitede bulamadığımız takdirde, tarayıcımızın "geri" butonuna tıklayarak arama sonuçlarına geri dönmek zorunda kalıyorduk.

Google mühendislerinin, Yandex'in arama sonuçlarında çıkan websitelerini kullanıcılara yeni sekmede açtırma fikri çok hoşlarına gitmiş olmalı ki bunu Google arama motoruna da entegre ettiler. Artık Google'da aradığımız sonuçlar arasından herhangi bir siteye tıkladığınız zaman, açılacak web sitesi Yandex'te olduğu gibi arama sonuçlarının üzerine değil, yeni sekmede açılmaktadır.

"Geri" yapmamak adına güzel bir hamle olarak düşünülse de koskoca Google yıllardır bunu akıl edememiş olamaz. Bu değişikliğin neden daha önceden değil de şimdi yapıldığı ise merak konusu.

1 yorum:

  1. Benim pc choremo girdiğimde 5 tane arama motorunu birden açıyor proğramı kaldırdım uygulama yükleyemiyorum ne yaptıysam düzeltemedim chromeyo en son format atacam okadar bıkkınlık geldi

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim