NOKIA (Symbian) Telefonlarda Mutlaka Olması Gereken Ücretsiz Programlar

Yazar:



 
Teknolojinin neredeyse yeni bir çağ açtıracak derecede ilerlediği ve insanların artık Andorid ve iOS çılgınlığı yaşadığı bu dönemlerde benim  gibi halen Symbian işletim sistemine sahip telefon kullanan çok değerli okurlarıma NOKIA telefonlarda mutlaka olması gereken bir kaç uygulama önerisinde bulunmak istiyorum.

Burada listeleyeceğim cep telefonu uygulamaları tamamen kendim deneyip, beğenmiş olduğum ve mutlaka Nokia bir telefonda olması gerekiyor dediğim uygulamalardır.

Biliyorsunuz ki NOKIA'nın OVI Store denen mağazasında adam gibi işe yarar uygulama/program bulmak oldukça zor. Tüm OVI'yi talan etsen, işe yarar anca 10 uygulama bulabilirsiniz. Gerisi çöptür zaten, ücretsiz uygulamaların.

Önerdiğim 7 Symbian Uygulaması :
  • Mobile Guard
  • Opera Mobile ve Opera Mini
  • WhatsApp
  • Skype
  • Capture / Screen Programları
  • JoikuSpot - Telefonunuz ile wifi ağı oluşturmak
  • Shazam

1. NetQin Mobile Guard

Bu uygulama, cep telefonunuzun performanısını arttırarak, telefonunuz için daha uzun pil ömrü sağlayan bir programdır. Bu programın ne işe yaradığını ve programın kullanımının nasıl olacağına dair detaylı anlatımı daha önce farklı bir başlık altında yaptığım için burada uzun uzun bahsetmeyeceğim. Mobile Guard programı ile ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayınız.

2. Opera Mobile / Opera Mini

Bildiğiniz üzere NOKIA telefonların berbat bir internet tarayıcısı vardır. Berbat olan o internet tarayıcısında bin bir zorluk içinde internette gezmektense, telefonunuza uyumlu olan Opera tarayıcısını indirerek internette çok rahar bir şekilde gezebilir, siteleri ister mobile isterseniz de bilgisayarınızın açtığı gibi web görünümünde  açtırabilirsiniz. Aynı anda bir çok sekme açarak internet sitelerinde dolaşabilirsiniz. Kopya-yapıştır özelliği ile de herhangi bir internet sitesindeki bir bilgisayar tarayıcısı gibi kopyalayabilirsiniz.

Opera'nın hem Opera Mobile hem de Opera Mini versiyonları var, cep telefonları için. Mobile, Mini'ye göre daha çok yer kaplıyor telefonda ama Mini'nin daha gelişmişi diyebiliriz. İnternette gezme rahatlığı olarak hemen hemen her ikisi de birbirinin aynısıdır. O açıdan pek bir fark olduğunu farketmezsiniz yani. Telefonunuz için en uygun olanını OVI Mağaza'dan veya telefonunuzdan m.opera.com adlı internet sitesine girerek indirebilirsiniz.

3. WhatsApp

 
Heralde bilmeyeninizi yoktur. İlla ki arkadaş çevrenizden bir kulak aşinalığınız vardır. WhatsApp, cep telefonu üzerinden, internet yardımıyla ücretsiz bir şekilde  mesajlaşmayı sağlayan en popüler programdır bu aralar. Sadece internet paketi alarak, ayrıca bir SMS paketine ihtiyaç duymadan, telefonunuz üzerinden mesajlaşmayı sağlayan bir cep telefonu uygulamasıdır ve hemen hemen tüm işletim sistemleri için özel bir sürümü vardır. Sadece mesajlaşmayı sağlamıyor ayrıca;
  • Anlık olarak arkadaşınızın saat kaçta online olduğunu görmek.
  • Karşılıklı olarak fotoğraf paylaşımı
  • Video paylaşımı
  • WhatsApp kullanan diğer arkadaşlarınızla beraber gurup sohbeti

gibi bir çok işlevsel özelliği olan bir mobil uygulamadır. WhatsApp üzerinden diğer arkadaşlarınızla iletişime geçmek için, arkadaşınızın cep telefonu numarasının telefonunuzda kayıtlı olması yeterlidir. Programı OVI mağazadan, telefonunuza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

4. Skype

MSN devrinin sona ermesiyle beraber artık; bir zamanlar Messenger kullana herkes de Skype geçiş yaptığından daha önce bahsetmiştim. Böylece Skype ardına büyük bir gücü de katarak en tanınmış ve en kapsamlı çevrim içi mesajlaşma programı oldu. Bu sebeple iş veya arkadaş hayatınızda Skype'a ihtiyaç duyabilirsiniz. Hotmail, Outlook, Skype hesabı olan tüm arkadaşlarınız ile buradan iletişim halinde olabilirsiniz, veri alışverişinde de bulunabilirsiniz. Telefonunuzda bulunması gereken bir program olduğunu düşünüyorum. Programı OVI mağaza üzerinden ücretsiz indirebilirsiniz.

5. Capture / Screen Programları

Android ve iOS cihazlarda cihazın genelde kendi özelliği olan ekran görüntüsü almayı sağlayan bu özelliği siz de NOKIA telefonunuzda kullanabilirsiniz. OVI'de bu işi gören birden çok uygulama mevcut. Ben diğerlerini denemedim. İlk denediğim program ScreenSnap idi. Kullandım ve gayet de hoşuma gitti. Çünkü herhangi bir internet bağlantısı gerektirmeyen bir program. İşlevsel ve hoş bir program olan ScreenSnap programını kullanarak cep telefonunuzdaki ekran görüntüsünü veya mesajlaşmalarınızın bir fotoğrafını çekip arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Böylece ilerleyen teknolojiye de bir adım daha yaklaşmış olursunuz. ScreenSnap programıyla ilgili detaylı bilgi almak ve programı telefonunuza  indirmek için buraya tıklayınız.

6. JoikuSpot - Telefonunuzu modem olarak kullanın

 
Android ve iOS işletim sistemine sahip, en son çıkan gelişmiş cihazlarda telefonun kendi özelliğidir bu aslında ama NOKIA telefonların yüzde 99'unda bu özellik yok diyebiliyorum. Hatta var olanına da rastlamadım ama Nokia'nın en son çıkan cihazlarıyle pek ilgilenmediğimden dolayı yüzde 99 diyorum.

Başlıktan da anlaşılacağı üzere JoikuSpot programı yardımıyla, gelişmiş cihazlarda kendiliğinden var olan "Telefon ile wfi yayma" özelliğini bu program ile siz de NOKIA telefonunuzda yapabilirsiniz. Eğer internet paketiniz var ise, bu programı kullanarak hem siz, hem de çevrenizdeki cihazlara internet yayarak etrafınızdaki arkadaşlarınızın da cep telefonlarından veya bilgisayarlarından internete girmelerini sağlayabilirsiniz. Böylece telefonunuz bir modem görevi görecektir. Aslında bakarsanız çok artistik ve havalı bir program. Görenleri de şaşırtıyor diyebilirim. :) JoikuSpot programıyla ilgili detaylı bilgi almak ve programı indirmek için buraya tıklayınız.

7. Shazam

Andorid ve iOS cihazlarında illa ki rastlamışsınızdır bu programa. Herhangi bir ortamda çalmakta olan şarkıyı kimin söylediğini ve şarkı adını merak ediyorsanız eğer, Shazam programını açarak "Şimdi Tagla" yapıp, ortamda çalan müziği telefonunuza dinletin. Telefonunuz o şarkıyı kimin söylediğini ve şarkının adını anında buluyor. Ayrıca sizi direkt olarak Youtube'a yönlendirme seçeneği sunarak eğer isterseniz şarkıyı oradan da dinlemenizi sağlıyor. Shazam programını kullanabilmek için bulunduğunuz ortamda wifi olmalı veya telefonunuzda internet paketi olması gerekmektedir çünkü Shazam, internete bağlı olarak çalışan bir programdır. Shazam programını OVI mağaza üzerinden telefonunuza ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. OVI Mağaza'daki arama kısmına "Shazam" yazmanız yeterli.

6 yorum:

  1. Bu uygulamarın hepsi bende var kesinlikle nokia telefonlarında çoğu gerekli ama şarjı biraz fazlaca yiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aktif olarak kullanılmadığı halde, çok fazla şarj yiyen uygulama olarak sadece WhatsApp uygulamasını gösterbiliriz. Onun dışında aşırı şarj tüketimini engellemek için üstte önerdiğim programlar arasında bir de "Mobile Guard" adında bir uygulama var. O uygulamayı kullanarak, telefonunuzdaki tüm arka plan uygulamalarını kapatarak, şarjınızın daha çok dayanmasını sağlayabilirsiniz. WhatsApp dışındaki diğer önerdiğim uygulamaları aktif olarak kullanmadıkça, arka planda çalışmamaktadırlar ve şarjdan yememektedirler. Aktif olarak kullanıldığında ise, önerdiklerim arasından Joikuspot (sadece aktif olarak kullanınca) ve WhatsApp'ın (açık olduğu sürece) fazlaca şarj yediğini söyleyebiliriz ama Mobile Guard uygulamasını kullanarak ise bunu dengeleyebiliriz. O yönden bir şüpheniz olmasın.

      Kısıtlı ve genelde ücretsizlerin hiçbir işe yaramadığı OVI mağazanın diğer ücretsiz uygulamalarına kıyasla, bu önerdiğim uygulamalar Symbian kullanıcıları için gerçekten de kullanmaya değer uygulamalardır.

      Sil
  2. Nokia C6-01 telefonum vardı Nokia Belle Reflesh işletim sistemli, bu uygulamaların hepsini kullanıyordum zaten :) Haberi görünce anılarım canlandı, şimdi bende iOS çılgınlığına katıldım.. Zira Symbian artık tarih öncesi bir işletim sistemi gözüyle bakılıyOr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. :) Hali hazırda kullananlar için faydalı bir yazı olması maksadıyla paylaştım bu yazıyı. Symbian her ne kadar eskide kalsa da halen kullanıcısı olan bir platform. Bu programlar da Symbian kullanıcılarının kullanabilecekleri en elit programlardır. Biliyorsunuz ki OVI de bu tarz sağlam programlar bulmak çok zordur.

      Sil
  3. arkadaşlar benim nokia x3-02 telefonum varda internetli arama yapıyor ama ben bir türlü yapamadım bi yardım edinnnn




    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonunuza "Viber" uygulamasını indirerek dediğiniz şeyi yapabilirsiniz.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim