iPhone 4S İçin iOS 8.1.1 Güncellemesi Yapılmalı Mı?

Yazar:



Teknoloji sitelerinde, gözüme çarptığı kadarıyla haber yazılarının altlarında belkide en çok sorulan sorulardan biri olan, "Arkadaşlar, 4S kullanıyorum. Sizce 8.1.1 güncellemesini yapmalı mıyım?" sorusudur. Henüz güncelleme yapmamış olanlar için kendi deneyimlerimi aktararak bu yazıyı ele almak istiyorum.

Yeni Konu : iPhone 4S İçin iOS 8.3 Güncellemesi Yapılmalı Mı?

Eğer iPhone 4S cihazınızda iOS 8, iOS 8.0.1 yada iOS 8.1 yazılımlarından herhangi biri yüklü ise kesinlikle iOS 8.1.1 sürümüne güncellemenizi tavsiye ederim. Benim izlenimlerime göre performansta gözle görülür artışlar var.

Ayrıca bazı hatalarında giderilmiş olduğunu farkettim. Örneğin arka plan uygulamalarını kaldırmak için yukarı doğru gerçekleştirdiğimiz uygulamayı arka plandan kapatma hareketine serilik gelmiş.  Daha önceleri arada bir takılmalar yapabiliyordu. Onun dışında Safari'nin ilk açılışında da ciddi bir fark var. iMessage gönderimi sırasında wifi sinyali ne kadar güçlü olursa olsun, telefon mesajı geç gönderebiliyordu. Kimi zaman ise çoklu görsel gönderimlerinde ya başarısız oluyordu yada görselin karşı tarafa yollanması çok uzun sürebiliyordu. Bu da giderilmiş. Kısacası iOS 8, iOS 8.0.1 yada iOS 8.1 gibi sürümlerden çok daha bir konuma gelmiş. Farkettiğim tek eksiklik ise, iOS 8.1.1'de Assive Touch kullanmak isterseniz menüde arada bir çok ufak ama abartılmayacak derecede takılmalar olduğunu söyleyebilirim. O yüzden eğer Assive Touch kullanıyorsanız iOS 8.1.1'e yapacağınız güncelleme sonrası, performans farkını yaşamak için Assive Touch kapalı bir şekilde telefonunuzu kullanmanız gerekecektir.

Benim izlenimlerim dışında zaten Apple iOS 8, iOS 8.0.1 yada iOS 8.1 kullananlar için, bu güncellemenin özellikle iPhone 4S ve iPad 2 cihazlarının performanslarını iyileştirmeye yönelik olduğunu belirtiyor.



Halen iOS 7.1 kullanıp da iOS 8'e cihazını yükseltmeye korkan bazı iPhone 4S kullanıcıları da var. Onlar için şunu söyleyebilirim ki eğer iOS 7.1 veya daha alt bir sürüm kullanıyorsanız güncelleme konusunda basit bir seçim yapmanız gerekiyor. Çünkü şöyle bir gerçek var ki iOS 7.1 ve daha alt sürümleri iPhone 4S'te milisaliselik farklar olsa bile iOS 8'e göre daha iyi bir performansla çalışıyorlar. Yani iOS 7.1'in performans olarak 8.1.1'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi bu abartılacak bir derecede değil ama çok ufak da olsa performans farkı var.

Performans farklarına aşağıdaki tablodan bakabilirsiniz :
Ars Technica tarafından yapılan testlerin sonuçlarıdır.

Performans açısından iOS 7'de kalmak mantıklı gelebilir ama iOS 8'e güncellemediğiniz takdirde iOS 8 ile gelen bir çok yeni özellikten de faydalanamayacağınızı bilmenizi isterin.

Peki nedir bu kaçırdığınız yenilikler? Kısaca bir göz atalım :
  • Örneğin konuşarak mesaj yazamazsınız. AppStore'da sunulan, Apple'ın resmi olan bazı uygulamalarını (iMovies vs.) ücretsiz olarak indiremezsiniz. 
  • Gelen mesajlara, tuş kilidini açmadan yada oynadığınız oyundan hiç çıkmadan bildirim çubuğu üzerinden cevap veremezsiniz. 
  • iMessage üzerinden sesli mesaj gönderemezsiniz.
  • Arkaplan uygulamalarının gösterildiği kısımda, hemen üst tarafta "Hızlı Aramalar" bölümünü ekleyemez ve son arama aldığınız kişilere hızlıca ulaşamazsınız.
  • iMessage üzerinden gönderilen önceki mesajların herbiri için gönderilme zamanını göremezsiniz.
  • En beğendiniz fotoğrafları favorilerinize ekleyemezsiniz yada sildiğiniz bir fotoğraf geri dönüşüm kutusu diye tabir ettiğimiz "Son Silinenler" adı altında görüntülenmez.
  • Siri ile çalan şarkının kime ait olduğunu anında öğrenemezsiniz.

Bunlar hatırladıklarımdan bazılarıdır. Seçim ise size kalmış. Performansı mı tercih ediyorsunuz? Yoksa daha fazla özelliği mi? iOS 8.1.1 kullanan biri olarak performans açısından ufak tefek farklar olsa da abartılacak derecede bir fark olmadığını ve iPhone 4S'in iOS 8.1.1 ile yeteri derecede bir çalıştığını söyleyebilirim. Hatta kullandıkça alışacağınız ve pek de fark edilmeyecek bir fark var. Eğer ki yukarıda yazdığım özellikler hoşunuza gittiyse ve performans konusunda çok da takıntılı biri değilseniz iOS 7.1 kullananlar için iOS 8.1.1'e güncelleme yapmalarını tavsiye ederim. Olacak olan şey en fazla, cihazınızdan 1.5 GB'lık bir alan eksilecektir. Eğer yeteri kadar alana sahip değilseniz bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

iOS 8, iOS 8.0.1 yada iOS 8.1 kullanıcılarına ise (eğer Assive Touch özelliğini kullanmıyorsanız) , kesinlikle ama kesinlikle iOS 8.1.1 güncellemesini yapmalarını tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim