Google, Microsoft, Yandex'in Sunduğu Kurumsal Mail Hizmetleri ve Avantajları

Yazar:



Kişiye yada bir kuruma özel mail himzeti sunan bir çok kurum vardır. Kimi kurum ve kişiler ise kendi sunucularını kullanarak, kendilerine özel mail hizmetlerini, kendileri yönetmeyi tercih etmektedirler. Kimileri ise maillerinde en ufak bir sorun yaşanmaması adına, kişiye/kuruma özel mail adreslerinin kullanımı konusunda, Google Kurumsal Mail, Microsoft Kurumsal Mail yada Yandex Kurumsal Mail hizmetini kullanmayı tercih edebiliyorlar.


Kişiye yada bir kuruma özel mail adresiyle kast edilen şey ise, mail uzantısının direkt olarak kişinin veya bir kurumun satın aldığı domain uzantısına sahip bir mail adresidir. Örnek vermek gerekirse, info@apple.com, test@blogkafem.net, ali@aliarslan.com, support@microsoft.com vb. gibi tamamen bir kişiye yada bir şirket için özelleşmiş mail adreslerdir.

Kişi ve kurumların kurumsal mail kullanımlarında Google, Microsoft veya Yandex gibi büyük şirketlerle çalışmalarının en büyük sebebi ise mail gecikmesi, mail gitmemesi, maillerinizin spam kutusuna düşmesi veya gereğinden fazla spam mail almak daha birçok mail sorunun üstesinden ekstra bir personele, ekstra bir uğraşa ihtiyaç duymadan üstesinden gelebiliyor olmalarıdır. Zaten arkalarına bu büyük şirketleri aldıklarından dolayı mail güvenliği, sunucunun zarar görmesi sonucu mail kutularının kurtulamaması gibi sorunlarla da karşılaşmıyorlar.

Peki başlıkta da saydığım bu büyük şirketlerin sundukları kurumsal mail hizmetler paketleri nasıl? Hangisi daha iyi bir paket sunuyor. Hangisi ücretli, hangisi ücretsiz veya hangisinin fiyatı daha uygun?


Bir müşterim için yaptığım ufak çaplı bir araştırma sonucu elde ettiğim verileri blogkafem.net üzerinden sizlerle paylaşmak istedim. Kısacası bu yazıda Google, Microsoft ve Yandex'in sunduğu kurumsal mail hizmetlerinin karşılaştırması ve birbirlerine göre avantajlarını inceleyebilirsiniz.
İşte o şirketler ve sunmuş oldukları paketler.

Google (Gmail) Kurumsal Mail Hizmeti
  • Amerikan şirketi
  • Google’ın en düşük paketi yıllık 212 TL + KDV (30 GB depolama alanı sunuyor)
  • Google’ın orta paketi yıllık 424 TL + KDV (Sınırsız depolama alanı sunuyor)
  • En üst paket için herhangi bir fiyat bilgisi vermemişler.
  • Paketlerle ilgili tüm detaylar şu adreste : https://gsuite.google.com/pricing.html?tab_activeEl=tabset-companies


Yandex Kurumsal Mail Hizmeti
  • Rus şirketi
  • Ücretsiz ve tek paket
  • Spam ve virüs koruması var. (Mail güvenliğini DR. WEB adlı anti-virüs koruyucusuyla sağlıyorlar.)
  • Maksimum 1000 adet mail açılabilir.
  • Sınırsız depolama alanı sunuyorlar.


Microsoft One Drive Kurumsal Mail Hizmeti

Paketler bunlar. Listeden de göreceğiniz üzere bu hizmeti ücretsiz olarka sunan tek şirket şuan için sadece Yandex şirketi. Google ve Microsoft'un sunduğu mail hizmetinde belirtilen fiyatlara ise KDV dahil değildir.

İlgili Yazılar :
Benim bu konuyla ilgili sizlerle paylaşacaklarım bu kadar. Bu makalede yazdıklarım haricinde aklınıza takılan soru, öneri veya görüşlerinizi aşağıdaki yorum kutucuğuna yazarak benimle paylaşabilirsiniz. Yorumları genelde elimden geldiğince cevapsız bırakmamaktayım. Aklınıza takılan yerlerde de sizlere yardımcı olacağımdan emin olabilirsiniz.



0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim