Safari'nin Youradexchange Sitesine Yönlendirme Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Youradexchange internet kullanıcılarına zorla kendi reklamlarını gösteren ve siz farkında olmadan ağ üzerinden cihazınıza yerleşen, bazen de modeminizin DNS ayarlarını değiştirerek, sizi kend istediği siteye yönlendiren bir tür virüs diyebiliriz. Aslında Youradexchange bir reklam sitesidir ve o reklam sitesinin sebep olduğu bir sorundur desek daha doğru olacak.

Youradexchange adlı sitenin bunu yapmasında amaç ise, DNS adresi ve tarayıcı önbelleğinize etki ederek bağlanmak istediğiniz site yerine kendi istedikleri siteye size yönlendirerek size zorla kendi reklamlarını göstermektir.

Bu Youradexchange reklamlarından kurtulmanın yollarından biri elbetteki modemin DNS ayarlarını kontrol etmek. Eğer bu virüs modeminizin DNS ayarlarını değiştirmişse, o DNS ayarlarını ya İnternet Servis Sağlayıcınızın belirlediği bir DNS IP'si olarak ayarlayın veya Google DNS, Yandex DNS gibi özel şirketlerin DNS IP'lerini modeminize ekleyin.

DNS ayarlarını yaptığınız halde sorununuz yinede çözülmediyse, iPhone veya iPad kullanıyorsanız Ayarlar kısmından Safari'ye girin ve "Tarihçe ve Web Sitesi Verilerini Sil" seçeneğine tıklayarak tüm önbelleği temizleyin. Bunu da yaptıktan sonra sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Deneyip sonuca ulaştığım bir yöntemdir.

Youradexchange virüsünün doğurduğu problemleri cep telefonunuzdan temizlediniz fakat bilgisayarınızda problem devam ediyorsa size tavsiyem AdwCleaner programıyla bilgisayarınızı temizlemenizdir.

Konu ile ilgi sormak istediklerinizi, görüşlerinizi ve aklınıza  takılanları konu altındaki yorum formuna yazabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim