CPanel Üzerinden Yandex MX Ayarlarının Yapımı

Yazar:



Önceki yazıda  "CPanel'de Yandex Kurumsal Mail Ayarlarının Detaylı ve Resimli Anlatımı"  konusuna başlangıç yapmıştım. Bu yazı ise o yazının devamı niteliğinde olan bir yazıdır. Diğer yazıda domain doğrulama işleminin nasıl yapılacağından bahsetmiştim.

Önceki Yazı :  CPanel'de Yandex Kurumsal Mail Ayarlarının Yapımı [Detaylı ve Resimli Anlatım]

Şimdi ise domain doğrulama aşamasının bir sonraki aşaması olan, Yandex'e ait olan MX ayarlarının CPanel üzerinden nasıl gerçekleştirileceğine değineceğim. Sadece birkaç adımda bu basit işlemi gerçekleştirmek mümkün.

1) Öncelikle CPanel’den arama kısmına MX yazarak “Zone Editor” kısmına girmemiz gerekmektedir. Eğer CPanel'i Türkçe olarak kullanıyorsanız, "Zone Editör" değil, "MX Entry" yazacaktır.



2) Sonrasında ise karşınıza gelecek olan ekrandan "Yönet" yazısına tıklayın. (CPanel'iniz İngilizce ise "Manage" yazacaktır.)



3) Açılacak olan sayfada CPanel'in varsayılan MX ayarları karşımıza çıkacaktır. Bu ekranda iken, "Düzenle" (İngilizce : Edit) yazısına tıklayarak, mevcut MX ayarlarını değiştirerek, Yandex'in MX ayarlarını yapacağız.



4) Aşağıdaki görselde yazılanları uygulayarak, Kurumsal Yandex Mail için MX ayarlarını başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.


Gerekli işlemleri yaptıktan sonra "Save Record" yazılı mavi buton aracılığıyla ayarları kaydetmeyi unutmayın!
 
5) Son adımda ise, ayarlarınızın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini görebilmek için, "MX kayıtlarını kontrol et" butonuna birkaç kez tıklatın. Taa ki karşınıza


MX kontrol işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştikten sonra karşınıza posta oluşturma ekranı gelecektir. Artık kendi alan adı uzantınıza ait bir mail hesabı açabilirsiniz.

Bakınız : 



Mail hesabınıza ise şu adres üzerinden giriş yapabilirsiniz : mail.yandex.com.tr/for/[kendi domaininiz]

Örneğin Blogkafem için e-posta giriş adresi şudur : mail.yandex.com.tr/for/blogkafem.net

Sonraki Yazı : Kurumsal Yandex Mail Hesaplarının Aktif Edilmesi ve Mail Kurulum Ayarları

Konuyla ilgili aklınıza takılan yerler olursa, aşağıdaki yorum formu aracılığıyla konu ile ilgili görüş, öneri ve yardım isteklerinizi iletebilirsiniz. Elimden geldiğince hiçbir yorumu cevapsız bırakmamaktayım.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim