Google Play Store Hataları ve Çözüm Yolları

Yazar:



Android telefonların vazgeçilmez bir parçası olan Google Play Store’u çoğumuz biliyoruz ama; çoğu zaman karşımıza çıkarttığı ve açıklaması olmayan hatalar hakkında pek de bilgi sahibi değiliz. Bu yazımızda ise bu hatalaa değineceğiz.


İşte Google Play Store’un karşımıza çıkarttığı bazı hatalar ve bu hataların çözüm yolları :

Error 403 (403 Hatası)
Bu sorun genellikle cihazında birden fazla Google hesabı kullanan kullanıcılarda ortaya çıkmaktadır. Çözüm ise kolay. Öncelikle Google hesabınıza doğru hesap ile bağlandığınızdan emin olun. Daha sonra uygulamayı kaldırın ve kullanmak istediğiniz hesabınız yardımıyla uygulamayı tekrar indirin.

Error 491 (491 Hatası)
491 hatasının çözümü için yapmanız gereken cihazımızda mevcut olarak bulunan Google hesabımızı kaldırmak ve tekrar yüklemek. Daha sonra ise Google Play Hizmetleri uygulamasından verileri silmek. (Ayarlar>Uygulama Yöneticisi>Google Play Hizmetleri)

Error 495 (495 Hatası)
Bu hatanın çözümü içinde yapmamız gereken yine Ayarlar>Uygulama Yöneticisi yolunu izleyip Google Play Hizmetleri ve Google Play Store öğelerine tıklayarak verileri sil butonuna basmamız gerekiyor. Daha sonra Google hesabımızı kaldırıp, cihamızı yeniden başlatmamız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra Google hesabımızı tekrar yükleyerek sorunu çözmüş olursunuz.

Error 919 (919 Hatası)
Bu hata cihazımızda kullanılacak alanın kalmadığı zaman karşımıza çıkar. Çözüm ise tamamen bize kalmış. Cihazda yer açmak için fotoğraf veya video silmek ya da önbelleği temizlemek ve kullanılmayan uygulamaları kaldırmak, cihazımızda yeni yerler açmamızı sağlayacaktır.

Error 921 (921 Hatası)
921 hatasının çözümü için yapmamız gereken Ayarlar> Uygulama Yöneticisi> Google Play Hizmetleri yolunu izleyerek önbelleği temizlemek.Bu işlemden sonra eğer hala hatayı alıyorsak yine aynı yolu izleyip (Ayarlar> Uygulama Yöneticisi> Google Play) veriyi silmeyi deneyebiliriz. Tüm bu işlemlerden sonra eğer hala sorun mevcutsa Google hesabınızı silin ve tekrar yüklemeyi deneyin.

Çeviri : Ahmet Umut Şerefoğlu
İçerik Düzenlemesi : Ali Arslan

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim