Terhis Sonrası E-Devlet'in Askerlik Şubesine Müracaat Ediniz Uyarısı

Yazar:



Askerliğini yeni tamamlamış bir çok kişide askerlik durum belgesinin çıktısı alınmaya çalışıldığı zaman karşı karşıya kalınan bir problemdir. Buna rağmen internette nedense bunun sebebini tam olarak açıklayan bir kaynak yok. Haber siteleri zaten clickbait yapmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Aynı içeriği sayfalarca tekrar tekrar yazıp durmuşlar.

Askerlik yaptınız fakat e-devlet üzerinde halen "En yakın askerlik şubesine müracaat etmeniz gerekir." uyarısını alıyorsanız bu uyarı için çok fazla panik yapıp şubeye gitmeye gerek yok. Zaten elinizde bir terhis belgesi varsa, geç de olsa askerlik durum belgeniz sisteme düşecektir. Kaydınızın e-devlet sisteminde ne zaman görülmeye başlayacağı ise tamamen askerlik yaptığınız yere bağlı olarak değişiyor.


İnternet üzerinde aynı sorunu yaşayanların belirttiğine göre, askerlik sonrası askerlik durum belgesi kaydı sisteme en erken düşenlerin kayıtları, askerlik yaptıktan sonra bir ay içerisinde sistemde gözükmeye başladığını söylüyorlar. Başka bir gurup ise askerlik belgesinin terhis belgesini aldıktan en az 3 ay sonra e-devlet sistemine kayıtlarının düştüğünü belirtiyorlar. Bir askeri celp dönemi içerisinde çok fazla askeri alım yapan askeri bölgelerde ise, terhis sonrası askerlik durum belgeniz sisteme en az 6 ay sonra düşebiliyor.

Buradan da anlaşılacağı üzere, bir dönemde terhis olan asker sayısının çokluğu veya terhis durumlarını sisteme giren personellerin sayısı veya bu personellerin yoğunluğu gibi çok farklı parametrelerden dolayı, siz terhis olduktan sonra sonra askerlik durum belgenizin sisteme düşmesi zaman bazında değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle askerlik durum belgeniz sisteme düşmediği için panik yapmayı gerektirecek bir durum bulunmuyor. Minimum 1 ay ile maksimum 6 ay içerisinde belgeniz sisteme gözükmeye başlıyor. Tabii bu belirtilen süreler resmi süreler değil, tamamen askerlik yapanların belirttiği süreler olduğunu da belirtmekte fayda var.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim