iOS İndirilirken Bir Hata Oluştu Sorunu [OTA ve iTunes Hatası]

Yazar:



Bilindiği üzere Apple, iOS güncellemesini kullanıcılarına sunacağı zaman aynı gün içerisinde bölge bölge, belli saat dilimlerinde tüm dünyaya sunmakta. Örneğin güncelleme gününde, iOS güncellemesinin ülkemize gelme saati birkaç gün önceden bildirilir. Durum böyle olunca herkes belirtilen saatte, iOS güncellemesi çıkar çıkmaz güncellemeye çalışıyor. Değil tüm dünya, sadece Türkiye'deki binlerce insanın aynı anda güncelleme yapmak istemesi bile Apple sunucuları için ciddi bir yüktür. Üstelik de yapılan güncelleme megabaytlarca büyüklükte olunca, hatalar kaçınılmaz oluyor.

Gerek iTunes gerekse de cihazınız üzerinden OTA güncellemesi yaparken, "Yazılım indirilirken bir sorun oluştu." veya "Bu aygıt istenen geliştirme için uygun değil." gibisinden hatalar alıyorsanız eğer bu sorunun sebebi ağ hatasıdır. Bu da, Apple güncelleme sunucusu ile aygıtınız arasında iletişim sorununun olduğu anlamına gelmektedir. İletişim sorunu ise kendi internet bağlantınızdan veya az önce de bahsettiğim gibi Apple sunucularına aşırı bir şekilde yüklenilmesinden dolayı, sunucunun artık isteklere cevap veremememsinden kaynaklı olabilir. Kendi internetinizde bir sorun olmadığından eminseniz eğer, sorun büyük ihtimalle yoğunluktan kaynaklanmaktadır.

Bahsedilen hata ile karşı karşıya kaldıysanız, yapmanız gereken şey belli bir süre bekledikten sonra, yeniden indirme yapmaya çalışmak olacaktır. Belli bir süreden kastım, en az 20-30 dakika olsun. Bunun haricinde, Tunes üzerinden güncelleme yapıyorsanız, cihazınız ile bilgisayarınız arasındaki bağlantıyı kesin ve bilgisayarı yeniden başlatın. Sonrasında ise cihazınızı yeniden bilgisayarınıza bağlayarak iTunes üzerinden tekrardan güncelleme yapmayı deneyin. iTunes üzerinden değil, güncelleme işleminizi direkt olarak aygıtınızın yazılım güncelleme bölümünden yapıyorsanız eğer, o halde cihazınızı kapatıp yeniden açın. Ondan sonra tekrardan yazılım güncelleme işlemini tekrarlayın.

Bahsettiğim çözüm yöntemleri denenmiştir ve işe yaramaktadır. Sorununuz bahsettiğim şekilde yüksek ihitmalle çözüme kavuşacaktır. Yinede, konu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz buraya tıklayarak Apple'ın sitesindeki talimatları da okuyabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim