CodeBlocks'un Derleme Sırasında Verdiği Permission Denied Hatası ve Çözümü

Yazar:



Eğer sizde CodeBlocks ile derleme yaparken, programınız çalışmayıp konsol ekranında, aşağıdaki ekran görüntüsündeki hataya benzer bir hata ile karşılaştıysanız eğer, doğru yerdesiniz.


Thread programlama benzeri proje gerektirmeyen uygulamalar için, Codeblocks programındaki çalışma sayfanızı "New Project" kısmından proje olarak açtıysanız eğer, böyle bir hata ile karşı karşıya kalmanız gayet normaldir.

Bu hatadan kurtulup, yazdığınız kodun doğru düzgün çalışması için yapmanız  gereken şey, Codeblocks'unuzu kapayın ve en baştan tekrardan açıp File -> New -> Empty File yapın. Daha sonra ise CTRL+S ile sayfayı kaydedin. Eğer C++ ile çalışıyorsanız dosyayanıza untitled.cpp  ismini verere kaydedin. Eğer ki C ile çalışıyorsanız dosyanızı untitled.c olarak kaydedin. (Untitled kısmına siz istediğinizi yazabilirsiniz tabi ama nokta ve noktadan sonraki kısım önemli. O kısmı gerekli şekilde yazmazsanız kodunuz sağlıklı bir biçimde kaydolmaz.)

Daha sonra ise, derleme sırasında hata veren proje kodlarını kopyalayıp, bu yeni oluştuduğunuz sayfaya yapıştırın. Sorununuzun çözüldüğünü göreceksiniz.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim