2014'ün En Şık Android Telefon Modelleri [En Şık 10 Akıllı Telefon Sıralaması]

Yazar:



Teknoloji denince artık akla "akıllı telefon" gelen bir devirdeyiz. Şuana kadar tüm sitelerde akıllı telefonların özellik kıyaslamaları, dayanıklılık, donanım özellikleri, işletim sistemi performans testleri yapılmaktadır. 2014'ün bitimine az kala olaya farklı bir açıdan yaklaşayım dedim ve çıkış tarihini de baz alarak 2014 yılımım en şık akıllı telefonlarının bir listesini çıkarayım dedim.

İnceleme yaparken dış görünüm şıklığına göre değerlendirme yapılmıştır. Güzellik kavramı göreceli olacağı için, kimimize şık gelen bir telefon kimimize pek de hoş gelmeyebilir. Yazıdaki sıralamayı değerlendirirken de bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

1) HTC DESIRE EYE

DESIRE EYE modei, 2014'ün sonlarına doğru çıkan bu telefon, bence Android telefonlar arasında en şık olanıdır. Çok hoş bir görünüme sahip. Zaten HTC markası, amiral gemisi telefonlarında dış görünüm olarak her zaman rakiplerinden bir adım öndedir tasarım konusunda. Arka ve önde 13 MP kamera ve her iki tarafta da çift flaş bulunduran bu tasarım, kamera haricinde genel anlamda da bence akıllı telefonlar arasında en şık olmayı hakeden bir tasarıma sahip.



2) SAMSUNG GALAXY ALPHA

Her ne kadar bazı kesimler tarafından iPhone çakması gözüyle bakılsa da Samsung, tasarım olarak çok iyi bir iş çıkarmış. Samsung'un ilk metal kasa akıllı telefonudur. Parmak izi okuyan home tuşu ise bu telefonun kasasına ayrı bir hava katmakta.


3) HTC ONE M8

Üçünü sırada yine HTC marka bir telefona yerdim. Şuana kadar hiç HTC cep telefonu kullanmamış olsam da tasarım olarak son derece başarılılar. HTC DESIRE EYE ile HTC ONE M8 modelleri arasında hangisini ilk sıraya koyacağıma kararsız kalsam da nihayetinde ONE 8'e ikinci sırayı buldum. Çünkü arka kısmını oval olarak tasarlamışlar. Her ne kadar önden şık olarak dursa da arka taraftan bakılınca telefonun kötü bir görüntü vermesine sebep olmuş.



4) ASUS ZENFONE 5

Zenfone6'ya göre Zenfone 5 bana göre daha şık bir görüntüye sahip. Donanım özellikleri olarak Intel işlemci kullanan Asus, Zenfone tasarımı ile 4. sırada kendine yer buldu.



5) CASPER VIA 5

Ovalliği son derece az olan Casper VIA 5 tasarımı, onlarca büyük marka arasından kendine has, güzel bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Kullanım oranları rakiplerine göre az olsa da tasarım konusunda "abi bir bakayım, bunun markası ne?" dedirten bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum.


6) SAMSUNG GALAXY NOTE 3

Galaxy S ve Note serilerinin hep bilindik bir tasarıma sahip olması sebebiyle kullanıcılara ne derece ilgi çekici gelir bilmiyorum ama; Note serisi de bu listede yer almayı hakeden bir tasarıma sahip olduğunu düşünüyorum.



7) SONY XPERİA Z3

Sony'in amiral gemileri arasında 2014'te en son çıkardığı model olan XPERIA Z3 modeli, üst ve alt kısımlardan çok fazla ekranı gereğinden kapatması sebebiyle 7. sırada kendine yer buldu. O kısımlar biraz daha inceltilebilseydi eğer daha iyi bir görünüm elde edilebilirdi diye düşünüyorum.


8) LG G3

Aslında buraya LG G2 modelini yazacaktım ama; 2014 model telefonları kıyasladığımız için ve LG G2 modeli 2013 çıkışlı olması sebebiyle, mecburen 2014 çıkış tarihine sahip G3 modelini yazdım listeye. G3 ve G2 modelleri dış görünüm olarak birbirlerine çok benzeseler de G3 modelinin hafif biraz daha uzun olmasının haricinde alttan da sanki G2'ye kadar biraz daha fazla oval olması G2'ye kıyasla daha kötü bir görüntü vermiş telefona. Fakat genel itibariyle aralarında hemen hemen hiç fark yok gibi. LG telefonlarının G2 ve G3 modelleri özellikle de sağdan, soldan, üst ve alttan olabildiğince ince kenarlılığa sahip olması sebebiyle 2014'ün şık ve ilgi çekici akıllı telefonları sıralamasında olmasına uygun buldum. Ayrıca arka kapakta yer alan, kamera altındaki tuşlar da diğer telefon markalarında olmayan ilgi çekici bir detaydır.




Diğer 2 Akıllı Telefon Modelleri

Buraya kadar en şık Android telefonları kıyasladık. Bunun sonrasında ise Android olmayan 2 telefon markası geliyor. Bunlardan biri iPhone 6 ve bir diğeri ise BlackBerry Passaport telefonları. Bu telefonları son yazmam, listenin sonuncu telefonları olmaları anlamına gelmiyor. Siz kendiniz, en şık Android telefonlar sıralamasında uygun bulduğunuz yerlere bu iki modeli ekleyerek kendin listenizi oluşturabilirsiniz.

iPhone 6

iPhone 6 modeli, önceki modellere göre son çok fazla büyük olarak görünse de elinize alıp incelediğiniz takdirde hoş bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim. Keşke oval kenarlılık değil de önceki seriler gibi kare köşeli tasarım yapsalarmış. O zaman daha da hoş olabilirdi. Örneğin 2013 senesinde çıkan iPhone 5S tasarım konusunda çok mükemmel bir telefondu. O tarz bir şey yapılsaydı daha da hoş olabilirdi. iPhone 6 Plus'ı listeye almadım çünkü oldukça büyük bir boyuta sahip. Her iki model arasında da o yüzden iPhone 6'ya yer verdim. Tüm akıllı telefonların da dahil olduğu komple bir liste yapacak olsaydım iPhone 6'yı ilk 3 arasına eklerdim.



BlackBerry Passport

Battı batacak denen şirket son anda "Ya istiklâl ya ölüm!" diyerekten çıkarttıkları amiral gemisi olan Passaport modeli ile kısmen de olsa şirketi büyük bir bataklığa sürüklemekten kurtardılar. Telefonun çıkış fiyatı olarak 3300 TL'den satılmaya başlanan Passport modeli, güçlü donanım özellikleri ve güçlü pili ile iş telefonu kategorisine, çok güzel bir ürünle katkısını sürdürmeye etti.


Konu ile ilgili değerleri yorumlarınızı, aşağıdaki yorum formuna yazabilirsiniz. Sizce 2014'ün en şık telefonu hangisi?

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim