Belçika Erasmus Stajı Vizesi Almak (2018)

Yazar:



Erasmus stajına gidecek olan öğrenciler için en zorlu süreçlerin başında vize süreci gelir. Yazının başlığına özellikle "Belçika" ibaresini ekledim. Çünkü ülkelerin prosedürleri hemen hemen birbirine yakın olsa bile, keskin çizgilerle ayrılan bazı önemli noktalar vardır. Şahsen bunun sıkıntısını ben yaşadım. Adamlar kendi sitelerinde "Erasmus Stajı Vizesi Almak" diye başlık atıyorlar. Akıllarına geleni yazıyorlar. Kısacası, insanların işlerini kolaylaştıracağım diye her şeyi daha da zor duruma sokan blog yazılarıyla çokça karşılaştım. Kendi konsolosluğumu arıyorum başka şey diyor. Blog yazısını yazan vatandaş ise bambaşka bir telden çalıyor. O sebeple size, sadece gideceğiniz ülke ile ilgili yazılan vize yazılarını dikkate almanızı tavsiye ederim.

Öte yandan başlığa "2018" ibaresini de ekledim. Çünkü bu Mayıs 2018 itibariyle,  Belçika konsolosluğundaki vize başvurusu için "gerekli olan belgeler formu" güncellendi.


Staj Başvurusu Hangi Firma Üzerinden Yapılacak?

Arkadaşlar bu konu oldukça önemli. Belçika Konsolosluğu tarafından aksi belirtilmediği sürece, tüm işlemlerinizi VFS Global adlı şirket aracılığıyla yapacaksınız. Sakın ama sakın başka firmalara aldanmayın. VFS Global, Belçika Konsolosluğu tarafından belirlenmiş resmi müracaat yeridir. Hatta bu resmi bilgiyi Belçika Konsolosluğu sitesinden kendiniz kontrol etmek isterseniz, şu linke tıklamanız yeterli olacaktır : http://turkey.diplomatie.belgium.be/en/travel-to-belgium/visa

VFS Global Belçika Vize Bilgilendirme Sayfasına Gitmek İçin Buraya Tıklayınız

Erasmus Stajı İçin Hangi Vize Türüne Başvurmalıyım?

Bunun kararını verebilmek için, staj yapacağınız sürenizin belli olması lazım. Elinizde kabul mektubunuz varsa, kabul mektubunuzdaki başlangıç ve bitiş sürelerini hesaplayın. Eğer ki staj yapacağınız süre 90 günden az ise, VFS Global'in sitesindeki "Kısa Süreli Kalış" menüsündeki "Turistik" sayfasını incelemeniz gerekiyor. Diğer bir deyişle, Schengen vizesi başvurusu yapmanız gerekiyor.

Şayet, staj yapacağınz süre 90 günü aşıyorsa, VFS Global'in sitesindeki "Uzun Süreli Kalış" menüsündeki " Özel bir eğitim kurumunda staj ve öğrenci vizesi" veya " Devlete ait bir üniversite veya yüksek eğitim kurumunda staj ve öğrenci vizesi" sayfalarından, size uygun olan sayfayı incelemeniz gerekiyor.

Yazıyı buraya kadar okuduğunuza göre artık hangi vize türünü alacağınıza karar vermiş olmalısınız. Staj süresiniz 90 günden kısaysa, kısa süreli vize (Turistik - Schengen Vizesi) başvurusu yapmanız gerekecektir.  Bu konuda, yapmanız gereken tüm işlemlerle ilgili size yardımcı olabilirim. Bunun için bir sonraki yazımı okumanız yeterli olacaktır.

Bir Sonraki Yazı İçin Şu Başlığa Tıklayınız : 
Belçika'da Erasmus Stajı Yapmak İçin Schengen Vizesi Almak (2018)

Eğer ki staj süreniz 90 günden fazlaysa, o halde uzun süreli kalış vizesi almanız gerekmektedir. Uzun süreli kalış vizesi almak oldukça zor ve masraflıdır. Bununla ilgili detaylı bilgi almak için değerli dostum Dilara'nın Youtube kanalındaki videoları izlemenizi tavsiye ederim. Videolardan ilki şudur :



Erasmus stajı için "kısa süreli kalış (turistik - schengen) vizesi başvurusu" ile ilgili aklınıza takılan soruları aşağıdaki yorum formu aracılığıyla iletirseniz, başvuru süreci ile ilgili elimden geldiğince ve bilgim dahilinde olan tüm konular hakkında sizlere yardımcı olabilirim. Öte yandan Dilara'nın Youtube sayfasına abone olarak, Youtube videolarının altına, "uzun süreli kalış vizesi" ile ilgili aklınıza takılan soruları yazarsanız, kendisi de size yardımcı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Sayfası :


Yorum formuna konuyla ilgili görüş ve sorularınızı bırakabilirsiniz.

Yorumunuza mümkün olan en kısa sürede dönüş yapılacağından emin olabilirsiniz.


Eklenen yorumlar, moderatör onayından sonra yayınlanmaktadır.

İstatistikler

BLOGKAFEM.NET © Copyright 2008-2023
Sitedeki yazıların her hakkı BLOGKAFEM.NET sitesine aittir.
Kopyalanması halinde lütfen kaynak gösteriniz.
DMCA.com Protection Status
Anasayfa | Hakkında | İletişim