Ubuntu'da Masaüstü Simgelerinin Yazılarını Küçültmek [Programsız]

Yazar:





Windows'a alışık olanlar için, Ubuntu'ya ilk geçiş aşamasında size, masaüstündeki simglerin yazı fontlarının büyüklüğü rahatsız edici olarak gelebilir. Şahsen benim hiç hoşuma gitmemişti. Mesela klasör adına uzun bir şeyler yazdığımız zaman, sırf yazının büyüklüğünden dolayı o klasör gereğinden fazla yer kapylayabilir ki çünkü yazının boyutu (uzunluk olarak) klasörün boyutunu geçebiliyor. Bu yazdıklarım bir yana, zaten Windows ortamına alışan bir için de ilk bakışta rahatsız edici gibi gelmesi gayet normaldir. Çünkü Ubuntu'ya göre Windows'un masaüstü simglerinin yazı fontu oldukça küçük.

Eğer siz de benim gibi bu bahsettiğimiz yazı fontunun büyüklüğünden rahatsız oluyorsanız, terminalden yapacağımız ufak bir işlem ile yazı boyutunuzu kafanıza göre ayarlayabileceksiniz.

Uçbirimi açarak şu kodu yazın :

gsettings set org.gnome.nautilus.desktop font 'Ubuntu 10'

ve ENTER yapın.

Kod içerisinde "10" yazan kısma ne yazarsanız, masaüstünüzdeki simgelerin yazı fontu da ona göre boyutlanacaktır. Bu kodu kullanarak yazı boyutunu kafanıza göre ayarlayabilirsiniz.

Bu işlem için bazı sitelerde MyUnity yada Tweak Tools gibi programlar kullananlara da rastladım ama bu şekilde yapmak bana daha pratik geldi şahsen.

2 yorum:

  1. bloğunuzu çok beğendim, takip ettiklerime ekledim. iyi günler.

    YanıtlaSil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim