Bir Websitesinin Çöktüğünü Nasıl Anlayabiliriz?

Yazar:



Çoğunlukla kullandığınız websitelerine bazı zamanlarda kısa süreli de olsa erişim sağlayamama gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hatta çok nadir de olsa zaman zaman Facebook ve Twitter gibi dünyanında önde gelen sosyal medya platformlarında da bu tarz şeylerle karşı karşıya kalabiliyoruz.


Peki siteye erişimemenin sebebi site sahibi tarafından koyulan kısa süreli bir erişim engeli midir yoksa herkes girebiliyor da bir tek sizin kullandığınız ağ da mı bir problem var?

Bir Websitenin Çöktüğünü Yada Erişilemez Duruma Geldiğini Nasıl Anlayabiliriz? 

Bunu anlamanın basit bir yolu var.

http://www.downforeveryoneorjustme.com/ adlı bir web sitesi size bunun cevabını vermektedir. Boş olan kutucuğa test etmek istediğiniz sitenin adresini yazarak "or just me?" üzerine tıklıyoruz. Herkes sorunsuz bir şekilde girebiliyorken sadece siz o websitesine erişemiyorsanız karşınıza "It's just you." şeklinde bir cevap çıkacaktır. Erişmeye çalıştığınız siteye erişim problemi genel bir problem ise "It's not just you!" gibi bir cevap size geri dönecektir.

"Check another site?" kısmından ise farklı websitelerini test edebilirsiniz.

Örnek : google.com sitesini test ettik. Sorun sadece bizdeymiş. Başkaları tarafından erişilebilir olduğu gibi bir sonuç aldık. Bakınız :


 
Örnek : googleffff.com adında bir websitesi sıktım kafamdan ve onu test ettim. Sorun sadece bende değilmiş. Hiçkimse o siteye erişemiyormuş gibi bir anlam çıkarabiliriz aşağıdaki ekran görüntüsünden. Bakınız :

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim