Blogger'deki Alan Adınıza Ücretsiz SSL Sertifikası Alın

Yazar:



Biliyorsunuz ki Google, internet kullanıcılarının güvenliği açısından artık, internet sitelerinin bir SSL sertifikasına sahip olmasını istiyor. Kısacası, SSL sertifikasına sahip olmak demek, internet sitenizin Google'daki yerinizi belirleme konusunda bile artık etkili.

Her zaman kolay kullanımdan ve sadelikten yana olan Google'ın, Blogger platformu kullanıcılarına bir güzellik yaparak, sadece 2 adımda sitenizi SSL sertifika sahibi yapıyor. Üstelik tamamiyle ücretsiz bir şekilde.

 Bunun için şu görseli incelemeniz yeterli olacaktır. (Görsele tıklayarak büyütebilirsiniz.)


Görselden de göreceğiniz üzere, Blogger'e giriş yaptıktan sonra "Ayarlar -> Temel" kısmına girerek "HTTPS" ayarlarınızı aktif edebilirsiniz. HTTPS ayarlarınızı aktif ettikten 24 saat sonra siteniz artık tamamen HTTPS sertifikasına sahip olacaktır.

Önemli Bir Uyarı!
HTTPS'e geçiş yaptıktan sonra dikkat etmeniz gereken en önemli husus, sitenizde yer alan tüm görsel linklerinin de "https" ile başlaması gerektiğidir. Çünkü "HTTPS" sertifikasına sahip olmak, sitedeki tüm linklerin de "https" olması gerekliliğini doğurur. Aksi takdirde sitenizdeki görseller gözükmeyecektir. Öte yandan internet tarayıcılarında da güvenlilik işaret olan "kilit işareti" de gözükmeyecektir. Bunun için görselleri tekrardan yüklemenize kesinlikle gerek yok. Tek yapmanız gereken şey, Blogger'e yüklediğiniz görselin linklerinden "http" olanları "https" olarak değiştirminiz yeterli olacaktır.

Konuyla ilgili benim bahsedeceklerim bu kadar. Aklınızı takılan herhangi bir soru, görüş veya önerileriniz varsa eğer, aşağıdaki yorum formu aracılığıyla yazabilirsiniz. Kolay gelsin dostlar.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim