İnternetten Hastane Randevusu Almak, Nasıl Alınır? [Resimli Anlatım]

Yazar:



Teknolojinin giderek geliştiği günümüzde artık devlet hastanelerinde göreceğiniz tedavileri için önceden randevu alabileceksiniz. TC Sağlık Bakanlığı'nın geliştirmiş olduğu bu sistem ile bulunduğunuz günden itibaren maksimum süre 15 gün olmak üzere istediğiniz güne ve istediğiniz saate randevu alabilmeniz mümkün. Hatta muayene olmak istediğiniz doktoru bile siz kendiniz, randevu alma sırasında seçebiliyorsunuz.

Şu site üzerinden randevularınızı alabilirsiniz : www.hastanerandevu.gov.tr/Vatandas/

Sistem yeni olduğu için bilmemeniz gayet normal. Elimden geldiğince bu basit işlemleri adım adım açıklayacağım.

1. Adım :
Üst kısımda verdiğim adrese tıklayıp siteyi açtıktan sonra karşınıza bir Türkiye haritası çıkacaktır. Burada, bulunduğumuz ili seçmemiz gerekiyor. Harita üzerinden ilinizin şeklini bulup tıklayın. Eğer bulunduğunuz ili harita üzerinde bulamıyorsanız, haritanın üst kısmındaki "İller" menüsünden bulunduğunuz il hangisi ise onu seçiniz.



2. Adım :
Hangi ili seçtiyseniz, o ilde bulunan hastanelerin listesi karşınıza çıkacaktır. Hangi hasteneyi seçmek istiyorsanız o hastanenin isminin üzerine tıklayın. Daha sonra ise sağ alt kısımdan "Randevu Al" butonuna tıklayınız.

Ben örnek olsun diye Hatay'ı seçtim. Siz de kendi bulunduğunuz ili ve hastaneyi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra ise "Randevu al butonuna tıklamanız gerekiyor.




3. Adım :
"Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra, karşınıza şöyle bir ekran gelecektir.




Eğer ilk defa internetten randevu alıyorsanız kendiniz için yada bir tanıdığınız adına, "YENİ ÜYE" butonuna tıklayarak ilk önce kendinize bir üyelik açmanız gerekiyor. Üyelik için ise şu formu doğru bir şekilde doldurmanız gerekecek. Eğer daha önceden bir üyeliğiniz var ise, bu formu doldurmanıza gerek yoktur. Gerekli bilgileri doldurup "Giriş" butonuyla giriş yapabilirsiniz.


Formu doldurup üye olduysanız yada daha önceden bir üyeliğiniz var ise,
"TC Kimik numaranızı" ve sisteme üye olurken yazmış olduğunuz "Parola"nızı yazarak "Giriş" butonu yardımıyla sisteme giriş yapınız.


4. Adım :
Sisteme giriş yaptıktan sonra gerisi basit. Tekrar hastane adı, muayene olmak istediğiniz doktor adı veya polikliniği seçerek "Randevu Ara" butonuna tıklayınız. Butona tıklar tıklamaz hemen alt tarafta doktor adı yazan kısım belirecektir. Ona tıkladığınız zaman ise ekranın üst kısmında randevu saatleri belirecektir. İstediğiniz boş bir saati seçip randevu alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonraki aşamalarda neler yapıldığını görmek için alttaki ekran görüntülerine göz atabilirsiniz :

Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız.


...Ve gerekli işlemleri yaptıktan sonra artık son aşamaya geldik diyebiliriz. Karşınıza son olarak aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Ekranda beliren sayıları hemen yan taraftaki kutucuğa yazın ve Randevuyu Kaydet yazan butona tıklayın. 

Bu aşamaya kadar geldiyseniz artık randevunuzu almışsınız demektir. Randevunuzun alınıp alınmadığından emin olmak için ise, ekranın sağ üst köşesindeki "Randevu Geçmişi" yazan kısma tıklayarak bakabilirsiniz.


Randevunuz "Randevu Geçmişi" yazan kısımda görüldüyse eğer, randevunuz başarılı bir şekilde alınmış demektir. Ayrıca bu kısımdan daha önceden alınan randevulara da bakılabilmektedir.

Benim anlatacaklarım bu kadar. Konuyla ilgili yorumlarınızı aşağıdaki yorum formuna yazıp bana gönderebilirsiniz. Geçmiş olsun.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim