Biss Şifresi Girilmesine Rağmen Kanalın Açılmama Sorunu [Çözüm Yöntemi]

Yazar:



Bildiğiniz gibi NTVSpor başta olmak üzere TRT, bazen de Star TV gibi kanallar; Şampiyonlar Ligi, Laliga, Almanya Bundesliga vs.  gibi liglerin maçlarını canlı yayın olarak verdikleri zaman basit bir şifreleme sistemi olan Biss şifreleme sistemini kullanmaktadırlar. Bu şifreleme sistemini aynı zamanda UEFA maçlarını veren Azerbaycan kanalları da kullanmaktadır. Bu kanalara ait biss şiflerini uydu alıcı markalarına göre nasıl girileceğini daha önceki konularda anlatmıştım. (Buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz. Biss Şifresi girmek. Nasıl Girilir?)

Bazen şifreleri doğru yazsak da kanal açılmayabiliyormuş. Ben de bu durumu yeni farkettim. Sorunu çözebilmem bayağı zaman aldı ama aslında çok da basit bir çözüm yöntemi varmış.

Biss şifrenizi girdikten sonra eğer kanal açılmadıysa, uydu alıcınızın ayarlar bölümünden "Kanal Kilitli" seçeneğini, "Açık" olarak ayarlamanız gerekmektedir.

Bu yöntemi ben kendim denedim ve kanal açıldı. Olayı daha iyi görmeniz açısından telefon ile fotoğraf çekimi de yaptım. Bakınız :


Benim kullandığım uydu alıcısının markası Sunny.

Sunny marka uydu alıcılarında, resimden de görüldüğü gibi, Menü --> Sistem Ayarları kısmından bu ayarı yapabilirsiniz.

Diğer uydu alıcılarında bu ayar nasıl yapılıyor bilmiyorum ama birebir aynısı olmasa da, buna benzer bir ayar vardır mutlaka. "Kanal Kilitli" değil de orada başka bir ifade de kullanmış olabilirler veya uydu alıcınızın menüsünde çok farklı bir yerde de olabilir bu seçenek. Ben size çözüm yöntemini gösterdim yada bir ipucu verdim diyebilirim. Kurcalamak da size kalıyor artık. Kolay gelsin.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim