Android Cihazlarda MonkeyTest Durduruldu Hatası ve Çözüm Yöntemi

Yazar:



Nereden bulaştığı hakkında hiçbir fikrim olmayan "MonkeyTest" adlı virüs, internet üzerinden de yaptığım araştırmalardan da öğrendiğim kadarıyla Android işletim sistemi yüklü telefon ve tabletler için önemli bir sorun teşkil ediyormuş. Nasıl ve ne amaçla Android dünyasına salınan bu virüsü ne yaparsanız Android işletim sistemi yüklü cihazınızdan silemiyorsunuz.

İnternette "MonkeyTest" için RAM'e bulaşmış bir virüs olduğu ve root işlemi yapılmadan bu virüsün cihazdan atılamayacağı ile ilgili bilgiler yer alıyordu. Bu bilgi kısmen de olsa doğru olabilir. Çünkü cihazı komple formatlayıp, fabrika ayarlarına dönderseniz bile "MonkeyTest durduruldu" uyarısından bir türlü kurtulamıyorsunuz. Bu yüzden de MonkeyTest'ten kurtulmak için boş yere cihazınızı formatlamayın veya fabrika ayarlarına geri döndermeyin. Bu sizin sorununuzu çözmeyecektir.

MonkeyTest'ten kurtulmanın kesin yolu ise, Android dünyasının popüler ve en çok bilinen uygulamalarından biri olan Clean Master'dan geçiyor. Böyle bir uygulamadan henüz haberiniz yoksa hemen Google Play Store üzerinden cihazınıza indirmelisiniz. Clean Master uygulaması yer alan "Anti virüs" özelliğini kullanarak tablet veya telefonunuzu MonkeyTest'ten kurtarabilirsiniz.



Bulunan virüslerden herhangi birine tıklayın. Karşınıza virüsler ilgili bilgiler veren bir pencere gelecektir. Pencerenin altında ise "Devre Dışı" ibaresi yer alıyor.


Uygulamadaki "Devre Dışı" butonuna tıkladığınız zaman Clean Master sizi uygulamanın olduğu yere yönlendirecektir. Önce virüsleri bu şekilde "Durmaya Zorla"yın. Daha sonrasında ise "Devre Dışı" bırak yapın. Bu işlemleri herbir virüs için tek tek yapın.

Daha sonra Clean Master uygulamasında virüslerin listelendiği ekranı tekrar açarak "Savun" butonuna tıklayın. "MonkeyTest Durduruldu" uyarısı artık karşınıza gelmeyecektir. Bunun dışında "Time Service" adlı sorunu da aynı yöntem ile çözebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazılanları uyguladığınız takdirde sorununuz çözülecektir. Bizzat deneyip, sonuç aldığım bir yöntemdir.

      Sil
  2. Allah razı olsun

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim