iOS Güncellemesindeki Yetersiz Alan Uyarısının Sebebi ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



iOS işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız ve güncellemenizi cihazınızın içinden yapıyorsanız karşılaşmanız muhtemel olan sorunlardan bir tanesi de alan yetersizliğidir. Bu hata, cihazınızı güncellemeye engel olan bir hata olması sebebiyle son derece can sıkıcı olsa da farklı güncelleme yöntemleriyle bu hatadan kurtulmanız mümkün.

iOS Güncellemesi Sırasında Neden Yetersiz Alan Uyarısı Alıyorum?

Daha çok 5 GB veya daha az bir boş alana sahipseniz ve sisteminizi cihazın kendi içinden güncellemeye çalışırsanız, karşılaşabileceğiniz bir sorun olduğunu söyleyebilirim. Güncelleme boyutu 100-150 megabayt olsa bile bu tarz bir hata ile karşılaşmanızın sebebi tamamen Apple şirketinin veri güvenliğine verdiği önemden kaynaklanmatır. Çünkü her iOS güncellemesi sırasında telefon veya tabletinizdeki verilerinizin kaybolmasını engellemek için Apple, güncelleme esnasında mevcut işletim sisteminin yedeğini alır ve ondan sonra yeni işletim sistemini cihaza yüklenmeye başlar. Bundan dolayıdır ki güncelleme esnasında cihazınızdaki dolu alan 2 katına çıkar. Güncelleme işlemi bittikten sonra ise, tüm verileriniz yeni iOS sürümünüze aktarılarak eski iOS cihazınızdan silinir ve güncelleme bittikten sonra her şey normale döner.

Bu anlatıklarımdan yola çıkarak anlıyoruz ki cihaz hem eski işletim sistemini yedekleyip hem de yeni işletim sistemini kurma aşamasında yeterli alana sahip olamadığını anladığı takdirde, güncellemeyi gerçekleştirmez. Bu sebeple de yetersiz alan uyarısı verir.

Yetersiz Alan Uyarısı Alıyorsam, Cihazımı Nasıl Güncelleyebilirim?

Bu tarz bir durumla karşı karşıya kaldığınız takdirde yapmanız gereken şey, cihazınızı bilgisayara bağlayıp iTunes üzeriden güncelleme işleminizi gerçekleştirmek olacaktır. iTunes aracılığıyla yapacağınız güncelleme ile herhangi bir sorunla karşılaşmadan daha iyi ve daha güvenli bir şekilde sisteminizi güncelleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim