Belçika Vizesi İçin VFS Global Randevusu Almak ve Genel Bilgiler

Yazar:



Belçika Vizesi için VFS Global'den iki şekilde vize randevusu alınabiliyor.
İsterseniz 0(212) 373 58 04 numarasını tuşlayarak, isterseniz de VFS Global sitesi üzerinden online vize randevusu alabilirsiniz.

Bakınız : VFS Global Online Vize Randevusu

Önemli Bilgi : 
Belçika Konsolosluğu tarafından aksi belirtilmediği sürece, tüm işlemlerinizi VFS Global şirketi aracılığıyla yapacaksınız. Sakın ama sakın başka firmalara aldanmayın. VFS Global, Belçika Konsolosluğu tarafından belirlenmiş resmi müracaat yeridir. Hatta bu resmi bilgiyi Belçika Konsolosluğu sitesinden kendiniz kontrol etmek isterseniz, şu linke tıklamanız yeterli olacaktır : http://turkey.diplomatie.belgium.be/en/travel-to-belgium/visa
Ben şahsen vize randevusunu online olarak VFS Global'in kendi internet site üzerinden aldım. Sisteme çok basit bir şekilde üye olduktan sonra, giriş yaparak randevu alabiliyorsunuz.

Önemli Not : Online randevu alabilmek için randevusu sistemine kayıt olurken sürekli olarak şifre problemi ile karşı karşıya kalıyorsanız, şifre olarak "blogkafem@2018" şeklinde bir şifre belirleyerek randevu sistemine sorunsuz bir şekilde üye olabilirsiniz. Şayet hata almaya devam ederseniz, VFS Global'i arayarak kendilerinden de şifre talep edebilirisiniz. Onların vereceği şifreyi randevu sistemine üye olurken kullanırsanız, problem yaşamazsınız.

İşlemler Hangi Konsolosluklardan Yapılabilir?

Randevu sistemine giriş yaptıktan sonra, karşınıza konsoloslukların listesi çıkacaktır. Alacağınız vize tipine ve bulunduğunuz şehre göre, konsolosluk seçimi değişiklik göstermektedir.



Üstteki ekran görüntüsünden de göreceğiniz üzere, internet üzerinden online randevu alma aşamasında karşınıza 7 farklı konsolosluk seçeneği çıkacaktır.

Kısa Süreli Kalış Vizesi Başvuruları İçin

Konsoloslukları seçerken, almak istediğiniz vize tipine göre seçim yapmanız gerekiyor. Eğer ki "kısa süreli vize başvurusu" yapacaksanız, konsolosluk istesinde yer alan herhangi bir konsolosluktan işlemlerinizi halledebilirsiniz. Örneğin Hatay'da yaşıyorsanız ve kısa süreli kalış vizesi başvurusu yapacaksanız, Gaziantep'teki vize başvuru merkezinden randuvu alarak işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Uzun Süreli Kalış Vizesi Başvuruları İçin

Uzun süreli kalış vizesi için ise işler biraz daha değişiklik göstermektedir. Uzun süreli kalış vizesi alacaksanız sadece Ankara Belçika Büyükelçiliği’nden veya İstanbul Belçika Başkonsolosluğu’ndan randevu almanız gerekiyor.

Ankara Büyükelçiliğine Bağlı İller :  ANKARA – ADANA – ADIYAMAN – AFYON – AĞRI – AKSARAY – AMASYA – ANTALYA – ARDAHAN – ARTVİN – AYDIN – BARTIN – BATMAN – BAYBURT – BİLECİK – BİNGÖL – BİTLİS – BOLU – BURDUR – ÇANKIRI – ÇORUM – DENİZLİ – DİYARBAKIR – DÜZCE – ELAZIĞ – ERZİNCAN – ERZURUM – ESKİŞEHİR – GAZİANTEP – GİRESUN – GÜMÜŞHANE – HAKKARİ – HATAY – İÇEL – IĞDIR – ISPARTA – İZMİR – KAHRAMANMARAŞ – KARABÜK – KARAMAN- KARS – KASTAMONU – KAYSERİ – KİLİS – KIRIKKALE – KIRŞEHİR – KONYA – KÜTAHYA – MALATYA – MANİSA – MARDİN – MUĞLA – MUŞ – NEVŞEHİR – NİĞDE – ORDU – OSMANİYE – RİZE – SAKARYA – SAMSUN – ŞANLIURFA – SİİRT – SİNOP – ŞIRNAK – SİVAS – TOKAT – TRABZON – TUNCELİ – UŞAK – VAN – YOZGAT - ZONGULDAK

İstanbul Başkonsolosluğuna Bağlı İller :  İSTANBUL – BALIKESİR – BURSA – ÇANAKKALE – EDİRNE – KIRKLARELİ – KOCAELİ – TEKİRDAĞ - YALOVA


Belçika Vize Randevusu İle İlgili Öneriler

  • Vize randevunuzu, Belçika'ya gitmeyi düşündüğünüz tarihten en az 1.5 ay önce alın.
  • Kısa süreli kalışlar için vize randavu günü ile gidilecek gün arası en az 10 gün süre olsun.
  • Uzun süreli kalışlar için vize randavu günü ile gidilecek gün arası en az 3 hafta süre olsun.

Örneğin 1 Temmuz'da Belçika'da olmayı planlıyorsanız, ve kısa süreli vizeye başvuru yaptığınızı varsayalım. Mayısın 2. haftasından itibaren, haziran ayı için randevu almaya başlamalısınız. Çünkü randevular belli zaman dilimleri dahilinde veriliyor ve randevu kotası çok çabuk doluyor. Alacağınız randevunun gününü ise 1 ile 20 haziran arasına denk getirmeye çalışın. Çünkü geriye kalan 10 gün içreisinde yoğunluğa bağlı olarak vizeniz kargo ile elinize geç teslim edilebilir veya eksik bir belgeyi tamamlamanız istenebilir. Hatta ve hatta yüz yüze görüşmek bile istenebilir. Bunları göz önünde bulundurarak vize randavu günü ile gidilecek tarih arası zaman bırakmanız bu tür olası durumlara karşı faydanıza olacaktır.

Faydalı Linkler :

Bu sayfada yer alan bilgileri teyit etmek ve daha fazla bilgi edinmek için, 0(212) 373 58 04 numarası üzerinden VFS Global yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. Yorumlarınızı ise, alt kısımdaki yorum formu aracılığıyla yapababilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim