Virtualbox Programının "Zorla Sök" Hatası ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Ubuntu veya herhangi bir Linux dağıtımlı işletim sistemini Virtualbox içinde kullanıyorsanız, virtualbox içine kurulu işletim sisteminizi güncellemeniz sonucunda "Misafir Eklentiler" devre dışı kalabiliyor. 

Virtulbox içinde kullanılan işletim sistemlerinde başta ekran boyutu olmak üzere belli başlı hataların, Misafir Eklentiler ile giderileceğinden daha önceki yazımda bahsetmiştim.

Bakınız : Misafir eklenti nedir ve kurulumu nasıl yapılır?



Misafir eklenti kalıbını tekrar aktif etmek istediğinizde ise "Zorla Sök" hatası karşınıza çıkar. Çünkü zaten önceden siz bu eklentiyi sisteme eklemiştiniz. Bu sorundan kurtulabilmek için ise öncelikli olarak Virtualbox içindeki işletim sisteminizden "Misafir Eklentileri CD Kalıbı"nı kaldırmanız gerekmektedir. Kaldırma işleminden sonra ise, burada belirtildiği şekilde Misafir Eklentileri CD Kalıbı'nı tekrardan sisteme yükleyip, işletim sistemini yeniden başlatmanız gerekmektedir.




İkinci Yöntem :
Yukarıdaki gibi eklentiyi kaldırıp tekrar kurmak yerine, "Yazılımı Çalıştır" butonuna tıklamak da ikinci bir çözüm yolu olabilir.

Bakınız :

İlk yöntemi denedim ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Bu yötemler kesin çözümdür. İnterntte zamanında çokça aramama rağmen bu kadar basit bir işlemi anlatan bir site bulamamıştım malesef. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ekstra sorularınız veya yorumlarınız için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim