Lanet Olasıca Paragöz İnsanlar!

Yazar:



Dini imanı para olan ve gözü paradan başka hiçbir şey göremeyen lanet olasıca bir tür var şu dünyada. Kimi zaman duyardım ama böylesine ilk defa rastladım. Kusura bakmayın ama öyle bir insan ki bu insan, para için eşini, çocuğunu ailesini bile satar. Bu seviyede bir adam. Yani artık öyle diyorum çünkü başka türlü tanımlayamıyorum.

1 ay 8 gün önce üniversite okuduğumuz şehirde, arkadaşımla beraber tutmuş olduğumuz eski evden çıkıp yeni bir eve taşındık. Tam olarak ağustosun 14'ünde yeni eve taşınırken eski sahibine hatta eski sahibi değil eski o.. cocuğuna (çok özür dilerim) evden çıkmak istediğimizi söyledik. Ağustosta evde hiç oturmadığımız halde, sadece eşyalarımız fazladan 2 hafta evde kaldı diye adam bizden tam 150 TL talep etti. Evin aylığı zaten 250 TL'ydi. Öyle küçük bir evdi. Zaten 2 kişiydik ve 250 TL bile değmezdi inanın. Geçen sene okulun sonlarına doğru, bir sene bitse de artık şu evden kurtulsak diye günleri sayıyordum neredeyse..

Her neyse.. Dedik ki biz buna (adam bile değil) : "Bu ay sadece 14'üne kadar oturduk biz bu evde. Hatta oturmadık bile. Sadece ev aradığımız süre içerisinde eşyalar evde kaldı. Yeni eve taşındık. Eşya falan kalmadı evde. Eski döneme ait elektrik ve su faturası da kalmadı. Evin anahatarlarını da eve bıraktık. Biz öğrenciyiz yeteri kadar paramız yok. Bizi idare etsen, sadece 100 TL versek kabul eder misiniz acaba?" dedik. "Yeni eve ilk kirasını daha yeni verdiğimizden dolayı paramız kalmadı şuanda." diyerek de ekledik. Adam paragöz ib.nenin teki. Kabul etmedi. Tamam abi dedik. Şuanda cebimizde ne kadar varsa verelim. Kalanını da sonra veririz. Ne var ne yok aldı bizden. Ben ve arkadaşımızdan sadece 110 TL çıktı ve giderken de paranın kalanını alacağını söyledi!

Tüm aylık 250 TL, 2 hafta oturduk 110 TL verdik. Yani adama +15 TL daha vermemiz gerekirken bizden +40 TL daha talep etti. Üstelik de orta sözleşme falan da yok. Kendi kafasına dayanarak istemişti. Adam zengin, parası olduğu her halinden belli. Son model Toyota Corolla var altında. Fakir olsa anlarız belki ama zengin adamsın, ne diye hakkın olmayan parayı istersin?.

Dinsizin hakkından imansız gelir. Sen 40 TL istiyorum diye diretirsen, biz de vermemiz gereken 15 TL'yi de vermeyiz. Sonuç olarak 1 aydan fazla bir süredir o hakkı olmayan 25 TL'yi alacak diye her gün arıyor. (Vermemiz gereken 15 TL. Onun talep ettiği 40 TL ve sonuç olarak haksız kazanç sağlamak istediği 25TL gibi fazladan bir para var.)

Arıyor açmıyoruz. Mesaj atıyor cevap vermiyoruz. Gizli numaralara engelledik hatlarımızı. Başka numaralardan aramalar yapıyor, yine açmıyoruz. Deliriyor, üstüne bir de "paramı vermeyen adamı oyarım ben. elektrik faturası da gelmiş. onu da ödeyin. pazartesi akşamına kadar mühletiniz var." şeklinde de tehdit mesajları atıyor.

Lan oturmadığımız evin elektrik parasını neden biz ödeyelim? Oturduğumuz süre içerisindeki tüm faturalarımızı ödedik zaten. Son 1 aydır yeni bir evde oturuyoruz ve bize bir daha binasını bile dışardan hiç görmediğimiz bir evin elektrik faturasını ödetmeye çalışıyor. Hem suçlu! Hem güçlü dedikleri işte böyle bir şey olsa gerek.

Neden verelim ki? Biz milyoner miyiz? Para kolay mı kazanılıyor? Paranın gereken kısmını ödüyoruz da +40 TL niye? Öğrenciyiz, çalışan falan da değiliz. Para kazanan bir birey olsak alır o parayı yüzüne fırlatırdım ben, o şeref yoksunu şe.refsizin!

İşin garip tarafı da şu. Gözünü o kadar çok para hırsı bürümüş ki mantıklı bile düşünemiyor artık. Hadi haketmediğin bir parayı bizden istedin. Peki 1 aydan fazla bir süredir insan hiç bıkmaz mı? Çok para da değil onun için. Adamın zengin olduğundan, villaları ve parselleri olduğundan haberimiz var. "Neyse, bu çocukların bana parayı vereceği yok. Ben bu işin peşini bırakayım." demiyor. Hani 500-600 TL olsa peşinden koşulacak bir para diyebiliriz ama zenginsin ve altı üstü 40 TL'nin peşinden neden koşuyorsun? Zengin adamsın, fakir de değilsin. Öğrenciye çok gelir o 40 TL. Zoruna gider. Zor durumda kalır ama senin için ne ki o para? Bir hiç!

Her gün arayıp mesajlar atarak rahtsız ediyor. Huzurumuzu kaçırıyor. Eğer o parayı hakediyor olsa şimdiye kadar vermiştik zaten ama yok yani. Kafasından bir ücret uydurup para istiyor. Dağ başımı burası? Eşkiya mısın sen? Haraç mı kesiyorsun? Ayıp, haysiyet, şeref, itibar gibi kavramlardan hiç mi haberin yok senin?

1 sene boyunca oturduğumuz evin sorunlarını her fırsatta dile getirmemize rağmen gelip bir defa bile olsun ilgilenmedi. Komşularımız bile bize "önce evine baksın. sorunlarınızı halletsin. sonra parasını verin" demesine rağmen biz bir defa bile olsun aylığı aksatmadık. Şimde de gelmiş tehditler savuruyor. Kolay lokma bunlar. Kaç TL istesem verecekler. Hiç ses çıkarmıyorlar hesabı yapıyor heralde. Hani diretirsem para koparırım gibisinden hesaplar yapıyor kendince sanırım..

Bazen bıkıyoruz bu tavırlarından. Ne uğraşacaz bu deliyle. Parasını verelim de kurtulalım diyoruz ama adama gel paranı verecez bile diyemiyoruz. Olay artık tamamen farklı bir hal aldı çünkü. Attığı mesajları ve günde 20-30 tane çağrıdan ne kadar öfkelenmiş olduğunu anlayabiliyoruz artık. 1 aydır telefonla olan bu tacizini neredeyse her gün yapıyor. Sanki işi gücü yok da tüm gün bizle uğraşma görevi kendisine verilmiş gibi. Adamın paradan öylesine gözü dönmüş ki artık, bizi gördüğü yerde dövecek cinsten. Hani artık karşısına çıkıp al paranı desek, soyacak bizi. Daha çok para isteyecek, üstüne bir de dövecek hissine kapılıyor insan. Bir de zaten piskopat gibi sert bir yapısı olması da insanı ürkütüyor. Adama "Neyin hırsı lan bu! Allah gözünü doyursun. Köpek herif!" diyesi geliyor insanın ama biz onun gibi yetişmedik. Bu zamana kadar yaptığı  onca şeye rağmen de hiç saygısızlık etmedik. Buna dayanaraktan kendinde güç buluyor sanırım ama emin olun zerre kadar saygıyı da haketmiyor. Bırakın saygıyı, bir gün sürünse bile bir yardım elini bile hakedecek biri değil. Bunu anladım ben.

Belli ki zamanında bayağı bir haksız kazanç elde etmiş ki o yüzden adamda Allah korkusu diye bir şey de kalmamış. Bir gün Allah'tan cezasını bulur İnşallah. Bundan başka diyecek laf da bulamıyorum artık. Açıkçası arkadaşımla ne yapacağımıı bilemez durumdayız şuanda.

İçimi dökmek anlamında bloga yazmak istedim başıma gelen bu olayı. Hem zaten blogun da amaçlarından biri de bu değil mi zaten. Buradan yazıp, olayı anlatınca basit bir olaymış gibi gözünüze gelebilir ama inanın öyle böyle değil. İlk defa böylesi bir magandayla karşılaşıyrum. Hani içinde bulunduğumuz durum çok garip boyutlar da almaya başladı. Kimi zaman düşünüyorum. Dava açsak sonu nereye gider diye. Çünkü resmen telefonla taciz ve haraç kesme olayı var işin içinde. Şimdi boyun eğsek belki de bunu sürdürmeye devam edecek ve gerçekten de haraç istemeye başlayacak. Bunun böyle olmayacağının garantisini kim verebilir ki?

Ma.fyaya mı bulaşmışız, nasıl bir belaya bulaşmışız inanın hiç bilmiyorum. Bir kaç güne bıkar, imana gelir diye bir şey yok adamda. Çünkü adam adam değil, namus.suzun teki. Yazının başında da dediğim gibi eşini, anasını, çocuklarını bile para karşılığı satabilecek türden şe.refsiz bir adam! Bundan eminim artık!

Evi tutarken bilseydik, tutmazdık diyecem ama nereden bile bilirdik ki. Gerçi o berbat evi ben tutmadım. Arkadaşım bulmuş, anlaşmış ve tutmuşlar ailesiyle. Ben olsam kesinlikle redderdim o evde kalmayı. Bugüne kadar verdiğimiz paraları da kendisine helal etmiyorum! O derece nefret ediyorum ondan ve onun gibi tüm paragöz insanlardan. Hayatı paraya endeksli olan, hayatı para olmuş, gözünü para hırsı bürümüş yani hayatı paranın eksenin de dönen bütün insanlardan nefret ediyorum!

Bakalım bu işin sonu ne olacak. Dualarınızla ancak bu işin içinden sıyrılabilirim arkadaşlar. Bıkıp usanmadan yazıyı sonuna kadar okyan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu yazımı okuyup, sıkıntıma ortak olan, sıkıntımı paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum.

21 yorum:

  1. Öyle bir zamandayız ki insanlar para için birbirini katlediyor. O yüzden o anlattığın adama da hiç şaşırmadım. Çok var öyle insan. Allah karşılaştırmasın demekten başka yapacak bir şey yok. Ne yazık ki sen bulaşmışsın öyle insanlardan birine.

    Bence dava açma. Türkiye burası, o dava sonuçlanana kadar yılar geçer. Yani benim söylediklerime de bakma tabi. Ne de olsa olayı ben yaşamadığım için çok anlayamıyorum seni. Belki de polise falan gidip o adamın sizi tehdit ettiğini söylemelisiniz. Tabi sonucu ne olur orasını bilemiyorum.

    Ya da o 40 TL'yi adamın yakınlarından birine bırakıp ''Paranı şuraya bıraktık'' deyin. Adam da gidip ordan alsın parayı. Telefon numaralarınızı da değiştirin bir daha ulaşamasın. Ama o parayı kesinlikle verin çünkü gözünü para bürümüşse her şeyi yapabilir.

    Karışık ve zor bir durum. Allah yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı okuyup değerli yorumunu benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim 3gen.

      Dediğin analizleri ben de yaptım. Dava zaten bir anlık aklıma gelen bir şeydi ve sonradan gereksiz buldum. Polis işi de biraz mantıklı olabilir. Çünkü iş resmen telefonla taciz ve haraç kesme olayına döndü ama senin de düşündüğün gibi düşündüm bende. Hadi şikayet ettik, peki ya sonrası?

      Evet. Parayı verip kurtulmak en mantıklısı. Şuanda onu düşünüyoruz. Kendimiz veremeyeceğimize göre ya senin dediğin gibi bir tanıdığa bırakıcaz o parayı yada hiç olayla alakası olmayan bir arkadaşıma parayı verip, gidip o adama vermesini isteyeceğim. Olaylar buralara kadar gelmişken adamla muhattap bile olamayız artık çünkü. Ne yapacağı belli olmayan bir tip zaten.

      Evet dediğin gibi biraz karışık. Arkadaşımla da oturup iyice bir konuşmamız gerek. Değerli yorumun için tekrardan çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Ne desem bilemedim bu para manyağına..Zaten sizden alacağı parayı tlf na vermiş bu adam bu neyin hırsı ??

    Adam alışmıştır milleti sömürmeye siz çetin ceviz çıkınca gururuna dokunmuştur :) Zenginler nasıl zengin oluyor sanıyorsun , işte bu adam gibi yaşayarak , davranarak..

    Nacizane önerim hesap numarasını alın neyse istediği yatırın kurtulun , hem hakkından , hemde çenesinden..Sadakamız olsun diye düşünün , öyle olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı okuyup değerli yorumunu benimle paylaştığın çok teşekkür ederim Ayşegül abla.

      Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Babama anlattım durumu. O da bana aynılarını söyledi, bunlar zaten bu şekilde zengin oluyorlar gibisinden şeyler söyledi. Sonuç olarak zengin oluyorlar evet ama çevrelerindeki diğer insanların gözünde 5 kuruş bile değerleri yoktur eminim.

      Zaten parayı vermek gibi bir düşüncemiz var ve bunu nasıl verebiliriz de bu adamdan kurtuluruz diye düşünürken, bu "parayı banka hesabına yatırma" fikri benim de aklıma geldi aslında ama o kadar nefret ediyorum ki adamdan artık; telefonla arayıp hesap numarasını istemeyi bırak, mesaj atmak bile istemiyorum. Bir şekilde parasını vererek kurtulmayı ümit ediyoruz bizde. Umarım parasını verdikten sonra daha da başka sorunlar çıkarmaz başımıza. 1 aydan fazladır yaptıkarı ve "oturmadığımız" evin elektrik faturasını bile mesajla tehdit edercesine ödetmeye kalkan bir piskopattan her şey beklenir yani.

      Sil
    2. Bir abla tavsiyesi daha attğı msj ları yaptığı tehditleri kayıt altına alın gerekirse savcılığa vermekten çekinmeyin.. Öyle adamlar ancak o dilden anlar...

      Sil
    3. Tavsiyen için çok teşekkür ederim abla. Şuan için tabikide parasını verip kurtulmayı ümit ediyoruz ama her ihtimale karşı da senin de dediğin gibi attığı mesajları telefonumda saklıyorum. Şu olaydan kurtulana kadar da o mesajları saklasam iyi olacak sanırım. Sıkıntıma ortak olup tavsiyelerde bulunduğun için tekrardan çok teşekkür ediyorum. Blog aleminin en kral ablasısın valla.

      Sil
    4. Teşekkür ederim teveccühün :)))

      Sil
  3. Dosrum mimlendin; http://www.huniliblog.com/olmeden-yapmak-istediklerim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ettim dostum. Mim'ine cevap : http://www.blogkafem.net/2013/09/olmeden-once-yapmak-istediklerim-mim.html

      Sil
  4. Dava açmak kesinlikle son derece gereksiz dostum. En son açtığım davayı sende biliyorsun, aylarca uğraştık %100 mağdurdum ve sonuç olarak haksız bulundum! Senin blogundan devlete saydırmak istemiyorum ama bazen bu gibi durumları görüp çıldırmamak için kendimi zor tutuyorum! 3-5 kuruşun hesabını yapacak son insanlarız, her ne kadar haklı olsan da yanına al güvendiğin bir kaç arkadaşını; adamla buluşmak için sözleş yada direk evine git. O mevlayı güzel bir notla birlikte ya kapısının önüne koy yada çal kapıyı, fırlat suratına çek-git derim. Ben olsam öyle yapardım yani, altta kalmam mümkün değil; her yaşanana yada yaşanacak olana rağmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haketmediği halde sırf uğraşmamak için, parayı vermeyi düşündük zaten ama yazıda da dediğim gibi piskopatın bize başka türlü sorunlar çıkarmasından çekindiğimiz için kendimiz veremedik. Sonuçta kafasına göre ücret isteyen ve oturmadığımız halde evin elektrik parasını bize ödetmeye çalışan bir dengesiz var karşımızda. Neyseki hiç onunla muhattap olmadan tanıdığı birine verdik parasını 2 gün önce ve bir daha da aramadı. Umarım bundan sonrada aramaz. Dava konusunda da haklısın dostum. Zaten bir anlık aklıma gelen bir şeydi. Bundan sonra da rahatsız etmeye devam ederse en iyi çare polise şikayette bulunmak olur sanırım.

      Sil
  5. Bir telekom telefonundan ulasarak adama parasını vermeye çalışabilirsiniz.Yazıdan anladıgıma göre bayagı zor durumdasiniz ve o 40 tl yi verdikten sonrada para istemiyecegine ve faturayı size odecmiyecegine emin olun.Bir büyügünüzde konusabilir sizi bunlar ögrenci aileleride yaninda deil die sıkıştıryorda olabulir. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adınız belirtmemiş olsanız da derdimi dinleyip önerilerde bulunduğunuz için çok çok teşekkür ediyorum. Haklısınız, parayı versek bile sonradan bir pürüz çıkarıp çıkarmayacağı hakkında kesin bir bilgimiz yok. Buna rağmen biz yinede parasını bir tanıdığına verdik. Sonuçta bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Sonunda risk de olsa bu şekilde parayı adama vermiş olduk. Bundan sonra da rahatsız ederse tek çare adam hakkında şikayette bulunmak olacak zaten. Sıkıntıma ortak olduğunuz için tekrardan teşekkür ediyorum.

      Sil
  6. Ne kadar verdiniz kardeşim. Son yorumlarına göre 40 TL galiba? Geçmiş olsun diyeyim şimdilik. Uzun bir cevap daha yazacağım senin cevabından sonra ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyseki sorunu hallettik dostum. Yorumun için teşekkür ediyorum. :)

      Sil
  7. Paragoz insanlardan nefret ediyorum.Oelliklede benim farkettigim kadriyla: ben bu ozelligi daha cok esnaflarda goruyorum. Ustelik ben kirsehir gibi ahi kentinde yasamama ragmen burdaki esnaf insanlar gercekten cok para gozler. Mesela basimdan gecen bi olayi anlatyim arkadasimla beraber dondurma aldik ve 5 kurus cikmadi adam 5 kurusu sonra getirirsin diyo. Nasil yani ben cebimde sonradan 5 kurus oldugunda adamami verecem onu verecegim zaman bile ben adamin yerinde olsam utanirim. Daha bugun ps3 e gittik arkafasimla beraber saati 2.50 lira olan biyer yaklasik 20 da dakka gectikten sinra elektrik gitti adama cikarken abi 1lirayi koydum dedim hayirli isler dedikten sonra adam bizi durdurdu 1 lira olmaz gencler bi 1lira daha atin filan dedi abi olurmu dedim oyle sey 20 dakka kadar oynadik zateen dedim adam delirdi nerdeyse bizi dovecekler bari 50 kurus fazladan al tamam dedim adam zor zor agzini yuzunu eye eye 50 kurus fazladan aldi. Al iste ben oraya bi daha gelirmiyim sen orda 50 kurus fazladan alcam diye bendenbir suru 50 kurus kazanabilirdi ama dahada gitmem.,, daha insanliktan yoksun esnaflarda diyecegim cok sey var ama neysse daha gecende cebimde bbirsuru bozuk param vardi abi bu paralari rumlermisin dedim adama sanki kufur etmisimki gibi yuz ifadesi aliyor yok tumlemiyoz diyo. Tamam esnafsin sana bozuk lazim . Parayi boz demiyomki sana lazim olan bozuk parayi tumlemeni istiyorum adam hem senin isin gorulsun hem benim isim nolurdu yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayışsız insanlar çok fazla dostum. Ya hakkımızı alacağız yada bir şekilde görmezden gelip, alttan alıp susacağız. Durum bu malesef.

      Sil
  8. Hocam Çok Zorlu Geçmiş anladığım kadarıyla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oldu hocam ama sonunda kurtulduk neyseki :)

      Sil
  9. Benim de çalışma arkadaşım o kadar paragöz ki ,insanı deli eder saçmalıkları. Karısı çalışıyor, kaynanası onlarla oturuyor. Kaynanasının emekli maaşı varmış, emekli maaşından hiç eve bir şey almıyor fatura ödemiyor diye hergün benim başımı şişiriyor. Yahu o kadın niye para versin ki, eşimin annesi benim annemdir, benim ona da bakmam çok normaldir. Ama bu adam kendi annesinden bile para ister onunla birlikte otursa. Annesi felç olmuş, anneme hiçbirşey yapamadım, paramı kaynanama yediriyorum diye hayıflanıyor. Dedim annenize hasta yatağı alın rahat yatsın, yok ki yok ki diyor (nah yok istersen alırsın) hep. Herkes ona para versin istiyor, hiç gururuna yedirmez herkesten alır, fitre sadaka bile kabul eder ihtiyacı olmadığı halde. Böyle pireden yağ çıkaramaya çalışmaya çalışması beni acayip geriyor. Hep başkasının malında gözü var. Bir de öyle şeyler kurguluyor ki, beyni nasıl saçma sapan çalışıyor, ne tuhaf insanlarla çalışıyorum diyorum. Allah insanları cimrilikten korusun.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim