External Nofollow İle Nofollow Arasındaki Fark ve Dofollow Nedir?

Yazar:



Nofollow Nedir?
Nofollow'u kabaca Türkçe'ye çevirecek olursak, "takip etme" anlamına geliyor. Yani sitenizden dışarıya bir bağlantı verecekseniz eğer ve bu bağlantıyı da "rel=nofollow" etkiketiyle oluşturursanz eğer, arama motoru botlarına kısaca "ben bu bağlantıyı ekledim ama sen bunu takip etme ve bu bağlantıyı göz ardı et" demek istiyorsunuzdur. Böylece arama motoru botları o bağlantıları otomatik olarak göz ardı ederler ve o bağlantıyı taramazlar ve o siteye pagerank aktarımı da yapmazlar.

Sitesine link verdiğiniz kişinin linkini bu şekilde etiketlediğiniz zaman o site sahibi Google açısından hiçbir yarar sağlayamaz. Sizin için ise avantajı -eğer çok fazla dışarı link çıkışı yapıyorsanız sitenizde- Google'ın sitenizi spam ve çöp site olarak algılamasını engelleyebilirsiniz.

Örnek : 
<a href="www.siteadresi.com" rel="nofollow">Siteye gitmek için tıklayın</a>

Şekindeki bir link yapısında arama motorlarına, yönlendirme yaptığımız www.siteadresi.com adresini takip etme diyoruz.

Daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayınız.



Dofollow Nedir?
Nofollow etiketi eklemediğiniz zaman ise, o siteyi otomatik olarak "rel=dofollow" yapmış olursunuz ki böylece arama motolarının botlarına da otomatikmen "bu siteyi takip ediyorum, sen de takip et ve pagerank aktarımı yap." demiş olursunuz. Yani bir anlamda sizin gözünüzde değerli bir bağlantı olmuş olur. Arama motorları da bunun böyle olduğunu anlarlar zaten.

Tavsiye : Site içi bağlantı vereceğiniz zaman "rel=dofollow" yapmanızı; site dışına bağlantı verecekseniz eğer linkleri, "rel=nofollow" olarak etiketlemenizi öneririm.



External Nofollow Nedir? External Nofollow İle Nofollow Arasındaki Fark Nedir?
Sanki çok daha farklı bir şeymiş gibi forum sitelerinde ve bazı web sayfalarında tartışılmaktadır bu konu. "rel=nofollow" ile "rel= external nofollow" arasında hiçbir fark yoktur!

Siz nofollow'dan önce external yazsanız da yazmasanız da Google gözünde o link yine "rel=nofollow" olarak ele alınmaktadır ve "rel=nofollow" için geçerli olan her şey "rel= external nofollow" için de geçerlidir.

Google yardım sayfalarında  "rel= external nofollow" olayına hiç değinmeyip yalnızca "rel=nofollow" olayından bahsetmesi bile, aslında "rel= external nofollow" olayının çok da önemli bir şey olmadığını bize açık açık göstermektedir. Buna dayanarak Google'in standart olarak önerdiği takip edilmeyen link etiketleme biçimi olarak "rel= nofollow" etiketini önerdiğini söyleyebiliriz.

6 yorum:

  1. Tek kelimeyle harika bir anlatım olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Güzel anlatım ve bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için ben teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.

      Sil
  3. güzel anlatım, önemli bir bilgi, teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize ve yararlı olabilmesine sevindim. Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim