Yandex ile Ücretsiz Site Adı (Domain) Uzantılı Mail Adresi Almak, Nasıl Alınır?

Yazar:



Normal şartlarda domain uzantılı bir mail adresi alabilmek Blogger kullanıcıları için pek mümkün olmuyordu. Çünkü Blogger alt yapılı sitelerde host alma, kendi hostunu kullanma vs. gibi bir olay yok. Bunun için Google, kurumsal mail adresleri verse de bunun belli bir maliyeti var. Aynı şekilde diğer hosting şirketleri de sadece, kendilerinden bir host alınması karşılığında alan adı uzantılı mail adresi verebileceklerini belirtiyorlar.

Yandex Mail sayesinde herhangi bir host hesabına sahip olmadan, kendi sitenizin adını kullanarak bir mail adresine sahip olabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise, domaininizi Kurumsal Yandex'e onaylatmak.

Normal şartlarda  host sahibiyseniz, FTP ile domain doğrulaması kolaylıkla yapılabiliyor. Blogger sitelerde FTP ile dosya yükleme olayı olmadığı için, domain doğrulama işleminizi yapmak için domain hesabınıza giriş yaparak ufak bir ayar yapmanız gerekecek.

Benim sitemin domaini İsimtescil'den alınma olduğu için, ayarları İsimtescil üzerinden anlatacağım. Siz domaininizi farklı bir yerden almış olsanız bile yine aynı ayarları yaparak domain doğrulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Olayı adım adım anlatacağım.

1) Öncelikle 1 adet Yandex Mail hesabınız olması gerekiyor. Eğer Yandex Mail hesabınız yoksa ise, https://mail.yandex.com.tr/ adresine girerek öncelikle kendinize Yandex uzantılı bir mail adresi alın. Yandex Mail adresiniz var ise, direkt 2. adıma geçin.

2) Yandex uzantılı mail adresinize yine aynı link üzerinden giriş yapın. Sisteme zaten giriş yapmış iseniz, https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/ adresine tıklayın.

3) Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. bu ekrana kendi domaininizi yazın. Örneğin ben blogkafem.net yazdım.



4) Domaininizin "Detaylı Yönetim" alanına girin. "Gelişmiş DNS" kısmından bir adet CNAME kaydı oluşturun. CNAME kaydını oluştururken, Yandex'in size 1. adımda vermiş olduğu bilgileri kullanarak bir CNAME kaydı oluşturun.

Yandex'in benim için verdiği CNAME bilgileri :



Yandex'in bana verdiği bilgilerle, CNAME bilgilerinin kaydını domain yönetim panelinden şu şekilde yaptım :
Ayarları kaydedin. Daha sonra "Alan Adının Sahibini Kontrol Et" butonuna tıklayın. Alan adı doğrulandı yazısını gördükten sonra diğer aşamaya geçebilirsiniz.

5) Yine aynı kısımdan bu sefer de MX kaydı ekleyin. MX kaydını, Yandex'in önerdiği şekilde yapmaya özen gösteriniz. Yani şu şekilde yapın, bakınız :

7) MX kaydını da oluşturduktan sonra "MX kayıtlarını kontrol et" butonu aracılığıyla ayarlarınızın gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edin. Eğer ayarlarınız doğru ise karşınıza "Bulunan МХ kaydı: mx.yandex.net" yazılı bir ekran gelecektir. Bakınız :


Bu aşamayı da hallettikten sonra işlem tamamdır! Artık alan adı uzantınıza ait bir mail hesabı açabilirsiniz. Örneğin, istediginizbirisim@blogkafem.net vs. gibi. Mail hesabınıza ise şu adres üzerinden giriş yapabilirsiniz : mail.yandex.com.tr/for/[kendi domaininiz]

Örneğin Blogkafem için e-posta giriş adresi : mail.yandex.com.tr/for/blogkafem.net

Tebrikler, bir Blogger kullanıcısı olarak artık sizin de kendi site adınızın uzantısına sahip bir mail adresiniz var. Üstelik de hiçbir ekstra ücret ödemeden, Yandex güvencisine sahip bir mail hesabınız oluyor. Yandex'in bu hizmeti sayesinde Blogger kullanıcılarının yıllardır süre gelen alan adına mail açamama sorunu da son bulmuş oldu. Teşekkürler Yandex!

Benim anlatacaklarım bu kadar. Konu ile ilgili konu, istek, öneri veya görüşlerinizi aşağıdaki yorum formu aracılığıyla iletebilirsiniz.

2 yorum:

  1. cok tesekkur ederim cok faydali oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalı olmasına sevindim, yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim