XD Uzantısını PSD'ye Çevirmek (Convert Online XD to PSD)

Yazar:



Web geliştiriciler için özelleştirilmiş olan Adobe XD'nin çıkışıyla birlikte, front-end geliştiriciler de yavaş yavaş Adobe XD platformuna geçmeye başladı diyebiliriz. Adobe XD ile gelen en büyük sorunlardan bir tanesi de ciddi anlamda sistem kısıtlarının olmasıdır. Örnek vermem gerekirse, Windows 10 harici hiçbir Windows sürümünde çalışmaması bu kısıtların başında geliyor. Öte yandan güncel ve Adobe'un istediği sürücülere sahip değilseniz yine kurulumu gerçekleştiremiyorsunuz.


Hali hazırda Adobe Photoshop kullanıcısysanız, onca şeyle uğraşmak yerine direkt olarak XD dosyasını Photoshop ortamında çalıştırmak isteyebilirsiniz. Böyle bir durumda ise Adobe şirketi yine size "dur" diyecektir. Maalesef ki XD uzantılı dosyalar, Photoshop ortamında da açılamıyor. Alın size bir kısıt daha.

Kendi yöntemim olan birkaç adımla bunun da üstesinden gelebilirsiniz.

1) Şu siteye girin https://www.photopea.com
2) Üst kısımdaki "File" menüsünden, elinizdeki "XD" uzantılı dosyayı siteye upload edin. Bu işlem biraz zaman alabilir. O yüzden biraz sabırlı olmanız gerekecek. Ayrıca bu işlemi yaparken, browser olarak Google Chrome kullanmanızı tavsiye ederim.
3) XD uzantılı dosyanız tüm katmanları ile birlikte siteye yüklendikten sonra yine "File" menüsünden "Save as PSD" yaparak, dosyayı PSD dosyası olarak indirebilirsiniz.

Dosyanız artık Adobe Photoshop ortamında açılmaya hazır! :) Yötnem tarafımca denenmiş ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Konuyla ilgili yorumlarınızı aşağıdaki yorum alanına yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim